Стръмно нарастване на починалите от вируса - трети сме в света

14-дневната смъртност от болестта ни нарежда на първо място на Балканите
198
Стръмно нарастване на починалите от вируса - трети сме в света
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

За две седмици смъртността у нас от коронавирус се е повишила със 124%, съобщи шефът на НОЩ проф. Венцислав Мутафчийски на редовния брифинг на МЗ след обявяване на строги ограничителни мерки за 10 дни от понеделник.

Нарастването е с 94% за две седмици по заболеваемост, а на смъртността има стръмно покачване на кривата - за 1 седмица с 46%, а на база 2 седмици със 124%.

В момента сме на трето място в света след Чехия и Унгария по интензивно нарастване на смъртните случаи, каза Мутафчийски.

Още по темата
Страната ни се нарежда на седмо място в света по нарастване на случаите, регистрирани на ден и на четвърто място в Европа по същия показател.

В болница нарастването на приетите е с 18% на седмична база, а в интезивните отделения - с 21%.

14-дневната заболеваемост у нас е 483 на 100 хил, което ни отрежда девето място в ЕС и трето място на Балканите, съобщи главният държавен здравен иинспектор Ангел Кунчев..

По отношение на смъртността, която е 11 на 100 хил. сме на четвърто място в ЕС и на първо на Балканите.

Единствено Търговище все още не е в червената зона по заболеваемост. На първо място в негативната тенденция е Бургас.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


198
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
90
4
 
6
 
! Отговори
стоян преди 3 години
На 20 събота в 10.30ч-всички пред Министерски съвет.Това неадекватно правителство не трябва да бъде търпяно и час повече.
89
4
 
2
 
! Отговори
Пълни глупости преди 3 години
До Анонимен 90НЯМА НИЩО ВЯРНО В ТАКИВА КЛАСАЦИИ като някакъв механичен папагал повтаряш лъжи и фалшиви нови. Цитирай си източника посочи числата от които са сметнати тези фалшиви проценти. Ей ти на популяният сайт на worldometers сортирай таблицата по брой починали на милион и ще видиш с днешна дата България на 11-то място преди САЩ и Португалия. Само САЩ са с население над 330 милиона помисли колко е реално ние да сме преди тази държава?
88
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По принцип ние сме първи по мране и без ковид.Не знам кой е виновен.
87
1
 
0
 
! Отговори
Астра преди 3 години
Ще имали злато? Или наще ще се задоволят само с бронза?За спорта само питам.
86
2
 
3
 
! Отговори
ааа преди 3 години
Мутафа пак изригна, пингвина му с пингвин.Били сме трети по интензивност на нарастването на смъртните случаи днес. Поне 20 държави в даден момент са били първи по нарастване.
85
4
 
7
 
! Отговори
Няма дисциплина преди 3 години
Повече българи живеят като пълни скоотове не се стараят нито в работата си нито за себе си последните стотинки си дават по кафенета и ресторанти и после нямали пари. Не живеят чисто нито практично замърсяват и цапат и прахосват времето си и парите си за глупости. После се оплакват от ниският стандарт на живот в тази държава на прости хора.
84
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Към 18.03.2021г.България е Трета в Света по смъртност за последните седем дни на милион население! Чехия-119.78Унгария-94.58България-89.02
83
8
 
3
 
! Отговори
руски троли та лъжат преди 3 години
Тази статия е поредната руска манипулация. Ето я подредбата от 18 март 2021: Czechia, Belgium, Slovenia, United Kingdom, Hungary, Bosnia and Herzegovina, Italy, Bulgaria, Moldova, USA, Portugal, North Macedonia, Slovakiaднес.бг е рожба на 'вечната дружба със СССР' и ви заливат с руска пропаганда. Ето и статистиката: https://statista/statistics/1104709/coronavirus-deaths-worldwide-per-million-inhabitants/
82
3
 
9
 
! Отговори
Хубаво преди 3 години
До МатрицатаНека така да бъде когато няма голяма търсене цените падат. За примера за младо семейство е типичен пример за хора провинциалисти отишли в големия град изоставили село и родна къща, за да се бутат в града и да живеят на кредити за мечтата да са градски жители вместо селски и за апартаменче панелче близо до молче и лъскави бизнес сгради стъклени буркани - примитивни хора са това които не знаят как да планират живота си и после друг им е виновен.
81
6
 
7
 
! Отговори
Елементарни хора преди 3 години
Прости хора и проста държава не сме на никакви първи места по каквито и да било класации. Не се оправяме с държава с население малко под 7 милиона, колкото един малък и среден по размер европейски град.Не само държавата и самите хора са виновни за ниският си стандарт на живот. Правят деца хора, които сами себе си не могат да издържат. Безотговорни хора както към финансите си така и към здравето си и образованието си. От *** и глупав народ нищо добро не става каквито и управници да има.
80
2
 
15
 
! Отговори
Матрицата преди 3 години
Снощи 20ч. гледам само около 30% от блоковете са обитаеми ,населението намалява с около 40 хиляди на година , строи се масово, а цените на имотите са такива, че младо семейство ако иска да си купи/изплаща жилище ще бачка яко 30 години и ще го кара на бел хлеб и много Яки кремвирши и сухо млеко с палмово масло...
79
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От вируса самият никой не е починал. От усложненията му се умира. Но за да се случи, човекът трябва да има тежки или нелекувани хронични заболявания, или недиагностицирани такива още. Обаче сега заради коронавируса никой не лекува обичайните заболявания и затова ковидът поваля хората. Параграф22
78
2
 
15
 
! Отговори
Сашо преди 3 години
Чудесно, в топ 3 сме във всички отрицателни класации. Това говори за здравната ни система че не работи. Как във Сърбия са 2 пъти по малко смъртни случеи при 2 пъти повече заболели. Там сигурно няма стари хора.
77
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От къде черпите информация за това на кое място в света и в ЕС се нареждаме по смъртност на 100 000 души нямам идея, но числата ви не са верни (както обикновено): https://worldometers.info/coronavirus/Чехия, Белгия, Словения, Черна гора, Обединеното кралство, Унгария, Босна и Херцеговина, Италия (без да броим малките страни като Сан Марино и Гибралтар) са преди България по брой смъртни случаи на 100 000 души население. Как се наредихме на четвърто място в ЕС не е ясно...
76
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мутафчийски допусна само една грешка - сложи униформа и я сменяше от черна на зелена.Кой му е наредил да сложи униформа? Някой герберски вожд.
75
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пуснете Мангъров и Бенатова да ни успокоят. Герберизова трябва спешно пак да извика Мангъров на интервю. Хората се уплашиха от грипчето.
74
1
 
5
 
! Отговори
Колкотопозлеподобре преди 3 години
Мрането добре се движи. Ама трябва и локдаун и само на работа и вкъщи ,че да психяса и стадото и да се доомаже ситуацията .
73
1
 
9
 
! Отговори
Константинос, преди 3 години
не те знам ти какъв си и от къде си, но против ковид фашизма от три дни се е вдигнала цяла Европа. Има мащабни просетса навсякъде - Белгия, Нидерландия, Гърция, Германия,Хърватия. Има и в Канада. Има и в Африка даже. Нищо му няма на българина-човек, като всички останали. Но управлението на държавата неструва-такомва крадене и такова втъване в заеми, като последните 5-6 години държавата не е имала май в цялата си история. Вместо да се закупи мецидинска техника и оборудване-оня самолети пазарува
72
9
 
6
 
! Отговори
И първи преди 3 години
по ПРОСТОТИЯ. Гадно племе.
71
9
 
9
 
! Отговори
Константинос преди 3 години
С толкова *** народ, който и да дойде, все тая!В цял свят хората се пазят и уважават не само своето здраве, но и здравето на ближния си!Само в България е разграден двор, резултатите ги виждаме!Първо няма вирус, лъжат ви!После олеле, ама умират млади хора!А младите, в по-голямата си част живеят при родителите си, пазят ли ги от вируса?Или не, да се събираме както преди по 100 човека и да пием бира, ние сме млади, няма да умрем, другите да се оправят!