Ричард Алибегов: Ще отворим след 10-тия ден на локдаун

Според него скокът на болните не е заради заведенията
20 мар 2021 18:25, Нели Христова
153
Ричард Алибегов:  Ще отворим след 10-тия ден на локдаун
Снимка: БГНЕС

"Ръстът не е дошъл от ресторантите и хотелите. Хората са спокойни, напълниха се заведенията при спазване на всички противоепидемични мерки, имаше и много проверки. Имал съм 14 проверки за 14 дни без никакви нарушения. Но накрая пак сме затворени". Това заяви пред NOVA NEWS Ричард Алибегов, председател на Асоциацията на заведенията.

По думите му хората вече не са отчаяни, а гневни.

"Само 75:0 може да ползваме, бизнесът не е конструиран да живее от компенсации и помощи, трябва да работим. Няма доказано огнище в заведение, но целият здравен PR минава през нас", смята той.

Той припомня, че хиляди проверки на заведения в цялата страна са направени без да се установят нарушения.

"Много повече заведения отколкото са заявили няма да се съобразят с локдауна. Ако на 10-тия ден някой си мисли, че може да закачи още няколко дни, седмица, месец, това няма да се случи. Ще отворим след 10-тия ден. Този локдаун е най-скъпият", заяви Алибегов.

"От 1 година нямаме никаква предвидимост, ако ни бяха казали, че за 5 месеца ще бъдем затворени, за да се борят с пандемията, може би така щеше да е по-лесно за целия бизнес", коментира той.

Според него 105 000 са заетите в бранша на трудов договор, а с другите стават 300 000, те не се обезщетяват с нищо.

"Не може да оставиш 300 000 човека на улицата без да си сигурен, че са виновни", каза още Алибегов. А хората вече масово избягват този бранш, не искат да работят в него.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


153
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До от ПодуянеСтой си у под yяне и не се обяснявай много! Покачването на заразените беше много преди да отворят ресторантите! Отвориха ги колкото да си намерят виновник и след една седмица ги обвиниха надявайки се такива като теб да повярват...
79
3
 
28
 
! Отговори
Сори преди 3 години
Ще отворите,ама ще се наложи да слагате вие престилките и да хващате ножовете.Никой няма да ви работи отново по 12,13 часа на минимални осигуровки.По добре кол център за 2000.Младите са вече с по два езика и няма да им стъпи крака в мизерните ви условия по възрастните готвачи и можещи ще си отворят малки ресторанти които сами да си работят или с колеги.Без да чакат някой от поредните пишман работодатели.Останалият ниско квалифициран персонал ще напусне София еднопосочно.
78
2
 
1
 
! Отговори
абоната е на ~~~~~~~ преди 3 години
82, би ли ме упътил(а) ?!
77
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До абоната е на ~~~~~~~Има.
76
6
 
19
 
! Отговори
от Подуяне преди 3 години
Че отвориш нанай бате, че те барнем и че ти осучем тръбния ключ у главата. Те такива като тебе заразихте ората и са не моем си пием спокойно у барчето
75
1
 
7
 
! Отговори
абоната е на ~~~~~~~ преди 3 години
Как при соца рестораните предлагаха качествени и достъпни храни и напитки?Има ли вегетариански ресторанти у Софето ?!Те трябва да предлагат здравословни неща.
74
1
 
17
 
! Отговори
681 преди 3 години
От целият им бранш толкоз ли не могат да извадят някой по-нормален?Крайно време е тоя да го скрият вече!Не виждат ли, че много му хареса безсмислено да се върти около ББ.
73
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чашите и приборите се мият само с вода без препарат, по масите са един до друг колкото може да съберете, никакви мерки не спазвате! След отварянето на заведенията стана страшно! Измират роднини, близки, приятели! Тоя *** за *** си мисли...
72
3
 
16
 
! Отговори
1234 преди 3 години
До 68Не е известно до сега някой да е пострадал от това,че са затворени Моловете и заведенията.
71
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нищо против бранша. Тоя вече стана противен.
70
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ше отвориш дуки :))))Кой му дреме за кьофтета вееее
69
2
 
23
 
! Отговори
1234 преди 3 години
"Според него 105 000 са заетите в бранша на трудов договор, а с другите стават 300 000, те не се обезщетяват с нищо"А кои са "другите"? Я да каже сега г-н Алибегов! Кои "другите" не са обезщетени? Да видим сега,че нещо не е ясно кой е на трудов договор и кой не е.
68
1
 
1
 
! Отговори
АНТИ преди 3 години
До Много знаятМоята професия е тънък занаят.Карал съм чиракуване при стари Майстори, дълги години наред.Още сега ви казвам - не е за всеки !А занаята ми - обирам Банки.
67
5
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кято отвориш, те чака голяма глоба . А после и затвор. Това е противодържавна работа. Съчувствие не чакйтв от мен. Умират по 100човека всеки ден - бащи, майки, деца, роднини, приятели. Автоматично тоя палячооо изчезва,като фактор.
66
32
 
1
 
! Отговори
Много знаят преди 3 години
Тези с негативните коментари към ресторантите да пишат и своята професия да видим какво можем да кажем за тях
65
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И все пак, защо не затворихме министерствата? Трябва да са затворени, за да не ги хване лошият вирус! Не може да ги оставим така да се жертват!
64
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Просто се примиряват и не правят истински протести, затова ги мачкат.
63
34
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Можеше спокойно да оставят кафенетата и моловете на 50% и да затворят всичко друго, Но слушат алчните докторчета затова всички страдаме ...
62
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пишете коментари на български бе Научете го тоз' език
61
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Али Беееегай бееее!!!!