За гледане на дете до 14 г. в локдауна - 325 лв. за 10 дни

Досега тази помощ е получена от 41 хил. семейства
24
За гледане на дете до 14 г. в локдауна - 325 лв. за 10 дни
Снимка: БГНЕС

41 738 семейства с деца до 14-годишна възраст са получили помощ от държавата. Тя се дава заради принудителното оставане на родителите вкъщи да се грижат за тях заради затварянето на детските градини и училища вследствие на въведените противоепидемичните мерки.

По мярката до момента са платени 44,5 млн. лв., съобщиха от МТСП.

Размерът на помощта за един месец е 650 лв. за семейства с 1 дете и 975 лв. за семейства с 2 и повече деца. Тъй като тя се изплаща пропорционално за дните неплатен отпуск, за следващите 10 дни с ограничителни мерки семействата с едно дете ще получат 325 лв., а тези с две и повече деца - 487,5 лв.

Мярката има подоходен критерий, който беше увеличен на 150% от минималната заплата. Така семейство с едно дете трябва да има доход до 2925 лв., а с две и повече - до 3900 лв.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още по темата: образованиеМТСПпомощ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Bravo samo na raboteshtite roditeli a tezi koito ne rabotqt da se opravqt bravo
22
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Давате мушмъли.ние ви даваме ама вие ако можете ги вземете
21
4
 
11
 
! Отговори
A преди 3 години
Къде са отишли тия пари на богатите бедните пак са бедни асъм на майчинство за 380 лв имам две деца и неми полага тия пари мамка му БОЙКО ***
20
2
 
12
 
! Отговори
Разум Даскалски преди 3 години
В каква държава живеем?Презадоволени деца на безсрамно богати и също и на такива родители, които очевидно нямат нужда да получават нито детски нито други помощи от държавата.Освен това тези богати семейства се радват и на привилегиите на плоският данък въведен от БСП-то бедняка да плаща също толкова % колкото и богаташа. В Европейските държави има прогресивно данъчно облагане. Хората очевидно не са равни и не могат да бъдат не е комунизъм да се раздават пари на калпак ей така да се пръска
19
0
 
12
 
! Отговори
Разум Даскалски преди 3 години
Само на мен ли прави впечатление това да се хвърлят пари без критерии?Защо мои ученици да получават държавна помощ, когато размахват скъпите си Айфони IPhone държат се като мутрета и родителите им карат луксозни джипове, които Обикновеният човек не може да си купи джипките на богаташките деца дори 30 години да работи и да и събира чисто заплати ако не ги харчи за други разходи.Къде е тук справедливостта? Тези богаташки деца защо да получават и да ощетяват другите, които наистина имат нужда
18
3
 
9
 
! Отговори
Братан преди 3 години
Децата вместо да пукат и прахосват пари по молове и нощни заведения мога да работят и да печелят пари. Също така лятото да има летни бригади и да се учат и на работа на полето и на село. Не е всичко в града нека познаят и селският труд и природата и чистия въздух на селата.
17
5
 
4
 
! Отговори
Мутрата преди 3 години
До А над 14 годиниПропускаш вече от 15 и повече години децата могат да работят и да печелят пари. Виждам често деца да работят по магазините на фантастико да изкарват пари да пият и пушат.
16
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
за едно дете е по изгодно болнични от колкото мижавата им помощ и скитане по институции и носене на документи
15
2
 
6
 
! Отговори
А над 14 години преди 3 години
децата нямат разходи ли, тъ па мутро!? Като раждаш тъ потии, отвори си чекмеджета с крадени пари, престани да тормозиш народа!
14
2
 
6
 
! Отговори
Купуване предизборно преди 3 години
Гениално с едни пари купуват два гласа на мама и татко обаче не е така Родителите ще кажат на децата да са благодарни на Бойко и правителството муи като пораснат ще ги правят герберски пионерчета. Дългосрочна инвестиция. Няма и критерий по доходност това означава купуване на бедни и богати семейства.
13
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Както винаги подробна статия!,А хората без деца или пораснали какво получават?
12
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
едното дете е на 14 другото на 8 и за това че няма да ходя на работа за да гледам малкото, голямото не трябва да яде видиш ли щото е над 14
11
0
 
5
 
! Отговори
ох баня ох кеф преди 3 години
ремонт на селско баня, 10 дена 2000 лв
10
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До истинаВ кой завод се работи по 12 часа?В заводите работят на смяни. По 8 часа. Няма как да работиш 12 часа, при положение че са 3 смяни по 8 часа. Тъй че спри да дрънкаш глупости. Точно в заводите се спазва най-строго работното време. Повече часове се работи по заведения, малки магазини - "Хайде стой още един час, че може да изкараме някой лев". В завода няма - обличаш се и си тръгваш, защото следващата смяна е дошла и ти повече няма какво да правиш там.
9
8
 
6
 
! Отговори
истина преди 3 години
Като се замисля преди 200-300г. работниците и ратаите на богаташа са били по-добре,защо ли?Ами първо са живеели в имението на богатия,там са спяли,ядяли и т.н.нямали са разходи.А сега бачкаш в някой завод или предприятие по 12ч. и повече,натирват те у вас после пак на работа.Обаче трябва да плащаш,ток.вода,храна,лекарства,транспорт,данъци и т.н. и то какво излиза ,че наистина през средновековието е по-добре.Да тогава си нямал имот както сега панелка на 35г.,но поне не си имал грижи и заеми...
8
1
 
6
 
! Отговори
кододи преди 3 години
има некой на по 14 дето не са деца а родители ам са тъмнички и на тех им се дава перманентно ...а бе пари да се раздават а после здраве да е ше идем кифтета
7
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 6. Дават се само на тези, които са в неплатен отпуск за гледане на дете. Може да се кандидатства и онлайн със сканирани документи за доход, неплатен отпуск и попълнена молба-декларация. Бързо става и бързо превеждат парите. Но мисля, че трябва да е минала отпуската и тогава да кандидатстваш. т.е. след 12 дни.
6
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Някой може ли да ми отговори. Дават се само на хора които са на работа и остават вкъщи за да гледат детето или ги дават на всички които имат деца на тази възраст и няма да ходят на училище?
5
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То пък наистина 10 годишни деца и то по 100кг има да не могат да се оправят с компютъра ли или с микровълнова та, да не говорим на 14.Айде стига вече
4
5
 
8
 
! Отговори
Гениус преди 3 години
Според мен Бойко Лош трябваше по 3250 лева и то на всеки 10 дни без да има локдаун, но уви той е измамник, крадец и мутра и за това не дава.Благодаря за вниманието.