Сунгарска: Здравната система е под огромен натиск

Има много хоспитализирани, вирусът се подновява
Обновена: 17 мар 2021 08:22 | 17 мар 2021 08:22, Ния Христова
117
Сунгарска: Здравната система е под огромен натиск
Снимка: БГНЕС
"Натискът към цялата здравна система е огромен. Има много хоспитализирани хора. За съжаление, вирусът се подновява. Това трябва да е сигнал към всички нас да погледнем сериозно към мерките, които са и предстоят да бъдат въведени". Това заяви на брифинг говорителят на Спешна помощ - София Катя Сунгарска.
 
В периода от 8 до 15 март спешните повиквания, свързани с COVID-19, са 1482. "Това е безкрайно много на фона на тези сигнали, които по принцип обслужваме. Повикванията за деца в този период са 129", каза още тя.
 
"Здравната система, въпреки че досега устоя, е на ръба на възможностите си и трябва някак да бъде пощадена. Хората са безкрайно изморени. Всички работим буквално на ръба", посочи още тя.
Още по темата
 
И допълни: "Моля ви, пощадете всички, които работят в здравната система. Не можем да се справим с такъв тежък наплив. Моля ви, спазвайте мерките, пренаредете си приоритетите за известно време - кое ви е важно и кое не. Кому е нужно да се бутаме всички в моловете?".
 
"Молим пациентите, от които може би една част от тях не са пациенти, а са притеснени, да търсят личните си лекари, а не нас, защото хората, които имат нужда от Спешна помощ понякога не могат да се свържат с нас", призова още Сунгарска.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


117
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
90
0
 
1
 
! Отговори
Щирлиц преди 3 години
Здравната система е под огрооомен натиск,не успява да зомбира гласоподавателите.
89
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да се види статистиката колко човека се ваксинираха, и следствие на това ли е повишената заболеваемост в момента? Защото чувам около мен масово се оплакват, че са развили симптоми на ковид след поставена ваксина. Хора, какво се случва??? Ситуацията излиза от контрол и не се повлиява от никакви мерки. Всякакви локдауни са излишни. Просто хората трябва да се пазят.
88
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Добре е, само пкпта ли останаха? Цяла година имахте да се готвите, цар тиква уж милиарди дава, лапахте от касата пари без да има пациенти, защото ги оставихте да си умират от болестите у дома. И пак нищожествата изнемогвали, ми махайте се и вие и шефовете ви, и без това хората си измират, защо да ви хрантутим и вас некадърните кърлежи? ПШреид година тоя номер минаваше, сега ако пак мине значи стадото си заслужава касапите
87
0
 
4
 
! Отговори
Ей играчи преди 3 години
Ко напрайхте ве пуснахте зелен коридор за ваксинирване и оставихте народа да мръзне по опашките на желаещите. И после хоп ваксина нема. Май сте пуснали нарочно заразата.
86
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сунгурларска, баща ти беше свестен човек.
85
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Та тази колко пари са и платили да блещи такива п ростотии?
84
0
 
6
 
! Отговори
Гаро преди 3 години
Каква "здравна система" какви 5 лева? Всичко е мижи да те лажем и всичко го е ударило на келепир. Здравна система макар и скромна имахме по времето на социализма. Сега си е абсолютен мираж!
83
0
 
7
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
"Има много хоспитализирани",..НО НА ХАРТИЯ!!!!!Лично аз съм свидетел как се ИЗТОЧВА здравното каса със МНИМИ "хоспитализирани"!Всеки честен медик,ако изобщо са останали такива екземпляри,ще потвърди това!Касата се РАЗГРАБВА по най-брутален и НЕМОРАЛЕН начин от ..АЛЧНИТЕ индивиди,положили "Хипократовата клетва",но забравили да уточнят,че я признават най-много до 30 минути след полагането й..След това я забравят..Тя не им е нужна..Нужни са джиповете,имотите,апартаментите и "пачките"..
82
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кого си мисли че баламосва ?!?
81
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
здравната система си е екстра
80
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Как няма да е под натиск?След като от много години медицината по света и у нас гони печалбите,модните тенденции,набляга се на скъпите козметични интервенции,а много от лекарите станаха парвенюта-костюмари с безумни хонорари,лигавещи се по светските коктейли.Продаваха,закриваха всякави болници,и сега идва нагорно.Този вирус дано отрезви хората и държавите.
79
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 77Не бе, тя е много интелигентна и интелектуалка, но просто изглежда така, като тъnа калинка!Метафорка, иронийка който разбрал, разбрал!
78
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Че сърдете се герб ,що отвориха на първи март
77
4
 
2
 
! Отговори
tzveti8 преди 3 години
Аз не съм съгласна да си скъсвам *** от работа, а като ми се налага лечение, да опирам до познати на познати и т.н. връзки, щото родното здравеопазване е това- ако искаш да си жив, трябват връзки. А колкото до маските- мъжът ме не е ходил по молове, заведения и т.н., а до онзи ден беше в болнца, едва го приеха, отново чрез познати. Не може човек да получава неадекватност, безотговорност е безхаберие за това, което е вложил чрез труда си!Прочети още на: https://dnes.bg/obshtestvo/2021/03/17/sungarska-zdravnata-sistema-e-pod-ogromen-natisk.483525,1
76
2
 
8
 
! Отговори
Мед. лице преди 3 години
Медицински кадри не стигат във всички държави.Четете и др. сайтове на различните страни.В Израел също не са достатъчно.
75
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Катето е завършила НАТФИЗ(Иронично, нали?). Незнам какво работа има като говорител на Спешна медицинска помощ. Не е лош човек, но не си е на мястото. Баща депутат от СДС.Дано това не е причината да е на тази позиция.
74
5
 
3
 
! Отговори
Рикиджия Северозапад преди 3 години
Готина майка да хубави неща може да се правят с нея
73
5
 
3
 
! Отговори
ОНЗИ преди 3 години
Абе като я глетам ТАЗИ хич не ми се ходи в лечебницата - ДА ПАЗИ ГОСПОД !!!!
72
4
 
3
 
! Отговори
джо преди 3 години
Евала , Анонимен 76 . Рибата се вмирисва от главата. Дри Българските " свободни " медии, не смеят да публикуват истинската ситуация. Здравния министър, лъже като дърт цига...нин. В някои областни градове положението е направо критично.
71
1
 
9
 
! Отговори
tzveti8 преди 3 години
До МнениеТова изобщо не е вярно! И аз, и мъжът ми плащаме осигуровки на база максимален доход, както и много други хора от нашето обкръжение. Въпросът е, че тези пари отиват за лечението на разни миризливи ********ри, дето и пръста си не помръдват, но някак са успели да се изкарат здравноосигурени. Като опре ножа до кокъла, т.е. като стегнат до болница, да видиш как плащат осигуровки за години назад, само и само да се докопат до лечение.