Двама военни в ареста за шпионаж в полза на чужда държава

По случая е образувано досъдебно производство
Обновена: 19 мар 2021 11:34 | 19 мар 2021 11:33, Веселина Йорданова
436
Двама военни в ареста за шпионаж в полза на чужда държава
Снимка: БГНЕС, архив

Двама военнослужещи от Министерството на отбраната са задържани по подозрение за изнасяне на класифицирана информация в полза на чужда държава. Това съобщиха от пресцентъра на МО.

Още по темата
Те са задържави за 72 часа с постановление на наблюдаващ прокурор от Военно-окръжна прокуратура - София.

Задържането е станало в резултат на проведени оперативно-следствени действия на службите за сигурност. По случая е образувано досъдебно производство, се посочва в съобщението.

Вчера стана ясно, че агенти на ДАНС са провели секретна операция, като има задържани по подозрение за шпионаж в полза на Русия.

Обискирани са няколко адреса в южните квартали на София и в кварталите посока Перник.

На изхода на АМ "Тракия" от София към Пловдив бяха проверявани всички превозни средства.

Единият от арестуваните е задържан именно на магистралата.

В късния следобед всички изходи на София бяха блокирани от екипи на МВР и жандармерията, като се проверяваха всички автомобили и пътниците в тях.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


436
Още по темата: армияМОвоеннослужещи
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
256
9
 
7
 
! Отговори
ххх-ххх преди 3 години
Поредната партенка на ГЕРБ, Гробокопача и Гешев - вчера хванали международна банда фалшификатори - днес ги пуснали - парите били печатани на салфетки. Днес хванали руски шпиони, бием тъпана, троловете се радват, утре ..."шпионите" пуснати - били руски учители като другарката Фъндъкова. За тъпият народ хляб и зрелища от още по-*** премиер и политическа клика от дупедавци и нагаждачи!
255
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Па то у нас няма поделения.Я се разходете из сравнително големите градове-Благоевград,Кюстендил,Разлог......руини,майко мила.А за границата да не говорим.В ю туб има маса клипчета за гранични бивши поделения.Първа каракачанска задача е да продава военни имоти и познайте къде първо-не в Горно нанадолнище,а в София,Западен парк....
254
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много ми е чудно какво са снасяли и на кого :)) В БГ има секретни поделения в планините които дори политиците не могат да припарят, пример Соломон Паси и синчето му арестувани защото са пресякли границата с поделението :))) Паси е питал какво става, отсреща пълно мълчание :))
253
8
 
12
 
! Отговори
тито преди 3 години
Русия и русофилията са вредни за България . Дори по Тошово време , нямаше такива изцепки и славоизлияния за Русия . Всичко идва или от невежество , или от любов към рублите / доларите/ , но и в двата случаи става въпрос за българофоби.
252
4
 
8
 
! Отговори
Да бе! преди 3 години
Руските шпиони тепърва ще бъдат съдени за национално предателство, само че истинските присъди ще обяви Военният трибунал, когато му дойде времето, а то наближава, нека само Байдън да си свърши неговата работа.
251
10
 
9
 
! Отговори
Анти-трол преди 3 години
А хамерикански, турски, немски и английски агенти кога? За троловете налазили статията с поръчка да хранят Радев - ставате смешни и безкрайно прозрачни - тиквата няма да ви плати центовете! Тролчета - американски коли ли карате, американски телевизор ли гледате, гащите ви от америка ли са внос? Не, нали? Защитавам България, защото в момента е марионетка на САЩ без значение кои "шпиони" ни са казали да ловим - руски, индийски, китайски или марсиански. Нямаме собствена политика!
250
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До рускиня до 300Явно не си била никога в Русия "рускинята".ТАМ какво значи разруха и "ремонт на ремонта" ти е БЕДНА ФАНТАЗИЯТА.Нали ходих (пак) преди две години. Кой лъжете?
249
7
 
9
 
! Отговори
рускиня до 300 преди 3 години
До по-далече от Русия"Хората искат да станем нормална европейска държава ....." Ами кой ви пречи да станете такава държава? Да не би Путин да паркира стари трошки в зелени площи? Да не би Путин пречи да се обезопасят ел.стълбове? Да не би руснаци карат каруци по центъра на София? Да не би руснаци разбиват тротоари и хвърлят там кучешки мини? и така нататък? Ако човекът свикнал с простащина и свинщина - нищо няма да помогне Апропо- ремонт на ремонта - българско изобретение
248
9
 
8
 
! Отговори
патриций преди 3 години
на плебса подхвърляли пиредната партенка, за да замажат провала с фалшиви евра. *** налапали въдицата и възхваляват гешефтура и данс.Хляб и зрелища - за плебса
247
13
 
16
 
! Отговори
по-далече от Русия преди 3 години
Хората искат да станем нормална европейска държава, а не мафиотска руска провинция.Импичмънт на проводника на руските интереси Грипен Решетников Радеф !
246
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Стъпка в правилната посока Поздравления на ДАНС!
245
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Точно там му е мястото на шпионина Румен Радев
244
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До НеразбралПутин плаща на тези предатели в американска валута защото я презира а бенефициентите на презряната валута я обръщат в рубли за да се подмажат на Путин и Русия.
243
1
 
21
 
! Отговори
Неразбрал преди 3 години
Неразбрах,като обичат Русия,защо си обменят парите в западна валута?!
242
16
 
8
 
! Отговори
Хунтата няма спиране преди 3 години
Предизборен кьорфишек на гешефтурата Му...
241
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Двама военни в ареста за шпионаж в полза на чужда държава Това не е чужда държава, това е родината на българските русофил-предатели и 300-те хиляди руски окупанти по черноморието, а двамата военни освен че са русофил-предатели 4-то поколение са и служители на ГРУ на РФ. Левски на такива категории създания като изброените по-горе им е режел чепките.
240
12
 
8
 
! Отговори
Винету преди 3 години
Това да не стане като бандата фалшификатори, заловена с шумно думкане на барабана тъпана и гайдата по стар Ченгеджийски Боко-Гешевски маниер. Вчера ги пуснали и с право - печатали салфетки, листчета и флаери с "евро и долари", които никой нормален няма да помисли за истински. Но нали създадохме новина, нали Гешев и *** се показаха по телевизията. Смях. Важното е "новини" да се създава за стадото. Стадото блее, Боко краде!
239
5
 
16
 
! Отговори
щирлиц преди 3 години
Шпионството е сериозно престъпление - най-тежкото в НК.Дано момчетата да има с какво да го докажат.Иначе пак всички ще плащаме предизборджийските гешевски навеждания..... по закона за отговорността на държавата.Съветвам всички тук пишещи с евроатлантическа ориентация - не бъдете излишно възторжени - запазете фойерверките за осъдителните присъди на втора инстанция. До тогава - по тихо, че задържаните само ги подозират ....
238
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Шкембо воевода да се похвали немедленно с най-висок ръст на пyтинoиди в родната казарма.
237
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Шкембо воевода да се похвали немедленно с най-висок ръст на *** в родната казарма.