Рестарт на имунизациите с "АстраЗенека", ще има ли желаещи?

Европейската агенция по лекаствата обяви препарата за безопасен
Обновена: 19 мар 2021 07:02 | 19 мар 2021 07:01, Ния Христова
187
Рестарт на имунизациите с "АстраЗенека", ще има ли желаещи?
Снимка: БГНЕС
Заповедта за временно преустановяване на имунизирането срещу коронавирус с ваксината на "АстраЗенека" в страната ни се отменя и от днес ще може да бъде прилаган. Стига да има желаещи след последните случаи на нежелани реакции.
 
Вчера властите у нас разрешиха рестарта на ваксинирането с препрата на Оксфор, след като Европейската агенция по лекарствата обяви, че ваксината на "АстраЗенека" е напълно безопасна и ефективна. И отново заяви, че ползите от нея надхвърлят многократно рисковете.
 
Връзката й със случаи на съсирване на кръвта не беше изключена категорично.
 
Заместник-министърът на здравеопазването Жени Начева заяви, че електронната система за записване за ваксинация се подновява от днес, а още снощи са изпратени известия на хората, които днес ще могат да се явят във ваксинационните центрове.
Още по темата
 
Общо 10 страни членки на Европейския съюз обявиха, че подновяват имунизацията на населението си срещу COVID-19 с ваксината на "АстраЗенека". Европейският регулатор все пак отбеляза, че е възможно да има връзка между ваксината и случаите на тромбоза и кръвоизливи, но това продължава да се проучва.
 
По-рано вчера премиерът Бойко Борисов съобщи, че към момента има налични 100 000 дози от нея.
 
Електронният регистър на желаещите да се ваксинират срещу коронавируса възобновява записването за имунизация, но нови потребители ще могат да се регистрират от събота - 20 март, съобщиха от дружеството "Информационно обслужване".
 
Всички, които са се регистрирали за поставяне на ваксина за седмицата, през която ваксинационните центрове бяха затворени, ще бъдат автоматично презаписани с една седмица напред. Всеки регистриран ще получи SMS или имейл за новата дата и час на имунизацията през избрания от него канал за връзка. 24 часа преди ваксинацията системата ще изпрати ново напомняне.
 
Потребителите имат възможност да променят дата и часа на ваксинация и да изберат друг времеви прозорец, в зависимост от натовареността на ваксинационните центрове.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


187
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
122
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
а защо пренебрегват основно правило и то е- не се ваксинира по време на епидемиявсеки учил за лекар го знае
121
0
 
5
 
! Отговори
Див Петел преди 3 години
КО, НЕ!
120
1
 
16
 
! Отговори
Чоко преди 3 години
Официалната статистика за Ковид е нереална и от там и процента на смъртните случаи.От днес ПОТВЪРДЕНИ 295777 ПОЧИНАЛИ 11817. Т. е. починали са 4% обаче забележете от потвърдените. Аз свидетелствам, че от най близките ми роднини 13 човека. Корона вирус до момента са преболедували 6 човека. От тези шест човека САМО АЗ СЪМ ВЛЕЗНАЛ В СТАТИСТИКАТА, останалите 5 човека са с надомни тестове, купени от аптеката и не фигурират никъде. Ето защо смятам, че смъртността е около 0,5 %
119
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ТВЗнаеш ли как смятат броя на починалите от Ковид? Написах го под друга статия, но и тук ще го спомена. Все едно СЗО да започне да твърди, че всички починали, които са имали бяла коса, са починали от бялата коса. Естествено някои с придружаващи заболявания, а други без... Толкова за статистиките относно смъртността от Ковид. Причина за смъртта на един човек се установява с аутопсия, а те бяха забранени веднага след появата на вируса. Защо ли? ... :) ... Еми затова, да ви плашат...
118
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ТВВсъщност смъртността от Ковид изобщо не е 2,7%, а много по-малко, защото всички починали от нещо си, но с Ковид ги водят починали от Ковид. По същата логика ако започнем да броим всички ваксинирани, които умират в следващите години, като починали от ваксината и ще излезе, че и при нея смъртността е висока. Нито едното, нито другото е правилно, но при Ковид се прави от властите, а при ваксината не... Аз предпочитам да се доверя на имунната си защита - божествено производство... :)
117
2
 
12
 
! Отговори
Успех преди 3 години
На ваксинация подлежат хората в домовете, тези с хронични заболявания и населението над 65 год. възраст.Всички експерти по темата са се произнесли еднозначно по темата. Всичко друго, което ви се съобщава по секретарки и вратозръзки по телевизора, вкл. и подкупени лекарчета, е за голямата тлъста ПАРА. Ама има и още нещо - и Модерна и БиоНТек нямат други вкасини от както са на пазара - тази им е първата. Нямат парички за изследвания. Всички желаещи, по-всички правила и норми, са опитни пеперуди!
116
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо разсъждавате? Борисов е платил Астрата, защото е в пъти по-евтина. За да го разберем, човекът направи сравнението с кафетата. Няма да я хвърляме я...пени се, не пени се, ще я предлагат.
115
5
 
30
 
! Отговори
До 123 преди 3 години
Умнико, след като няма проблем, защо Германия не иска да възобнови ваксинацията с Астрата?!
114
10
 
13
 
! Отговори
ТВ преди 3 години
До: ОбективенВсъщност смъртността е 2.7%, а не 0.3%, но дори да е 0.3%, пак е 1500 пъти по-висока от тази при ваксините.Разбира се, всеки сам си преценява как да управлява риска.
113
2
 
4
 
! Отговори
Аналгин - листовка преди 3 години
странични ефекти - редки: проявяват се при по-малко от 1 на 10 000 потребители)Много рядко може да се наблюдава също тромбоцитопения (намаляване броя на тромбоцитите, което повишава риска от кървене или образуване на синини); хемолитична анемия (намаляване броя на червените кръвни клетки, което може да доведе до бледост или пожълтяване на кожата, слабост или задух); апластична анемия (силно намаляване броя на кръвните клетки, което води до слабост, поява на синини или повишена вероятност от възникване на инфекции); астматичен пристъп (при пациенти с аналгетична астма); синдром на Стивънс-Д
112
1
 
21
 
! Отговори
ковид милиардери преди 3 години
Доскоро мислех, че бедността е майка на всички пороци. Напоследък ревизирам мнението си - страхът от бедност, изразяващ се в алчност е на дъното на всички мизерии, включително и настоящата.
111
1
 
20
 
! Отговори
! преди 3 години
А пък новия Френски щам . Бил ковид .Но не можел да се открие с тестове ! Вече дори и да не си позитивен си болен ,според министъра !?
110
5
 
14
 
! Отговори
Обективен преди 3 години
До ТВДо настоящия момент смъртността от вируса в световен мащаб е около 0,3 %. Вирусът циркулира от около година и половина, а ваксините се поставят от 2-3 месеца, като вече има немалко смъртни случаи. Така че ще говорим къде рискът е по-голям след около година.
109
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ми тя на всичкото отгоре недейства на новите щамове. Пфайзер също не въздейства, тепърва ще го модифицират за новите версии.Лъжат ни вече без да се слушат даже. През ден си сменят мнението и решението. ПОсле искат да им вярвме!Респект искат, жалкарите!
108
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
***, дето ще се ваксинират да хвърлят преди това бобда не им се съсирва случайно, без никаква връзка с факаната ваксина кръвта...
107
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
***, дето ще се ваксинират да хвърлят преди това бобда не им се съсирва случайно, без никаква връзка с факаната ваксина кръвта...
106
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
абе нещо нямало конспирации , а? нямало чипиране, а? а зелените карти кво са?
105
19
 
7
 
! Отговори
ТВ преди 3 години
Проучване в Германия посочва 48-49% случаи на тромбоза при пациенти с пневмония, причинена от Ковид-19. Пневмония развиват около 10%. Случаите на тромбоза след ваксиниране са 2 на 1 млн. Сега да помислим: къде ли рискът е по-голям?
104
3
 
23
 
! Отговори
Обективен преди 3 години
Ваксината е "напълно безопасна", само ще бъде променена характеристиката й, че може да предизвика тромботични инциденти - https://dnes.bg/stranata/2021/03/19/predstoi-da-se-promeni-kratkata-harakteristika-na-astrazeneka.483830Да се смее ли човек или да заплаче. Абсолютни психопати!
103
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ДртПрчИдеята ми беше, че клиничните изпитванията, сигналите свързани с безопасността, както и цялостното проследяване и регулация на лекарствата са мааалко по-сложни от това което си представят повечето хора тук. Пак повтарям - ако се осланяхме на логиката на форумните специалисти, нямаше да има лекарства почти. За едно съм напълно съгласен де - поставянето на ваксини на парче, без предварителен анализ и проследяване след ваксинацията не е ок. За която и да било ваксина.