Спасената в "Пирогов" 16-годишна с COVID-19 получила и инсулт

Това е част от последиците от коронавируса
74
Спасената в "Пирогов" 16-годишна с COVID-19 получила и инсулт
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Спасеното в „Пирогов” 16-годишно момиче с коронавирус, получило и инсулт. То е било прието в спешната болница с тежка дихателна недостатъчност. В продължение на няколко дни екипите са се борили за живота на детето.

Още по темата

Момичето е останало в спешната болница четири месеца в изключително тежко състояние. Лекарите обаче успяват да спасят 16-годишната Маринела.

„Това са усложненията на коронавируса. За радост, много рядко наблюдавани при деца, но в случая момичето беше с много поражения на белия дроб и мозъка. Два месеца беше в Детска реанимация и Детска операционна. След това се наложиха ред операции, за да можем да възстановим дроба. Чудесното е, че детето си е вкъщи”, посочи началникът на клиниката по детска хирургия - УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов” доц. Христо Шивачев пред Нова телевизия.

В един момент момичето се подобрява и започва да диша само, тогава обаче стават ясни последиците от самата болест.

„Засегнатите бели дробове - всички усилия бяха насочени към това то да се възстанови и да води нормален живот”, посочи началникът на клиниката по детска хирургия.  

По време на болничния си престой момичето получава и инсулт.

„Също е част от усложненията на болестта. Започва да го преодолява, насочили сме го към клиниката по Детска неврология”, обяснява доц. Шивачев.

Началникът на Детска реанимация в „Пирогов” д-р Христо Пседерски обясни, че 16-годишното момиче вече си е у дома и води рехабилитационни мероприятия.

Кметът на Челопеч, който изпрати благодарствено писмо до лекарите, полагали грижи за Маринела, каза, че постоянно жителите на града са следили информацията за състоянието ѝ.

„Разчитахме много на медицинския екип на „Пирогов”, за да може детето да се възстанови. В тази ситуация съм сигурен, че няма хора, които не биха се заинтересували и не биха погледнали със загриженост и състрадание и биха помогнали”, обясни инж. Алекси Кесяков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
11
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До OssiНе им обръщай внимание на тези гаменчета тука. Никой не им обръща внимание в реалния живот, и затова тук са се събрали да се надъхват взаимно. Много хора искат да се ваксинират, но ваксини няма.
12
12
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По време на болничния си престой момичето получава и инсулт. - say no more
11
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мен ме удари в самолета:((((Кацна завинаги май.
10
25
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много сте ми интересни. Нали това е работата на докторите, бе - затова са учили и затова вземат заплати да правят операции и да спасяват животи. Друг е въпроса, че тук разни лаици отново отварят дума за безполезните ваксини. Нека да кажат какво правим след 6 месеца, когато нямате антитела? Боцкане до живот е алтернативата. Мислете малко с тези празни глави.
9
19
 
26
 
! Отговори
Bond преди 3 години
А кога точно е получила инсулта? Дали не е по време на "лечението", а?
8
24
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На 16 инсулт?Да не е взимала дрога нещо?
7
8
 
20
 
! Отговори
Где го Днк-то преди 3 години
Ossi, да не забравиш да си сложер пфайзеека, модерничка и джонсънка е дновременно, току виж поне с Рнк да се сдобиеш
6
18
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ossi, не се пени толкова, рекламната кампания на Ковида си върви и без твоите напъни
5
59
 
56
 
! Отговори
Ossi преди 3 години
Дано повече гань0вци прочетат това и малко се стреснат. И дано детето се оправи, но поражения в белия дроб и мозъка не звучат добре. Ваксинираните нации ще отворят и ще се върнат към нормалността. Невярващите във вируса и неграмотни като българи и занзибарци ще продължат да тънат в мизерия и да стоят заключени. Не случайно евреите изкупиха ваксисните и ударно си ги сложиха. *** народ -> слаба държава.
4
1
 
8
 
! Отговори
Оптимиста преди 3 години
Това са последиците от адекватното и навременно лечение! Другия път още по- добър протокол и здр. система, сигурен съм, че го можем!
3
34
 
15
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
АБСОЛЮТНО НЕКАДЪРНИ ЛИЧНИ ЛЕКАРИ ТОВА СА НАД 90% ОТ ТЯХ!1000 ПЪТИ СЕ НАПИСА ТУК , ЧЕ С ЕДИН ПРОПОЛИС ТИНКТУРА ПО 50 КАПКИ 3 ПЪТИ НА ДЕН В 50МЛ ВОДА И СТЕ СЕ ОТЪРВАЛИ ОТ КОРОНА ВИРУСА!!МОЖЕ И ЕДИН АСПИРИН ДА РАЗРЕЖДА КРЪВТА И ДА ПАЗИ ОТ ТРОМБИЕДНА БИЛКА ЗА ПОДСИЛВАНЕ КАТО ЕХИНАЦЕЯ ИЛИ КОТЕШКА СТЪПКА ИЛИ ЧЕРВЕНА ХВОЙНА ПЛОД ИЛИ И 3-ТЕ НАЙ-ДОБРЕ ПРИ 5 МИН!!-------------НЯМА ДРАМА С КОРОНА ВИРУСА ИМА НЕКАДЪРНИ ЛЕКАРИ!
2
26
 
36
 
! Отговори
Мнение преди 3 години
Всяка от одобрените ваксини е по-добра от заразяването с коронавирус.Между компаниите се води търговска война, а медиите я раздухват.
1
30
 
3
 
! Отговори
Мангъров преди 3 години
Суха клечка.