Проф. Начев: Готвим се за най-лошото, някои болници ще станат изцяло COVID

Има стремглаво повишение на болните пациенти, заяви той
Обновена: 17 мар 2021 12:09 | 17 мар 2021 11:55, Ния Христова
145
Проф. Начев: Готвим се за най-лошото, някои болници ще станат изцяло COVID
Снимка: БГНЕС
"Ние се готвим за най-лошото. Ще се наложи някои болници изцяло да станат COVID болници. Има стремглаво повишение на болните пациенти. Смъртността расте. Много бързо стигнахме нивата от октомври, защото явно вирусът става по-вирулентен." Това каза в ефира на bTV проф. Генчо Начев, директор на болница "Света Екатерина". 
 
Той сподели, че подкрепя затягането на мерките и смята, че ограниченията изобщо не е трябвало да падат.
 
Проф. Начев изтъкна, че Спешната помощ в София е на предела. 25 екипа за София не стигат и ги увеличават на 30-35.
 
"Всичко може да се плати, но хората имат някаква граница на издържливост, не знам докъде хората в Спешната помощ могат да издържат", предупреди специалистът и добави, че легловата база е заета над 75%.
Още по темата
 
Той коментира, че затягането на мерките, което се готви в София, е най-сигурният начин, с който можем да спрем разпространението на вируса. Въпреки, че трябва да има баланас между икономически и медицински мерки, животът на хората остава приоритет, подчерта още проф. Начев.
 
"Цифрите като говорят, всички мълчим. Не знам защо хората са уморени. Да, има нещо, което ограничава свободата, но никой от нас не е останал гол и бос и гладен", коментира той. Напомни и, че децата стават рискова група.
 
"Ще излезем от тази затегната примка, когато ваксинирани и боледували надвишим 70%", заяви проф. Начев. И добави, че не е доказана връзка между тромбообразуването и ваксината на АстраЗенека.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


145
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами като Боко не купи руски ваксини така ще е . Затваряме и търпим загуби. Човешки и финансови. Важното е да угаждаме на Америка и да не признаваме нищо руско. Пълен провал на политиката в това отношение. А игрите на отвори всичко и затвори всичко през 2 седмици потвърждават некадърните решения.
40
7
 
19
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 3 години
Нещо май ваксинираните започнаха да пълнят болниците!
39
2
 
5
 
! Отговори
Старшинката преди 3 години
Полковник Начев браво, коректен както винаги!
38
2
 
8
 
! Отговори
цифрите , цифритее преди 3 години
Проф Начев, как бихте коментирали цифрите в бройката и цената на инвазивните процедури от 2014-2020 година? Какъв процент от реципиентите на кардиологичните ви пътеки са живи към момента??Колко милярда инвестиции отидоха в земята след Ковид19??
37
2
 
8
 
! Отговори
ПЛАНдемия преди 3 години
Станете и те ще паднат
36
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Докторе а защо отворихте на 1 март
35
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Работя в едно предприятие няма да казвам кое 1500 човека сме преди имаше доста болни но от месец няма нито един на кого да вярвам
34
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Лудост Световна!------Не е лудост, а контролирано горене на пари във формата на дългове и субсидии за наште хора. Просто икономическата война с Китай продължава.
33
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Ние се готвим за най-лошото. Ще се наложи някои болници изцяло да станат COVID болници. Има стремглаво повишение на болните пациенти. Смъртността расте."Камари с трупове по улиците. Малцината оцелели по време на Апокалипсиса са се организирали във враждуващи улични банди борещи се за територии и все още неоткраднати провизии в плячкосаните магазини. Хаосът е навсякъде, вече има случаи на канибализъм.
32
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много се краде в болниците. Чичо ми със счупен крак лежа в болница и получи диария от марджата, писаха го веднага ковид с английския щам и му сложиха кислород за да вземт парите. След 1 седмица го изписаха. Ба си мошениците!!!
31
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А хората с други заболявания да *** ли? Само ковид им е в главите
30
5
 
17
 
! Отговори
Тялото преди 3 години
"Той сподели, че подкрепя затягането на мерките и смята, че ограниченията изобщо не е трябвало да падат."Този човек ще обясни ли как ще си храни семейството, ако не получава заплата, защото няма да има икономика? Ще ходи ли въобще на работа?За образовани хора са страшно изключени от реалността.
29
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И ти ли Бруте?Разходка в страната на Алиса.Излиза линейка на улицата и веднагасирена.По всички показатели - тормоз.Банкин, има една представа за народ.Мачкане на безвластния,за да не хваневласт,докато не му лизне д - то.Ама билболен,беден, безработен.Не,не и не.
28
11
 
3
 
! Отговори
Печално преди 3 години
Абе, нещо баба ми е зле и иска да умира жената. Аз и казвам да почака малко, че погребалните агенции ще ни одерат за погребението, защото очаквали голям наплив. Има ли някой запознат да каже как са цените за кремиране?
27
17
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Трагедията е пълна. Къде заради мерките, къде заради тоталната безотговорност на хората. Хубаво е, че такива безотговорни плазмодии аз не познавам наистина. Говори добре в каква среда растат децата ми- лекари, зъболекари, програмисти, архитекти, дизайнери- каймакът на икономиката и на обществото. До един стриктно спазват всичко. Само който се е ваксинирал, се събира по групички с другите. Сами сме си виновни. Отново Бай *** номер 1 по негативни параметри. Очаквано в една държава на неграмотни.
26
3
 
12
 
! Отговори
НИЩО преди 3 години
НЯМА ДА НАПРАВИТЕ. ЩЕ ЧАКАТЕДА ОТМИНЕ КАТО ВСИЧКО ДО СЕГАЩЕ СИ ГУШКИТЕ ЗАПЛАТИТЕ ПО5-6 ХИЛЕДАРКИ. А НАРОДА ЩЕ ОПЪВА РАЛОТО. МУШЕНИЦИ.
25
2
 
21
 
! Отговори
Христов преди 3 години
Всички болници, да станат ковид! Другите заболявания ще почакат. Пълен локдаун, опрощаване на сметки и през това време по една заплата на всеки. Тогава може да се съглася, че само хората са виновни. Къде са Ваксините? Платихме само една и тя не е наред. С какво да се ваксинираме? Ако имаме избор на ваксини и не го правим, тогава може да се говори за масово невежество. И ние се уморихме вече през три месеца нови вълни. Отваряте опасни зони и какво очаквате, да не се посещават? Лудост Световна!
24
2
 
23
 
! Отговори
гж преди 3 години
След 12 години неспирни успехи на Герб сме:-Последни по доходи и свобода на словото.-Първи по корупция и смъртност.-Румънците ни затвориха с две обиколки по пътя към Шенген.
23
5
 
13
 
! Отговори
32578й преди 3 години
Да отварят Арена Армеец,нали там тренираше Боко миналата година?
22
5
 
18
 
! Отговори
аожг преди 3 години
Джипка чекмеджи-пачка пищов ефенди, вземи си ходи у Банкя да си починеш. Надебелял си, подпухнал си, противен си, мафиотизиран си, увълчил си се, писна ни твоята бай-ганьовщина, излагаш ни и тук и навън, бита карта си, ходи си у Банкя да си харчиш еврото на спокойствие. Отърви ни от теб,моля те,боци! На народа му се повръща, само като те види или чуе вече. Моля те буци, отдъхни си, скрии се, или не ти дават, може би? Ти искаш, ама те държат за топките,доган,пеефски и другите мутри. Нека ти е !!!