Стръмно нарастване на починалите от вируса - трети сме в света

14-дневната смъртност от болестта ни нарежда на първо място на Балканите
198
Стръмно нарастване на починалите от вируса - трети сме в света
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

За две седмици смъртността у нас от коронавирус се е повишила със 124%, съобщи шефът на НОЩ проф. Венцислав Мутафчийски на редовния брифинг на МЗ след обявяване на строги ограничителни мерки за 10 дни от понеделник.

Нарастването е с 94% за две седмици по заболеваемост, а на смъртността има стръмно покачване на кривата - за 1 седмица с 46%, а на база 2 седмици със 124%.

В момента сме на трето място в света след Чехия и Унгария по интензивно нарастване на смъртните случаи, каза Мутафчийски.

Още по темата
Страната ни се нарежда на седмо място в света по нарастване на случаите, регистрирани на ден и на четвърто място в Европа по същия показател.

В болница нарастването на приетите е с 18% на седмична база, а в интезивните отделения - с 21%.

14-дневната заболеваемост у нас е 483 на 100 хил, което ни отрежда девето място в ЕС и трето място на Балканите, съобщи главният държавен здравен иинспектор Ангел Кунчев..

По отношение на смъртността, която е 11 на 100 хил. сме на четвърто място в ЕС и на първо на Балканите.

Единствено Търговище все още не е в червената зона по заболеваемост. На първо място в негативната тенденция е Бургас.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


198
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
110
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Как няма да сме трети като всички починали ги пишат умряли от Ковид.
109
2
 
10
 
! Отговори
Германска пивоварна преди 3 години
Тиквун е гробар от класа - колкото повече уморени българи, толкова по-пълни долапите
108
5
 
5
 
! Отговори
Чики Рики преди 3 години
Това не ти е чума, а грипен вирус не може да се сравнява със смъртността при Ебола и черната чума. Ако трябват масови гробове има строителна техника да се направят достатъчно големи изкопи за телата. Обаче такова зрелище няма видиш. Естествената смъртност за България без епидемии е около 300 на ден сега не могат да ги стигнат и да надхвърлят значително и трайно тази бройка, за да говорим за нещо наистина сериозно.
107
4
 
4
 
! Отговори
муспи преди 3 години
Чехия, Унгария и България - точно най мразените от евреите нации.
106
2
 
5
 
! Отговори
Чики Рики преди 3 години
Правят си турски чекиии и мастурбират с числата и данните и това не са хора, а престъпници.
105
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пресконференция, на която не чухме нищо как правителството смята да спре епидемията, а само говорят за легла в болниците, но забравиха да кажат има ли достатъчно гробове в гробищата.
104
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Точно заради вируса умират хората. Дали имат или нямат придружаващи забилявания, не е важно - вирусът сами си ги предизвиква другите заболявания. Инсулт при 16 годишо момиче какво е, ако не предизвикан от вируса.
103
1
 
8
 
! Отговори
Силно преувеличено преди 3 години
Престъпно нахално правят сметки през криви макарони. Съд и затвор за терористи журналисти и фалшивите експерти от НОЩ.
102
3
 
2
 
! Отговори
Класация worldometer преди 3 години
До 107МНОГО ТОЧНО СИ ГО ПРИЗНА Както Дявола чете Евангелието ТАКА и ТАЗИ СТАТИЯ разпространява ФАЛШИВА МАНИПУЛАТИВНА ИНФОРМАЦИЯ.
101
1
 
3
 
! Отговори
Нали трябва да вдига преди 3 години
Всичко е нагласено от правителството правиш повече тестове АЙДЕ ВЕДНАГА ВДИГАШ бройката. ПРАВИШ НАГЛАСЕНИ КЛАСАЦИИ АЙДЕ пак на далаверата. После като отмине време ПАК ЩЕ ОБЪРНАТ КЛАСАЦИИТЕ и БРОЙКИ в полза и интерес на избрани кръгове от хора и организации
100
1
 
1
 
! Отговори
До101 преди 3 години
Четеш статията като дявола евангелието,в статията става на въпрос за последните 14 дни а хората ти казват че България е Трета в света по смъртност за последните Седем дни на милион популация!
99
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен"От самият вирус никой не е починал."Обясни го на близките на умрелите, да разберат и да не тъжат, както и на тези, останали с трайни увреждания на белия дроб или миокардит.
98
0
 
5
 
! Отговори
Тикволандия преди 3 години
Министър Ангелов много пъти е повтарял, че "всичко е под контрол" и че "ние имаме план". Нека сега каже, кое е под контрол и какъв план имат.Бойко си намери в негово лице добър разказвач на приказки, на които може и сам да си вярва. Но резултатите са: на последно място по ваксиниране и сред първите по починали от коронавируса.
97
1
 
1
 
! Отговори
Класация worldometer преди 3 години
ИЗМАМА И МАНИПУЛАЦИЯ с данни ТОВА СА ОФИЦИАЛНИТЕ ДАННИ КОИТО СЪМ ПРЕДСТАВИЛ като искат да лъжат хората могат и да злоупотребяват и с часови данни и да врътка на 1000 или на 100 000 или пък на милион. ПРЕСТЪПЛЕНИЕТО СИ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ И ЗАБЛУДА НА ОБЩЕСТВОТО.
96
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Умишлено разпалиха епидемията, за да не отидат хората да гласуват. Щаба няма собствено мнение - правят това, което Борисов им каже. Преди две седмици всички от щаба ни убеждаваха, че няма смисъл от затварянето, защото няма да доведе до по-малка зараза. Сега ни убеждават точно в обратното. Просто слушкат Бойко и каквото той разпореди, те измислят аргументи да го подкрепят.
95
0
 
5
 
! Отговори
Класация worldometer преди 3 години
Медиите както и шайката от ЩАБА НОЩ да бъдат ЗАВЕДЕНИ ПО СЪДЕБНА отговорност и започнати СЪДЕБНИ ДЕЛА за ИЗМАМА МАСОВ ТЕРОР, НАНЕСЕНИ МАТЕРИАЛНИ И НЕМАТЕРИАЛНИ ЩЕТИ както на държавата така и на обществото.
94
1
 
3
 
! Отговори
До101-класацията.... преди 3 години
C това което си понесъл е статистика от началото на пандемията досега,по долу някой го беше дал и става на въпрос за данните на 7 и 14- дневна база,а Worldometer не публикува такива!
93
1
 
5
 
! Отговори
Престъпление е това преди 3 години
ТАЗИ МАНИПУЛАЦИЯ ЧРЕЗ МЕДИИТЕЛъжат и манипулират безсрамно !!!Смятат че всички хора са малоооумни за мен обида да чета дори само заглавията на подобни новини както и изказвания на една шайка мошеници от щаба на НОЩ
92
3
 
2
 
! Отговори
Класация worldometer преди 3 години
Сега какво правим КАТО ЧЕТЕМ НЕВЕРНИ и ФАЛШИВИ НОВИНИ, които НЕ ЦИТИРАТ източници НИТО ДАННИ ААА ПУСКАТ САМО ЛЪЖИТЕ СИ ???Пуснах данните НЕ СМЕ трети в света по смъртност ТОВА Е ПЪЛНА ЛЪЖА !!!В предния си коментар пуснах данните класирането по колонки 1 номер, 2 име държава 3 - починали на милион 4 - броя население.
91
1
 
3
 
! Отговори
има обяснение преди 3 години
Щото сме най-здравите в целия свят. Чудя се как сме пропуснали първото място.