Стръмно нарастване на починалите от вируса - трети сме в света

14-дневната смъртност от болестта ни нарежда на първо място на Балканите
198
Стръмно нарастване на починалите от вируса - трети сме в света
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

За две седмици смъртността у нас от коронавирус се е повишила със 124%, съобщи шефът на НОЩ проф. Венцислав Мутафчийски на редовния брифинг на МЗ след обявяване на строги ограничителни мерки за 10 дни от понеделник.

Нарастването е с 94% за две седмици по заболеваемост, а на смъртността има стръмно покачване на кривата - за 1 седмица с 46%, а на база 2 седмици със 124%.

В момента сме на трето място в света след Чехия и Унгария по интензивно нарастване на смъртните случаи, каза Мутафчийски.

Още по темата
Страната ни се нарежда на седмо място в света по нарастване на случаите, регистрирани на ден и на четвърто място в Европа по същия показател.

В болница нарастването на приетите е с 18% на седмична база, а в интезивните отделения - с 21%.

14-дневната заболеваемост у нас е 483 на 100 хил, което ни отрежда девето място в ЕС и трето място на Балканите, съобщи главният държавен здравен иинспектор Ангел Кунчев..

По отношение на смъртността, която е 11 на 100 хил. сме на четвърто място в ЕС и на първо на Балканите.

Единствено Търговище все още не е в червената зона по заболеваемост. На първо място в негативната тенденция е Бургас.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


198
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
150
4
 
6
 
! Отговори
Handel преди 3 години
И първо в света по това колко е чекмеджета е напълнла мафията покрай ковида.PS. Интересно - дали думата 4екмеджета вече я цензурират?
149
1
 
3
 
! Отговори
Щирлиц преди 3 години
До Анонимен 157Затова влязохме в ЕС.
148
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
България е на първо място по смъртност на населението в света. Сега сме на трето място - има напредък, не може да се отрече. Безумието е пълно - няма медицинска помощ за заболелите от нещо друго. Голямо нещастие е за хората, имали нахалството да имат температура, но да не са болни от ковид...Не се търсят причините, лекуват се симптомите и хората умират, а близките им са безпомощни и отчаяни.
147
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Коя партия гордо използва лозунга "Видими резултати"?!
146
2
 
4
 
! Отговори
АЗ преди 3 години
И ИМА ГРЕШКА В ЗАГЛАВИЕТО! Вместо "СРОЧНО" редактора е ВЪВЕЛ ПО-БЛАГОЗВУЧНОТО за планини и баири "СТРЪМНО" Циркът е пълен!
145
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не е вярно! Нали всички даже извънземните прилагаха нашия модел?
144
2
 
7
 
! Отговори
Р. Иванова преди 3 години
До Анонимен"По интересното".Дали е обикновен вирус, или кУрона не е толкова важно. Важно е да не се заразиш, защото доста трудно преминава. Стъкмистика, или не, никой от скука няма да търси лекарска помощ, да се задушава от липса на кислород, да се подложи на трудното лечение, и т.н. Българина не е научен на ред и дисциплина-не носим маски, не спазваме дистанция, за нас всичко е несериозно и... много още! Пазете се! Желая здраве на всички!
143
1
 
4
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
До Анонименне е за прокурор!..А за ПОЗОРНИЯ СТЪЛБ!.../самия "прокурор" и той е за там,ама.../
142
0
 
13
 
! Отговори
Отчето преди 3 години
Много грехове натрупа Бойко Борисов , а си мисли , че като тъпче джобовете на поповете ще му измолят опрощение!Наивник , лъжец и убиец си ти Борисов , за такива милост няма отникъде!
141
0
 
5
 
! Отговори
М.Бонев преди 3 години
от глупавите хора от всички страни се пазете
140
4
 
4
 
! Отговори
М.Бонев преди 3 години
Да не забравите да благодарите на Мангъров многознайковци за този рекорд,нали трябваше да е по добре от другите страни ,понеже при нас мерките са най-разслабени?!О забравих,че българите сме многобройно население , затова ще да е рекорда от третото място в света! Евреийска мъдрост гласи:от овена се пази отпред, от магарето отзад,а от глупaка от всички страни.
139
2
 
3
 
! Отговори
балама преди 3 години
Дали е ОТ вируса, дали е С вируса, дали е със стъкмистика кой ти гледа. Важното е да се завръща стадото. Към кланницата.
138
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
пълни глупости
137
6
 
7
 
! Отговори
Анко преди 3 години
Да поздравим управляващата шайка на Гроп,с така добре копания и добре контролиранмасов гроб на българския народ!Политически геноцид!
136
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Световният опит отдавна е доказал, че мерки, правила, закони и т.н. се спазват само и единствено ако държавата наложи спазването им." ‐---------Ами то по времето на Хитлер, Дучето и Франко са се спазвали най-много мерки, правила, закони и т.н, защото така хубаво държавата е налагала спазването им...
135
3
 
16
 
! Отговори
нн преди 3 години
В края на февруари всички от семейството се разболяхме и не знам кое е по-страшно ...дали болестта или страхът, че си хванал тоя вирус и ужасното чакане дали няма да се усложниш.Страхът срива имуннта систме, а ни заливат ужасни новини от интернет, телевизии, радиа.Няма ли кой да каже нещо успокоително?)!
134
3
 
13
 
! Отговори
Видимите резултати преди 3 години
Скоро отново ще сме на първо .А на Борисов вече ще викаме Бойко Геноцида
133
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По интересното е къде изчезна тази година Грипчето. Забравиха да го изпуснат от Лабораторията ли. Всички ли са болни от куроната и само от нея ли ***. Заща ни имат за бавно развиващи се. На такива ли им приличаме.
132
3
 
7
 
! Отговори
До 129 преди 3 години
На никой не му пука за изборите, само на тия гладните и чакащите за държавна хранилка и пука. То се вижда на последните няколко избора какво става... под 50% избирателна активност.
131
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма ли кой да го пита от мисирките ЗАЩО е отказал ваксини?