Масовата ваксинация тръгна, но интересът е слаб

Отново има хора, които са записани, но не са се явили
59
Масовата ваксинация тръгна, но интересът е слаб
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Масовата ваксинация у нас беше възобновена. Имунизацията беше прекъсната, след като в Европа започнаха проверки за безопасността на ваксината на Оксфорд.   

Плахо и без сериозни опашки започна отново ваксинацията в София. Бончо Бонев e един от желаещите да се ваксинират.

"Малко ме притеснява, не е чак толкова много, но все пак едно на ум там заради случките. Имам съпътстващи заболявания и да не стане някой фаул", каза той.

"В 8:30 ч. имахме пълна готовност, в началото известно затишие, след това започнаха да идват хората. Единственият път да се справим с епидемията е да се ваксинираме", обясни д-р Васил Михайлов от Имунизационния център на Александровска болница.

В болница "Пирогов" успоредно със записалите се през електронния регистър течеше и поставяне на втора доза, което за кратко създаде объркване.

От Медицинския център на болницата, коментираха, че отново има хора, които са записани, но не са се явили.

"За това време голяма част от хората са се отказали да ползват тази ваксина, намерили са друго решение за себе си, отишли са на друго място", заяви Силвия Чолакова от Медицински център "Пирогов".

В Бургас още в 9:00 ч. сутринта пред кабинетите на РЗИ имаше опашка от чакащи.

"Ваксинираме с AstraZeneca, досега не сме имали някакви неприятни отзиви, така че всички желаещи ще бъдат ваксинирани", обясни медицинската сестра Павлина Ганева.

Слаб интерес за ваксиниране в Русе, а един от ваксинационните кабинети остана празен. Хората масово се отказваха, защото нямат право на избор на препарат.

"Повечето от желаещите там искат ваксина на информационна РНК, това са на Pfizer/BionTech и Moderna. Малко са тези, които искат на AstraZeneca, но ние само с нея разполагаме", подчерта главната медицинска сестра в СБАЛПФЗ д-р Димитър Граматиков – Русе  Росица Арабаджиева.

В Шумен ваксинацията днес продължи по списъците от фазите на имунизационния план. В града се използва ваксината на Pfizer/BionTech, но в имунизационния кабинет на РЗИ се поставя и тази на AstraZeneca, желаещи обаче за нея липсваха.

Днес в страната пристигнаха и още дози от препаратите на AstraZeneca и Moderna.

Вижте повече в репортажа на Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Христо ХристовВаксинирай се ти бе ***.
45
2
 
2
 
! Отговори
Не е истина! преди 3 години
Всички записани в електронната системаса известени за часа на ваксиниране иваксинацията продължава с пълна сила!Да, опашки няма, защото хората коректно сазапознати с часа си на ваксинация!
44
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На 90 % от евродепутати не са ваксинирани ,включително и нашите )
43
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 38На мен ми няма нищо, нито на останалите в семейството с ваксина при тези без ваксина не е добре. С подобни грипоподобни в нормална ситуация аз съм по няколко пъти в годината на антибиотици. В този ред на мисли се чудя що не съм слагал грипна ваксина. Антибиотиците са ми докарвали по - големи беди. АЗ е една добра ваксина с лоша политическа реклама, вероятно скалъпена от другата векторна "конкуренцията Спутник"
42
6
 
7
 
! Отговори
Трайте си, преди 3 години
няма да е слаб интереса, ако Боко спечели отново на изборите. Нали знаете как избиха козите на баба Дора, така ще ваксинират всички простосмъртни в България, със заповед на Боко, само да му осигурят ваксини и гледайте какво става. Затова внимавайте кого избирате, после да не ревете, че мутрата ви е бава майката!?
41
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
При толкова много лъжи на професори ,телевизии и празни приказки на власта ,например тоя шев по лекарствата много компетентен за ваксините )а,явно не е и лекар ,се очакваше слаб интерес
40
3
 
12
 
! Отговори
Аз съм тъп, вие не:) преди 3 години
Основната идея на медиите с ежедневните си тъпотии и на платените рекламаджии на ваксините бе, да качат колкото се може повече балами на каручката.Оказа се че баламите не са толкова колкото очаквха. Трагедия.Позната история от провала с безумието на бизнеса с противогрипните ваксини. Само дето сега ваксаджиите няма да се дадат толкова лесно а ще измислят трикове за принудително доброволно ваксиниране.Поправете ме ако бъркам, щото вие сте умни!
39
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нивото на коментаторите е обобщено под коментарите за филмите на Фелини от днес.
38
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Добре. Как може интересът да е слаб, когато хората искат да се ваксинират с Пфайзер, Модерна.И защо трябва кабинетите да са пълни,щом всеки идва със записан час?
37
8
 
12
 
! Отговори
Доктор преди 3 години
Само луд човек би се ваксинирал. Ваксините те заразяват и шанса да умреш след ваксина е 15 пъти по-голям
36
2
 
17
 
! Отговори
МАЙМУНСКИ ГРИП преди 3 години
Умният човек не се влияе нито от пропагандаъта, нито от антипропагандата. Мисли с главата си, чете и взема информирано решение.Мислете с главите си, дами и господа! Вкл. и с горните, г-да!Моето мнение за ваксините го знаете, няма да ви го натрапвам повече. Само исках да ви дам антитеза на правителствената теза, защото знам, че масово се робува на авторитети. Само че това, че са назначили някоя калинка на висок пост, не значи, че трябва сляпо да му вярвате и да му поверите живота си.Мисъл
35
3
 
1
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 3 години
До 38Ей ще эаблудиш хората че аэ съм эаразен, я се разкарай
34
4
 
13
 
! Отговори
МАЙМУНСКИ ГРИП преди 3 години
До Анонимен 26Хм! И аз бях така - лека хрема за 3-4 дни, позитивен PCR тест, само че без да съм си бил маймунската ваксина преди това.И кво прайм ся?!?
33
1
 
1
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 3 години
Тия с реални три вишета не им требе ваксина ще оцелеалят гаранцияЧерноработниците си эаминаваме, но и ще ви чакаме да не се бавите
32
6
 
3
 
! Отговори
33 преди 3 години
До MaйMyнaтa 34Ай обяснявай микробиология бай учен, щом знаеш колко са лоши тия ваксини значи имаш някакво понятие от засегнатите науки. Берач на малини в Астразенека не работи и нямам причина да си давам зор да го разбирам, какъв е.Понеже това, което написах явно е твърде сложно за МайМунския ти мозък ще го обобщя:Не мога да вземам на сериозно мнението на разни функционално неграмотни никаквци, които цял живот работят, колкото да имат за бира и цигари, а после се пишат експерти по всички.
31
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само не схващам що всичките тия гении и конспиратори съществуват само в коментарите на медийните сайтове... що на живо са пъзльовци, страхливци и ги е срам от собствената им простотия, както би трябвало и да си бъде. Четеш тука оставаш с впечатление, че 101% са с 10 висши образования, учени, експерти в 7 сфери, полиглоти знаещи 12 езика на средна възраст 45 години, но с опита на 450-годишни... а на живо тия са има няма 5% от обществото и то основно на най-нисшите социални нива? Обяснение?
30
0
 
3
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 3 години
До 33А ти моэък, от къде разбра кой е берача и кой учения? Ами в эаблуда си, щото са ги сменили. Или пък ако не си, пак си помисли!
29
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От едната страна стои човек с десетки години стаж, десетки години учене, успял и уважаван в сферата си.От другата страна стоят берач на малини, таксиджия, мияч на чинии, офис плъх и маслар... и ми казват, че ваксината на първия не струва, защото те по-добре разбират от него.Ако можеше на клавиатурите и мутрите на конспираторите да се сложат динамота щяхме да решим енергийните проблеми на България за векове напред.
28
2
 
5
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 3 години
Астраэенека нещъ. Ще чакам да пуснат голфэавека, и може и да си помисля.
27
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В Германия учени са открили връзката между ваксината на Астра Зенека и тромбозите. А десетина дни ни лъгаха, че такава връзка не съществува. Как да им вярваш и да отидеш да се ваксинираш?