Двама военни в ареста за шпионаж в полза на чужда държава

По случая е образувано досъдебно производство
Обновена: 19 мар 2021 11:34 | 19 мар 2021 11:33, Веселина Йорданова
436
Двама военни в ареста за шпионаж в полза на чужда държава
Снимка: БГНЕС, архив

Двама военнослужещи от Министерството на отбраната са задържани по подозрение за изнасяне на класифицирана информация в полза на чужда държава. Това съобщиха от пресцентъра на МО.

Още по темата
Те са задържави за 72 часа с постановление на наблюдаващ прокурор от Военно-окръжна прокуратура - София.

Задържането е станало в резултат на проведени оперативно-следствени действия на службите за сигурност. По случая е образувано досъдебно производство, се посочва в съобщението.

Вчера стана ясно, че агенти на ДАНС са провели секретна операция, като има задържани по подозрение за шпионаж в полза на Русия.

Обискирани са няколко адреса в южните квартали на София и в кварталите посока Перник.

На изхода на АМ "Тракия" от София към Пловдив бяха проверявани всички превозни средства.

Единият от арестуваните е задържан именно на магистралата.

В късния следобед всички изходи на София бяха блокирани от екипи на МВР и жандармерията, като се проверяваха всички автомобили и пътниците в тях.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


436
Още по темата: армияМОвоеннослужещи
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
276
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всяка държава , особено великите сили, си имат шпиони на територията на България!!Но руските шпиони са лоши, а английските и френските добри, така ли???Много е зле Каскета и *** му помощници!И защо мери с двоен аршин, защо???
275
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Предателството за българите е национална черта!
274
3
 
0
 
! Отговори
Имам предложение: преди 3 години
За тия шест на Руската федерация да направим живота черен на САЩ федерацията - за равновесие не за друго! Напълно нормално е да има агентурна мрежа на който и да е от големите на наша територия и в конкретния случай след ония 600 милиона в Сакси и глоба за софтуерно пиратство и за Призрачко в мрежата и за подслушването мисля си да стъжня живота на проамерикански сакскобурготски ***. Бог високо, цар далеко - дявол далече, ангел наблизо - не е хубаво такава враждебност ...
273
4
 
8
 
! Отговори
Гост преди 3 години
Сещам се за 'Оня списък', с който Доган разкри наши сътрудници в Турция, но последствия нямаше. Нашите корумпирани политици и органи действат много избирателно. Стараят се да изпълняват поръчки, за да не ги уволнят от американското посолство. А ентусиазмът на БНТ е ясен - реклами на Америка за България, командировки в САЩ и безсмислени възторжени документални филми на Поли Златарева, псуващ в ефир репортер се връща от САЩ и получава награда от БНТ ... Затова хората ги плюят по протестите.
272
10
 
12
 
! Отговори
Бакалин преди 3 години
Май почнаха газ да пикаят русофилите ! Язък, ще наводнят пазара и ще ме оставят без хляб ! Еееех , русофилски червеи , почнахме ви !
271
0
 
17
 
! Отговори
Коментар преди 3 години
Някой да е чул досега за турски шпиони макар че тука е бъкано с тях!И то са явни антибългари!
270
13
 
8
 
! Отговори
Напред ! преди 3 години
Хайде, Гешев, време е за главния резидент на Москва - Фигуранта ! Ако сложат на арестуваните "серум на истината" , ще запеят и ще стане ясно кой дърпа конците на предателите в България - Фигуранта . Там удряй, Гешев, там е гнездото на злото в държавата !!!
269
4
 
9
 
! Отговори
Коментар преди 3 години
Като им изцоцат парите по каналня ред след няколко месеца са невинни!Знаем методите на Гешвтурата и шайката!
268
4
 
4
 
! Отговори
Мунчо преди 3 години
Сега си спомних, че имаше едни руски шпиони, които преди няма и две години ремонтираха нашите бойни самолети "СУ" . Тях не са ли ги задържали още?
267
6
 
11
 
! Отговори
До тито преди 3 години
Ако не беше Русия, сега щеше да говориш на турски и да си с *** топки , жена ти щеше да се казва Айше, да е забулена ханъма и щяхте да говорите на турски!!Разбра ли, *** смотан???
266
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ганьовска работа. Чуди се на кого да угоди.
265
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А какво правим със шпионите на Англия, Франция и САЩ???Те са добрите, така ли??А руските шпиони са лошите??Така ли, Каскет???
264
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да се смееш ли, да плачеш ли.
263
0
 
9
 
! Отговори
NB преди 3 години
Владимир Путин е велик и Доналд Тръмп е велик..............дъртия педофил Байдън е временно явление...........освен това е много болен и няма да живее много дълго!!!
262
2
 
7
 
! Отговори
Иван преди 3 години
Олеле...... голям цирк. Сега го гледам по Канал 1. Съшито с бели конци и голямата губерка. Както казва Георги Мамалев " Хвала на тикиви ОРГАНИ ! ДАНС и Военното разузнаване...... ????!!!!
261
1
 
7
 
! Отговори
До Да бе! 305 преди 3 години
Джо Байдън е един педофил и извратен тип, женкар и старец с деменция.............инсталиран на поста президент на САЩ от една мафия............сатанисти и ционисти.............демократите са големи гадини и мръници в целия свят..............и в САЩ, и в България!!Доналд Тръмп беше един велик президент..................заедно с Кенеди и Уилсън!!!
260
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Здравейте, циркаджии"...............добре ви го каза Сергей Станишев!!!!
259
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 308"Па то у нас няма поделения.Я се разходете из сравнително големите градове-Благоевград,Кюстендил,Разлог......руини,майко мила."Понеже съм служил в някои от тях: едно време с тия поделения пазехме границите с Гърция.Сега какво пазим там, че да ни трябват там тия поделения?
258
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ще ви се смеят всички разузнавания по света, циркаджии
257
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ама за вас май каквото и да свърши Гешев е все партенка или кьорфишек. Ех, "страна моя могучая" ... . Ами що не си спретнете чемоданките и с тях на вокзалите и айде беж във великата страна. Сърцето ви боли че хванаха ОЩЕ двама руски шпиони. Ами че това е в цял свят. Руснаците много искат да са империалисти, но не могат, горките. Затова експанзират в оръжия и шпионаж. Както и всяване на раздори по света. Като между България и Македонско. Пардон, Северна Македония.