Омбудсманът: Върнете платените суми за сгрешени е-винетки

Редица граждани са платили неоснователни суми за грешно въведени данни
17 мар 2021 20:45, Ния Христова
8
Омбудсманът: Върнете платените суми за сгрешени е-винетки
Снимка: БГНЕС
Омбудсманът Диана Ковачева е изпратила препоръка до Министерството на регионалното развитие и благоустройството и Агенция "Пътна инфраструктура" във връзка с е-винетките.
 
В нея Ковачева настоява неоснователно платените суми за грешно въведени данни при закупуването на е-винетка да бъдат възстановени на гражданите. Това съобщиха от пресцентъра на омбудсмана, предаде БНР.
Още по темата
Ковачева настоява за всички случаи, които са от преди промените в Закона за пътищата, да бъде предвиден механизъм, по който да бъдат възстановени недължимо платените суми на гражданите от момента на влизане в сила на е-винетки. 
 
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
11
 
! Отговори
минувач преди 3 години
Ако се не лъжа закона казва че всяка 'сделка' направена по интернет може да се развали в 14 дневен срок без обяснения. А защо за е- винетките закона не важи?
3
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
закон написах колеги
2
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
тая па това да не е мандра да се връщат пари които са взети. така искат комунистите от герб таа беше у герб и си е комунистка както гербаджиите.взели парите как иска тя да се връщат това е държава администрация не е мандра като у гората разбият мандрата и ядат. няма закой който да казва че се връщат пари за винетки които са зети кой се преебал се преебал къорав карти не играе.
1
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Изобщо не трябва да даваме пари за винетки при това състояние на пътищата втора предница правя на колата няколко стотин дадох заради разбитите пътища