Ангелов: Не знам дали това ще е последната вълна на коронавируса

"АстраЗенека" е безопасна, ще продължим след решението на ЕМА"
205

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Здравният министър Костадин Ангелов призна, че не знае дали това е последната вълна на коронавируса.

По-рано здравните власти обявиха национално затваряне за 10 дни от понеделник. Не е ясно дали то няма да бъде удължено, ще се наблюдава ситуацията. Днес до края на деня ще бъде издадена заповед, в която ограниченията ще бъдат разписани.

Столичният кмет Йорданка Фандъкова допълни, че ще предложи удължаване с два дни за неприсъствено обучение на учениците, тъй като следва ваканцията им.

Още по темата
Здравният министър отново акцентира на това, че доставчиците на ваксини не изпълняват ангажиментите си.

Днес ще бъде обявено решението на Европейската агенция по лекарствата за безопасността на "АстраЗенека", като очакванията са то да е положително и ваксинацията с препарата да продължи.

"Ваксинираните с "АстраЗенека" да бъдат спокойни, няма риск за тяхното здраве. Ще изчакаме решението на ЕМА и ще продължим напред", коментира министърът. Записаните в електронния регистър за ваксиниране ще бъдат служебно презаписани с дни напред и ще получат съобщения за това.

Според министъра отварянето на заведенията не е било грешка. "Много ясно казах, че ако видим увеличаване на числата, започваме затварянето от там, където сме отворили", посочи той.

Ангелов уточни, че има много по-бърз "оборот" на хоспитализираните, които остават за по-кратко в болница, но не е така за интензивните отделения. Все по-често вирусът засяга деца и млади хора.

Може 10 дни да са достатъчни, може да не са достатъчни, да не предсказваме на събитията, коментира той в отговор на въпроси защо затварянето не е за 14 дни.

По думите му премиерът е съгласен с мерките. Непопулярните решения се вземат от държавници, заяви Ангелов.

24 хил. души досега са имунизираните, които са свързани с провеждането на парламентарните избори на 4 април. Този процес ще продължи до последно. Няма риск, свързан с избирателния процес, ако хората спазват мерките, заяви главният държавен здравен инспектор Ангел Кунчев.

Кунчев уточни, че желаещите членове на СИК и РИК ще бъдат ваксинирани дори с една доза в оставащото време.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


205
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
165
2
 
8
 
! Отговори
коце чувала пак преди 3 години
Не знае нищо министър се пише медик професорКато не знаеш си подай оставката женчоТи си един страхливец без мнение и *** говорител на най корумпираното управление което сме имали никога
164
6
 
3
 
! Отговори
До Бийко Геноцида преди 3 години
Сигурно и в Чехия, Унгария, Полша и Словакия пак заради Бойко и изборите затвориха, а?
163
2
 
6
 
! Отговори
Мен преди 3 години
От коментарите разбирам, че правителството е виновно, че отвори всичко. Точно както беше виновно, когато всичко беше затворено. Разбирам също, че вирус няма, но масово се умира от нещо. На лекарите пък работата им е да се жертват, но в същото време са виновни, че няма достатъчно лекари и медицински персонал. Луди ли сме всички, или умишлено се създава шизофренна паника?
162
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Той, професорът пак не знаел.Ангелов, ти въобще нещо знаеш ли? Ами питай математика, той ще ти каже. Плътни некадърници. А сега какво ще бъде оправданието за затварянето, че не можеш отново да намериш двеста чувала ли? Лекари, отпадъци на човешката еволюция.
161
3
 
7
 
! Отговори
Бийко Геноцида преди 3 години
Няма да е последната , очаква се още една за президентските избори
160
0
 
4
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 3 години
Интереси ,интереси,интереси ,а истината кога.
159
1
 
4
 
! Отговори
COVID преди 3 години
Е как да не знаеш ?!?! Не си ли чел сценария ? Или там пише да не казваш
158
1
 
6
 
! Отговори
Койчо преди 3 години
Мижитурката на снимката чака следващ смс с инструкции. След година слугинаж мога с чиста съвест да им кажа-***... И то от ефтините.
157
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 157Абсолютно си прав.И още как в цял свят смъртността е 2%,а в България е 4%...поради некъдърно лечение и управление на болниците според мен.
156
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Харесва ми как всичко се обръща на политика. И какво си мислят гениите, дето не сперат с "да изметем хунтата, да махнем ***, нощниците" и т.н. Идват новите управляващи и всичко тръгва по мед и масло? Нито вирусът ще изчезне със смяна на правителството, на парламента, на президента, че и на който друг се сетите. Нито здравеопазването ще стане топ в рамките на едн ден след това. Нито цакането на народа ще спре. Не ставайте толкова наивни. Народа 30 години идват все нови "да го оправят".
155
5
 
7
 
! Отговори
Къде са РНК-ваксинит преди 3 години
И децата вече знаят, че РНК-ваксините се разпределят между "свои хора", а не сред рисковите групи! КОЙ и КОГА ще понесе отговорност за геноцида срещу възрастното население?
154
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Дневник", не трийте постовете! Времето на цензурата мина (уж) преди 30 години!!!
153
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Министър Ботоксов: "Не знам дали това ще е последната вълна на коронавируса"Аз пък знам, че това ще е последната вълна на безумията на нощ-ници, кунчовци-мунчовци, пасажери в Джипката, придворни математици и прочие обслужващ персонал.
152
2
 
2
 
! Отговори
ОК преди 3 години
До Трябва Аз да съм ми-Като си толкова учен заеми се ти и преустрой системата *** такова ,а не само да даваш акъл от компа.
151
0
 
6
 
! Отговори
И ще преди 3 години
Има голямо ако след това.
150
2
 
11
 
! Отговори
Ботокса преди 3 години
Искаме да видим как се приемат мерките. Ако народът си трае ще има още вълни.
149
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ангелов, знам със сигурност, че си за последен път министър!Днес изписаха дъщеря ми един ден след операция. Сега лежи в стаята на болкоуспокояващи. Утре ще трябва да собственоръчно да бия инжекцията против съсирване на кръвта!Това са безумните мерките на всичките от НОЩ дето седите и се кокорите по екраните и не оставихте една "чиста" болница" за спешни пациенти!!
148
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ами той нищо не знае за квото и да било то е ясно
147
1
 
5
 
! Отговори
Трябва Аз да съм ми- преди 3 години
--нистър ! А...и още нещо .. Не казвай 10дена защото наистина не знаещ дали ще са 10дена ,особено ,ако ГЕРБ загуби изборите .
146
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ангелов е абсолютен лъжец, и за ваксината Астра зенека и за Ивермектина.... Днес FLCCC внася в СЗО данните от проучването и ползите от препарата като превенция и лечение в начален стадий при Ковид, както и намаляването драстично на смъртността след употребата ....Бойко изритай го по най-бързия начин, ще ти изяде главата тоя ***.... този изобщо не е в час.