Двама военни в ареста за шпионаж в полза на чужда държава

По случая е образувано досъдебно производство
Обновена: 19 мар 2021 11:34 | 19 мар 2021 11:33, Веселина Йорданова
436
Двама военни в ареста за шпионаж в полза на чужда държава
Снимка: БГНЕС, архив

Двама военнослужещи от Министерството на отбраната са задържани по подозрение за изнасяне на класифицирана информация в полза на чужда държава. Това съобщиха от пресцентъра на МО.

Още по темата
Те са задържави за 72 часа с постановление на наблюдаващ прокурор от Военно-окръжна прокуратура - София.

Задържането е станало в резултат на проведени оперативно-следствени действия на службите за сигурност. По случая е образувано досъдебно производство, се посочва в съобщението.

Вчера стана ясно, че агенти на ДАНС са провели секретна операция, като има задържани по подозрение за шпионаж в полза на Русия.

Обискирани са няколко адреса в южните квартали на София и в кварталите посока Перник.

На изхода на АМ "Тракия" от София към Пловдив бяха проверявани всички превозни средства.

Единият от арестуваните е задържан именно на магистралата.

В късния следобед всички изходи на София бяха блокирани от екипи на МВР и жандармерията, като се проверяваха всички автомобили и пътниците в тях.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


436
Още по темата: армияМОвоеннослужещи
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
296
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами с етническата партия ДПС...................какво правим, я кажете??Наследници на една терористична организация, която правеше атентати на БГ-гари и убиваше български майки и деца!!Каскета защо не арестува цялото ДПС???
295
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Турските шпиони...............какво става с тях??Прокуратурата май трябва да арестува цялото ДПС............циркаджии прости!!!
294
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами страхотна оперативна работа! Браво на ДАНС! Но защо прокуратурата продължава да разкрива СРС та? Това нали е престъпление?! Защо прокуратурата представя събрани доказателства на медиите? Мястото им е в съда! Това не е редно! Не е редно да клеймосваш някои като шпиони, преди съда да се е произнесъл! ТОВА НЕ Е РАБОТА НА ПРОКУРАТУРАТА! Ами ако съдът оправдае някои от задържаните?!
293
3
 
1
 
! Отговори
обикновен вирус преди 3 години
ХАХАХАХАХАХААХАХАХХАХАХАХАХАААААААААААААА................
292
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сакън да не почнат да хващат турските, американските и другите шпиони, че кьорав български политик няма да остане.
291
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мога да си представя какви "шпиони" са хванали. Предполагам в разпитите ще искат признания, че са общували с дявола, а това според либералната митология е Путин. Малко притеснително е че евроатлантизма работи воден от същите мотиви като средновековната инквизиция, но в момента сме свидетели точно на това.
290
8
 
0
 
! Отговори
Идеалист преди 3 години
Кой ги съветва, че тези арести тип Цветанов, могат да повдигнат духа на русофобите и да гласуват за тази просташка шайка, която управлява от 10 години?
289
8
 
7
 
! Отговори
???? преди 3 години
Само Русия ли има шпиони на БГ-територия???Я кажете, селяни прости???
288
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кокошкарска работа,ама и тези "шпиони" ще осъдят държавата-демек нас да им плати едни пари заради некадърщината.
287
14
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Знаеме ги .Единя е редник Шкембе Воеводадругия е генерал Толупов от Банкя.
286
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Едва ли е документи които са техническата характеристика на f-16, просто такива документи не се дават на България, означава че документите са за цената която плаща българите на Америка за тях, а очевидно това не е за пред хората затова е национална сигурност от първостепенно значение.
285
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кога я.стреби стана забранена дума?!
284
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нека Русия да ни държи под око, че големи ястреби станахме и някой смел атлантик може да поеме безотговорна инициатива, за да получи грант или натовска службица.
283
2
 
3
 
! Отговори
Припомням: преди 3 години
Всички тези прозорци са собственост на българската държава, която ти е подменила преди "собственика" да си вземе "неговото" и неговата "собственост" - всички мебели, оборудване вътре са купувани от българската държава, поддръжката - покрива - всичко това е направено от българската държава. Тъй като лицето Сакскобурготски нямаше претенции към собственост, но явно е проимал, то тези неща не са негова собственост и са подменяни и реновирани наскоро ... приятна работа!
282
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пълен смях. А Ангела Меркел нямаше нищо против САЩ да я подслушват. Миналата година арестуваха председателя на движение "Русофили" за измислена анти-държавна дейност. Сега някакви хора, че изнасяли данни за стари самолети, които ще получим след 10 г., може би. За да ги купи, нашият военен министър-псевдопатриот отиде в САЩ, развали сключена сделка за европейски самолети. После обясняваше, че трябва да имаме задни части пред великите сили. Няма да воюваме срещу нашата освободителка братска Русия.
281
5
 
6
 
! Отговори
Българският народ: преди 3 години
От името на българският народ - отивате в Царска Бистрица - намирате къде е "собствеността" на негово нищожество Симеон 2 Сакскобурготски - където има прозорец счупете, където има стол потрошете, маса, декорация - бухалките и кирките!Кой се обади на полицията да му мисли! Стопанинът ако има желание да се обади на МВР !
280
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хората няма какво да ядат бе боче, дай им да дишат, *** тия шпиони - uдиот.
279
4
 
3
 
! Отговори
Имам предложение 3: преди 3 години
Имам някакво усещане, че някой ги изтъргува тия хора за да си купи билет занякъде. Може би му е станало горещо под *** или е бил на горещ ламаринен покрив, но каквото и да се случва един от тия дни някой няма да му издържат нервите .... Вандализирайте Царска Бистрица!!!!!!
278
2
 
2
 
! Отговори
Имам предложение 2: преди 3 години
Не че нещо ама това няма как да няма последици по някакъв начин и като се има предвид колко сме изпатили от тези "братя милитаристи отвъд океана" и като се има предвид цялата карма на този гаден колониален режим, значи съвсем нормално е човек да хвърля по едно око особено в настоящата лудост. Има един хепънинг в началото на 90-те дето двама яки момчета единия с тениска на СССР другия с тениска на USA свалят един овързан като салам насред София, след 20 минути две момичета го отвързаха ...
277
2
 
4
 
! Отговори
Дидо преди 3 години
Гледам,че някои смятат това явление като новост. Ама те северняците изобщо не са спирали. А други питат,кога нашите ще дойдат?? Ооооо милий боже,че те изобщо не са си тръгвали.