Рестарт на имунизациите с "АстраЗенека", ще има ли желаещи?

Европейската агенция по лекаствата обяви препарата за безопасен
Обновена: 19 мар 2021 07:02 | 19 мар 2021 07:01, Ния Христова
187
Рестарт на имунизациите с "АстраЗенека", ще има ли желаещи?
Снимка: БГНЕС
Заповедта за временно преустановяване на имунизирането срещу коронавирус с ваксината на "АстраЗенека" в страната ни се отменя и от днес ще може да бъде прилаган. Стига да има желаещи след последните случаи на нежелани реакции.
 
Вчера властите у нас разрешиха рестарта на ваксинирането с препрата на Оксфор, след като Европейската агенция по лекарствата обяви, че ваксината на "АстраЗенека" е напълно безопасна и ефективна. И отново заяви, че ползите от нея надхвърлят многократно рисковете.
 
Връзката й със случаи на съсирване на кръвта не беше изключена категорично.
 
Заместник-министърът на здравеопазването Жени Начева заяви, че електронната система за записване за ваксинация се подновява от днес, а още снощи са изпратени известия на хората, които днес ще могат да се явят във ваксинационните центрове.
Още по темата
 
Общо 10 страни членки на Европейския съюз обявиха, че подновяват имунизацията на населението си срещу COVID-19 с ваксината на "АстраЗенека". Европейският регулатор все пак отбеляза, че е възможно да има връзка между ваксината и случаите на тромбоза и кръвоизливи, но това продължава да се проучва.
 
По-рано вчера премиерът Бойко Борисов съобщи, че към момента има налични 100 000 дози от нея.
 
Електронният регистър на желаещите да се ваксинират срещу коронавируса възобновява записването за имунизация, но нови потребители ще могат да се регистрират от събота - 20 март, съобщиха от дружеството "Информационно обслужване".
 
Всички, които са се регистрирали за поставяне на ваксина за седмицата, през която ваксинационните центрове бяха затворени, ще бъдат автоматично презаписани с една седмица напред. Всеки регистриран ще получи SMS или имейл за новата дата и час на имунизацията през избрания от него канал за връзка. 24 часа преди ваксинацията системата ще изпрати ново напомняне.
 
Потребителите имат възможност да променят дата и часа на ваксинация и да изберат друг времеви прозорец, в зависимост от натовареността на ваксинационните центрове.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


187
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ДрОгаре за васМного си назад с материала. Само чиповете в старите ваксини отпреди 50-тина години вървят със зарядно. Новите чипове се зареждат автоматично чрез 5G - мрежата. Практично и удобно.
61
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Когато са в локдаун тро*четата почват с дрогаре.....:)))) Смях в залата, добре че Севдето е на вашия акъл, че иначе няма да има левчета :))
60
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
отивам да ми бият Астра-та и пред мен един дядо на 80 години. Биха му на него, стана си от кушетката и си тръгна без проблемДо тук сънят е точен, Астра-та при ваксинацията не ти прави нищо (аз дори изобщо не усетих иглата), но удря тежко след няколко часа.
59
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 84Те коментарите и без това са разводнени. Антиваксърите вече няма какво да пишете, а непрекъснатото поватряне на лишени от логика клишета се е отразило негативно на комуникационните ви способности. Наличните количества ваксини ще свършат много бързо, защото хората не са толкова глупави, че да се ръководят от безумните ви коментари.
58
3
 
14
 
! Отговори
от родината на АЗ преди 3 години
Ами на работа колега и дъщеря му са в болница трета седмица с мозъчни отоци и алергичен шок след ваксинацията със Астра Зенека. Двамата са албиноси, дъщерята е аутист и беше в рискова група и за това я ваксинираха уж. Не зная, всеки сам си решава. Познати лекари и сестри отказват, а аз обмислям още. Много кофти, че в Англия нямаш избор с какво да те бодат, бичат Зенека наред на вече 26-27 милиона души..
57
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Обаче тро*четата как разводняват коментарите когато няма какво да напишат.....:))) Обадете се на Севда да ви даде насоки, виждам че се чувствате смешни в определен момент, работата си е работа :))))
56
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хайде, жълтите книжки да се наредят за зелени сертификати.
55
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чебурашка се е ваксинирал с руска ваксина , нищо че *** тук против Русия !
54
0
 
3
 
! Отговори
aa1830 преди 3 години
Не!
53
18
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Единствено Русия има интерес да саботира ваксинирането, защо, за да си продаде боярищника Спутник, вижте колко руски *** спамят тук, благодарение на тях ще загинат много българи, осъзнайте се и се ваксинирайте.
52
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен"ваксините направени за 9 месеца са с плацебо ефект, даже някои хора отиват във вечните ловни полета"Отиват във вечните ловни полета от плацебо-ефекта? Вие съвсем се оплетохте антиваксърите.
51
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе, ти като си толкова смел и пропагандираш за ваксината, пиеш ли алкохол менте? Защото аз не пия, за да не се отровя от метиловия алкохол.Така и с това менте.
50
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Руска рулетка е ако не си поставиш ваксина.
49
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Може и да има след като има желаещи и за руска рулетка.
48
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като изключим че мнението ми е, че ваксините направени за 9 месеца са с плацебо ефект, даже някои хора отиват във вечните ловни полета, просто ми кажете защо искате да се боцнете изотзаде :)))) Тези които пропагандират зомбитата да се вакснат са си опорки, дори стадото да се вакса ще издокарат нов щамп и нова "чудодейна" ваксинка :)) Също за какво карат хорицата да се вакснат, като няма достатъчно дрога, не виждам смисъл :))
47
19
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От ваксина никой не е умрял днес, но от коронавирус ще са поне 100, осъзнавате ли *** че се превръщате в убийци.
46
2
 
17
 
! Отговори
Bili преди 3 години
Това е ваксината за третия свят...Питайте внезапно починалите президенти на двете африкански държави отхвърлили ковид идеологията и ваксините - Бурунди и Танзания.Президента на Бурунди прати за ковид тест, папая, машинно масло, и тн...всичко позитивно.Боко не ще да свърши като тях...
45
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пропагандата срещу ваксинацията е парадоксалното явление на АНТИ обществото.Завършени роби на парадигмата възстават срещу най-малкия враг,но пък смирено и подчинено изпълняват поробителските си задължения на системата,които ги убиват бавно,ежедневно и сигурно.Няма как работник на сменен режим на работа (например) да твърди,че маската му отнема свободата.Той отдавна не е свободен.
44
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сега ще си залежат ваксините и това ще е, ще има и такива които ще сложат, но страха е голям.
43
0
 
3
 
! Отговори
НЕ! преди 3 години
Нееееееееееееееееееееееееееееее!