Ваксинирани с "АстраЗенека" звънят в Спешното заради паник атаки

Системата е претоварена, мерките били много закъснели
289
Ваксинирани с "АстраЗенека" звънят в Спешното заради паник атаки
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

За пациенти, ваксинирани с "АстраЗенека", които са с тежки паник атаки, съобщи д-р Десислава Кателиева от Националната асоциация на работещите в спешната медицинска помощ.

"Те пристигат с паник атаки, а не са болни, но се страхуват. В повечето случаи ваксината не е причина за разболяване, за загиване, ваксината в цял свят спасява човешки животи. Така че, хората трябва да се ваксинират, но да са тествани преди това, че са здрави", посочи още спешният медик пред БНР.

Още по темата

Според нея НЗОК трябва да преосмисли политиката си и да намери начин чрез клинична пътека да могат да се хоспитализират бързо и пациентите с двустранна бронхопневмония, които са със симптомите на Covid-19 , но са с отрицателен PCR тест, както и отрицателен антигенен тест, защото сега те не могат да се хоспитализират в болница в Covid отделенията, а такива случаи има десетки.

„Ние не можем с часове да хоспитализираме тези пациенти, същият проблем е и при личните лекари, които също не могат да лекуват тези пациенти, които им ги връщат в къщи, а те не могат да се лекуват при домашни условия, защото се нуждаят от венозни антибиотици, те имат дихателна недостатъчност“, поясни още д-р Кателиева.

Тя изтъкна, че в момента има проблем и с приема в интензивните отделения, които са препълнени.

„Там има и пациенти с други заболявания, но лавинообразно растящият брой болни поставя пред проблем интензивните отделения, а тези отделения не могат да се увеличат лесно“, каза лекарят.

Д-р Кателиева изтъкна, че сме закъснели с мерките, те са тотално разхлабени, освен това ваксинацията е спряна, така че дори и да има трети локдаун, ще има две тежки седмици, в които спешната помощ ще се задъхва.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


289
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
181
2
 
2
 
! Отговори
Жеко преди 3 години
Комунистите против Астразенека! Щото мразат Англия и обичат Русия. Серия поредна!И да знаете че аз, Вилхелмтел, Нерон и Чърчил от третия етаж решихме че МИГ 29 не става за нищо а ф16 става за всичко и всеки може да го кара.
180
3
 
0
 
! Отговори
А "ЕЛИТА" преди 3 години
СЪС ПФАЙЗЕР. КОЛКО СА НАГЛИИ ПРОЗРАЧНИ. ТЯХНАТА НЕКАДЪРНОСТ И ТЪПОТИЯ СЕ ВИЖДА ОТ КОСМОСА. И ИМА ОЩЕХОРА ОТ НАРОДА ДА ИМ ВЯРВАТ...
179
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Руснака има огромна девствена природа роснака не МОЖ го настигна и след иляду години бре младеж!
178
1
 
2
 
! Отговори
до 199 преди 3 години
Явно руснаците карат повече коли от нас.Какво да се прави.Пък и не ми пука как те ще се обезопасяват това си е техен проблем, в момента говорим за българите, защото си е наш проблем и нито руснаците нито американците им пука за нашите проблеми,така че да не се сърдят че не мислим за техните проблеми.
177
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 195Ей сега се качвам на тротинетка! Или направо да върнем файтоните! Искаш ли?!Аз съм тръшнал пари за автомобил данъци гориво плащам си и глобите (като всеки шофьор) ,за да държа колата в гаража и да ходя с тротинетка да карам детето насам натам и жената на работа.Абе като пишете нещо мислите ли въобще бе?!!
176
2
 
8
 
! Отговори
Убийци преди 3 години
Мъж от Благоевград е починал дни, след ваксинация срещу COVID - 19. 47-годишният Ивайло Даламангов от кв. "Грамада" е имунизиран преди два дни с "АстраЗенека". Преди поставянето на ваксината той не е съобщил за придружаващи заболявания, твърдят от РЗИ-Благоевград. От там уточняват, че ваксинацията е направена на 11 март с партидата на "АстраЗенека", която на следващия ден беше забранена.
175
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
стига с тези антиваксерски настроения.аз ваксинирах с проблемната ваксина на Астра майка ми .баща ми на 78г.свекърва ми на легло с деменция на 82г. и свекър ми на 90г.девер ми Антиваксер ги зарази с ковид доказан с ПСР имаха 2 дни температура 38 .пият от 2 дни антибиотик и днес нямат температура.ако оцелеят се дължи на ваксината.в къщи са си.вие си правете изводите.1 игла Астра 22 дни от ваксината.
174
3
 
2
 
! Отговори
189 до Зоро преди 3 години
До Зоро до 189Дай личен пример.Ти деца имаш ли, та искаш да забраняваш училището?Обзалагам се, че не.
173
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 180 (предполагам Медика) - Не ми отговаряш на нито един въпрос, а само се оправдаваш, че цифрите не били това, което са, при положение, че ти попита за цифрите. Повтарям въпросите - Нали си медик, я кажи от обикновения грип колко е смъртността и сега как различавате обикновен грип от Ковид? Какво стана с онзи грип от миналата година, заради който учениците излизаха 2 пъти в грипна ваканция? Да не би да изчезна без ваксина случайно? .. Я да чуем едно експертно мнение или не си никакъв медик?
172
3
 
6
 
! Отговори
Зоро до 189 преди 3 години
Града стана ОТВРАТИТЕЛНО МЯСТО с тези твои бооклуци наречени коли. Цял ден задръствания, улиците кола до кола паркирани, пушеци, раково болни, изнервени шофьори. АКО се забранят ще настъпи РАЙ!!!!
171
2
 
3
 
! Отговори
189 преди 3 години
До 195Много ли искаш да спреш децата от училище?А ти деца въобще имаш ли с това колело и ще имаш ли?
170
1
 
10
 
! Отговори
Qwerty преди 3 години
Какъв е този панически страх. Каквото има да става ще стане, защо се стресирате за неща, над които така или иначе нямате контрол. Ковид ще отмине, тогава пък за друго ще се паникьосвате. Това живот ли е?
169
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 197В Русия примерно оръжията са забранени.А убийствата на глава от населението са почти 3 пъти повече от щатските.
168
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 195Не се прави бе ***.Сигурно караш автомобил повече от мене.
167
3
 
4
 
! Отговори
до 189 преди 3 години
Това е много добра идея, ето забрани са оръжията и ние нямаме жертви от огнестрелни оръжия за разлика от САЩ примерно, а колите са като огнестрелните оръжия,мога да се ползват за убиване , наистина ако се забранят ще има по малко жертви.
166
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
... А междувременно, медицинска сестра в Норвегия със мозъчен съсирек след БОЗ с астразенека. Паниката е излишна.
165
4
 
3
 
! Отговори
до 189 преди 3 години
Точно така. Много си прав!!!!!Ако се качиш на колело или тротинетка, няма да ти стане нищо. Ще намалиш килата и СО2 с които пълниш планетата.
164
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз пък наистина искам да се ваксинират тези, които имат желание. Това е чудесен естествен подбор. Само такива случаи като тоя с Диазепама по-долу малко ме разочароват, явно ваксините не са достатъчно ефективни, или може би страничните ефекти се проявяват само при тия, които все пак имат нещо в главата, но се надявам скоро да ги усъвършенстват.
163
2
 
3
 
! Отговори
инфо преди 3 години
До Анонимен 186Турците се ваксинират с китайско.
162
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Те ако са можели сами да се обадят по телефона заради паник атаките, леко са я карали Астрата. Аз името не можех да си кажа, спах две нощи и един ден между тях (полуспах-полубълнувах с висока температура), тресях се, привиждаха ми се разни работи и ми агонизираше всяка става и костичка в тялото. Рядко ми е било толкова лошо в живота.