Сунгарска: Здравната система е под огромен натиск

Има много хоспитализирани, вирусът се подновява
Обновена: 17 мар 2021 08:22 | 17 мар 2021 08:22, Ния Христова
117
Сунгарска: Здравната система е под огромен натиск
Снимка: БГНЕС
"Натискът към цялата здравна система е огромен. Има много хоспитализирани хора. За съжаление, вирусът се подновява. Това трябва да е сигнал към всички нас да погледнем сериозно към мерките, които са и предстоят да бъдат въведени". Това заяви на брифинг говорителят на Спешна помощ - София Катя Сунгарска.
 
В периода от 8 до 15 март спешните повиквания, свързани с COVID-19, са 1482. "Това е безкрайно много на фона на тези сигнали, които по принцип обслужваме. Повикванията за деца в този период са 129", каза още тя.
 
"Здравната система, въпреки че досега устоя, е на ръба на възможностите си и трябва някак да бъде пощадена. Хората са безкрайно изморени. Всички работим буквално на ръба", посочи още тя.
Още по темата
 
И допълни: "Моля ви, пощадете всички, които работят в здравната система. Не можем да се справим с такъв тежък наплив. Моля ви, спазвайте мерките, пренаредете си приоритетите за известно време - кое ви е важно и кое не. Кому е нужно да се бутаме всички в моловете?".
 
"Молим пациентите, от които може би една част от тях не са пациенти, а са притеснени, да търсят личните си лекари, а не нас, защото хората, които имат нужда от Спешна помощ понякога не могат да се свържат с нас", призова още Сунгарска.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


117
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
2
 
5
 
! Отговори
Сега преди 3 години
ще изтрият коментарите които вадят кирливите ризи на далаверажиите.
29
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чели ли сте какви са заплатите на директорите на болниците? Всички вземат над от 20 000 лева нагоре, някои правят по два милиона лева от заплати. Омръзна ми да им слушам измишльотините. Щом вземат такива заплати, нека да работят и да се грижат за болните, каквито са им задълженията. Аман.
28
0
 
9
 
! Отговори
фалит! преди 3 години
До Кажи ситърговски дружества за пари!
27
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами да свикват да са под натиск. Вирусът тепърва ще мутира в непредсказуеми мутации с тия ваксини. Отделно пък и ваксинираните като им цъфнат страничните ефекти и им се струпат и те за лечение... Така ще е от тук нататък. Да свикват да работят под огромен натиск.
26
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Подавай оставка б0клук такъв !!!Колко години живеете на гърба на хората без да плащате нищо
25
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
След като е възможно осигуряване на минимална заплата, ама на ръка двойна или тройна, виновни са тези които го допускат, а и тези които са съгласни да го правят!Но на първо място държавата, която допуска такова беззаконие!В белите държави има такива явления само с чужденци т.е. българи! Знам защото не живея в ГЕРБостан! За това се влиза в затвор, защото се счита като укриване на данъци, което си е!
24
4
 
8
 
! Отговори
Welcome tothe junge преди 3 години
Сега берат плодовете от падането на мерките преди две седмици, очакваше се след струпването на много хора на едно място, при формално спазване на дистанция. Не виждам и никакъв резултат от ваксинирането. По-скоро действаме според закона на джунглата - ще оцелее по-силният.
23
1
 
11
 
! Отговори
Кажи си преди 3 години
направо как обирате парите на здравно осигурените и как искате по два бона на ръка от болните. Не ви ли е срам не стига, че политиците сучат от народа и това до кога.
22
3
 
23
 
! Отговори
Истината преди 3 години
Ей, високопарния по-долу, да ти п.кая на здравеопазването.Знаеш ли, че преди няколко години ми се наложи да ме зашият по спешност в държавна болница в Брюксел. Приеха ме, изкърпиха ме, ваксинираха за тетанус и ме изписаха за 2 часа - защото бързах. През това време с мен говориха трима души - на прием спешно, на прием в отделение и стажант хирург. Наложи ми се да платя и цената за преглед и всичките манипулации бе 74 евро. Тукашното здравеопазване хем е по-скъпо, хем с връзки.
21
6
 
8
 
! Отговори
Мнение преди 3 години
От колко повечвето? От тввоите 20 лева месечно ли? Не ме разсмивай. И едно време се ккрадеше и имаше подкупи. Затова и напписах, не разчитайте на здравната система, а се пазете! Който има пари да ходи на частноо, другите да се пазят. Горко на възрастните, които нямат избор. Ще разчитат на форумни експерти, като вас.
20
6
 
10
 
! Отговори
До Мнението преди 3 години
Ми айде тогава да ги направят здравните осигуровки пожелание - да видим от къде ще има пари за болниците да цоцат. Може би Боци ще ги изкара от шкафа?
19
19
 
14
 
! Отговори
Мнение преди 3 години
Абе мрънкачи, хората ви го казаха и казват, не разчитаайте на здравна помощ, а се пазете! За тези смешни осигуровки, толкова. А ***, претенции. Все едно плаща по 500 евро на месец за здраве. А цял живот се е чудил как да скрие осигуровки. Мъка, мъка. Не ще безплатни ваксини и тестове, а служа врачки, баячки и силски коментари. Затова сме с най-лошите здравни показатели в света, не за друго. Тук и извънземни да дойдат, ще се хванат за главата.
18
2
 
5
 
! Отговори
ЧЕКМЕДЖЕ - ПАША преди 3 години
До Анонимен"Те комунистите са виновни" Ха ха ха ха ха Но за съжаление всичко е на наш - т.е. Народен гръб...........
17
4
 
13
 
! Отговори
Факт преди 3 години
Значи на Територията има 450 болници и 5 милиарда за здравеопзаване на година. Има 7000 болни т.е. по 20 човека средно на болница няма - и натиска е ОГРОМЕН. Факт.
16
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен"А какво предприе, какво изгради чекмеджан? Палатки и вагончета за ваксинация ли?"Как какво предприе? Качи се на джипката да обикаля селатаи да седи по разни пънчета и остави едни *** да облъчват хората по телевизията и да им викат, че сами са си виновни. Това направи. Но те са прави. Наистина хората сами са си виновни, че гласуват за такъв постак.
15
0
 
20
 
! Отговори
Истината преди 3 години
@ Един- Аз съм готов да давам два -три пъти повече за здравно осигуряване , но да получавам нещо насреща, а не да ги крадат. Защото какво е сега - (1 случай) разболявам се тежко от Ковид миналия ноември , викам линейка - обяснение " С 90 сатурация сте добре. Стойте си в къщи и без това няма къде да Ви закараме, болниците са пълни." (2 случай) Януари - падам чупя си тежко ръката - още в Спешното започват с обясненията - "Счупването Ви е много лошо, необходим е имплант, ще струва поне 2000 лева".
14
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кой е виновен, че здравната система е под огромен натиск? Още през пролетта на миналата година Путин предвиди, че здравната система на РФ ще бъде под огромен натиск и през лятото на 2020 г. финансира и изгради най-малко 30 нови и оборудвани по последни изисквания инфекциозни болници, способни да приемат и лекуват десетки хиляди болни от COVID-19.А какво предприе, какво изгради чекмеджан? Палатки и вагончета за ваксинация ли?
13
7
 
13
 
! Отговори
Истината преди 3 години
Какви МОЛ-ове? Аз се заразих миналия октомври от колега в офиса. При дифузно разпространение ограничаването на посещенията на определени места е безмислено. Да не говорим, че например при фитнесите се поддържа много по-голяма чистота отколкото в заводите
12
4
 
11
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 3 години
Старците се тресат от страх и -няма да гласуват понеже ще им се обясни че "навън" е много заразно -сами се сещате старите хора за кой гласуват---Това е хитра тактика на Хунтата превзела всичко и всички!!
11
11
 
31
 
! Отговори
Майка ви преди 3 години
Шефката на Спешното дава акъл на хората, къде да ходят и къде не!?Майка ви нагла, безполезна! Лекувайте, обслужвайте пациенти и толкова! Нямате нито капацитет, нито право да казвате на хората къде да ходят! Ако не можете да се справяте, сменяйте бранша както го правят и ще го правят много от ресторантьорите. Не може цялата държава да ви съдейства и вие въпреки това да се проваляте гробовно, обвинявайки за това хората отишли на заведение или в мол или онези с маската под носа... Жалки сте