Слаб интерес и неспазени часове: Как протече ваксинацията днес?

Много хора не искат да се ваксинират с АстраЗенека
20 мар 2021 20:21, Нели Христова
138

При слаб интерес и неспазени часове премина вторият ден след възстановяването на масовата ваксинация с AstraZeneca у нас.

3 месеца след старта на масовата ваксинация Лилия Митева и съпругът ѝ Здравко все още не са се ваксинирали срещу Ковид-19.

Лилия казва, че е работила 30 години като медицинска сестра в "Пирогов". Днес двамата влизат в лечебното заведение, за да получат доза, но се отказват. Ваксинацията там е с AstraZeneca.

"Ние сме възрастни. Той е на 78, аз съм на 76, със сърдечни операции и заболявания. Защо ни излъгаха? Казаха, че ние сме рискова група възрастните хора и ще бъдем ваксинирани с Pfizer още в началото, а те се ваксинираха с Pfizer и за нас няма", сподели тя пред Bulgaria ON AIR.

Дози от ваксината на AstraZeneca се поставяха и в столичната болница "Св. Анна". Там желаещи се наредиха още в 8 без 15 сутринта. Интересът обаче остана слаб през деня. И не всички записани за имунизация се явиха.

Според личните лекари е нужно процесът на ваксинация у нас да се забърза и хората да хвърлят предразсъдъците към различните ваксини, защото иначе вирусът ще настъпи с по-голяма сила.

"Вирусът върви страшно бързо и превзема хората, а ваксинацията изостава безнадеждно и за мен вече е ясно, че победител ще е вирусът", коментира д-р Валентин Янев.

Масовата ваксинация е подновена в цялата страна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


138
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
118
2
 
2
 
! Отговори
Стига бе! преди 3 години
Дали ще умра от Ковид или от Астра - все едно.Искам да се ваксинирам, но с Пфайзер, защо той е само за привилегировани? Бойко да си слага Астра, тя не е опасна за тикви!
117
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Конспираторът лае, ваксинацията си върви.От цялата работа печелят само медиите. Какъв слаб интерес като в почти всички центрове количествата отново се изчерпаха?!
116
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 118Обидно е човек да има в обкръжението си антиваксър... а и физически неприятно е предвид факта, че става дума за алкохолици, на които цялото им умствено развитие е спряло на 14-годишна възраст, защото самочувствието им вече е ударило тавана.
115
0
 
9
 
! Отговори
Пижо преди 3 години
Всичко е корупция. Някой по веригата е прибрал добра сумичка! Вероятно от здравното. Ако имахме гл.прокурор, а ние нямаме, щеше да им прегледа банковите сметки и бързо да го открие. Иначе няма обяснение защо са поръчани смешни количества от Pfizer и Moderna, 2 млн. от AstraZeneca, която по същото време получи отказ от Европейската лекарствена комисия за регистрация!Корупция, калинки, корупция, калинки...Съд и затвор за цялата ГЕРБерскамафия!
114
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Обидно е, човек да има в обкръжението си някой, който се е ваксинирал без да се съпротивлява всячески.
113
0
 
5
 
! Отговори
Мяу преди 3 години
Другите чакат да се произведе българската ваксина.
112
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Кога в човешката история се е случило стадото да вземе правилно решение? Това би било чудо. Затова и винаги има овчари"........Веднага ти казвам - през 1789-та. Когато на "овчарите" гилотината им кръцва гръцмуля.Да не им се случи нещо от тоя сорт и на сегашните "овчари"...
111
5
 
16
 
! Отговори
Бай Пешо преди 3 години
Май в тази вакс кампания играя страшно много пари, щом всички политици лобират за ваксини. А и понеже са малко да хванали няколко лични лекаря, които иначе.ще кажат не на ваксината, ама зад пред камерата е друго. Там плащат. А.ввче коя марка, вече е на ниво местен политик и комисионна. А че всичките са опасни, това е друга тема
110
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какъв неспазен час, като в петък ме върнаха от болница в Плевен, защото нямат ваксина. Бездарно трагични сте!
109
4
 
3
 
! Отговори
Проф. Иво Христов преди 3 години
Яко ще се мре. Мойте 80% *** от населението да не се ваксинират. Дано намалеят
108
2
 
20
 
! Отговори
Иван преди 3 години
Немските лекари вече доказаха, че не става въпрос за единична партида, а за нещо което може да се случи на всеки, като лекарствата, помагащи при тромбоза не могат да се взимат профилактично, т.е. трябва да разчиташ на смешното ни здравеопазване, че ако стане нещо ще те приемат в болница навреме. За капак текат кампании, с които се вменява вина на хората, че не искали да се ваксинират с Астра. Успех за намерят ентусиасти. В САЩ имат 100 млн. бройки Астра на склад и още не е одобрена, защо ли?
107
3
 
11
 
! Отговори
Tom преди 3 години
Еми прави са хората. За какво я направиха тази система да си избираш ваксина, а после само ти губят времето? Дори без последните драми Астрата в момента е най-нискоефективната ваксина, а и на самата листовка си пише, че няма информация за ефективността ѝ при лица над 55г. За какво се опитват да я пробутват точно на тях?Трябва да им е ясно, че Астра замина и няма да намерят ентусиасти, особено като след няколко месеца идват новите ваксини, които предпазват от новите щамове поне малко.
106
3
 
15
 
! Отговори
Solar Power преди 3 години
Ами можеше да ваксинират 30-40 годишните учители , полицаи, военни, пожарникари и всякакви бюджетари които плащат 0 (НУЛА) лева в НЗОК с АстраЗенека и готово :) Обаче явно за своите и тези които са карали вируса и са на 30-40 години са с приоритет. Смешно е :(
105
0
 
5
 
! Отговори
Гладен Журналист преди 3 години
До СимоПравилно Симо. Само в правилната ваксина от правилната марка е истината.Ний журналистите ще ти кажем коя е, само изчакай да видим коя ще ни убеди както си му е реда! За сега АстраЗенека поизостана, но разбра грешката си, че ни пренебрегна и се поправя.Не ги слушай тия ***, дето развиват коспиративни теории че всички ваксини са ненужен ***, както противогрипните. И че който го е изкарал- нямал нужда от вълшебната течност.
104
0
 
11
 
! Отговори
Гладен Журналист преди 3 години
До 118Тъй де. На за да се повиши търсенето, трябва да се повиши и чуството за болезнена нужда от продукта. И то не от всеки продукт, а правилния продукт. Тоя дето извършва чудеса и липсата му съсипва животи. Не мисли че ни е лесно да водим стадото.
103
2
 
9
 
! Отговори
Симо преди 3 години
Астра... Баластра
102
0
 
7
 
! Отговори
до 115 преди 3 години
До Гладен ЖурналистМного грубо не се казва -Ама нещо баламите са на привършване.Казва се клиентите имат нужда от нова мотивация да гледат рекламите.Не забравяй ,че клиентите винаги има право,клиенти са все пак имат право да искат нещо по модерно и ново.
101
3
 
7
 
! Отговори
любознателен преди 3 години
*** дето вярват че с изкарването на вируса и образуването на антитела са защитени от вируса, трябва да въдат редовно разобличавани и осмивани. Само в чудодейните ваксини и то само тези от правилната фирма е спасението от, чумата на века. И ще се спре апокалипсиса. Журналистите ще потвърдят това и ще ни насочат като стадо към правилната ваксина. А това че са корумпирани, е конспиративна теория и които твърдят това Цуки и Дорси да ги баннат завинаги.
100
0
 
20
 
! Отговори
Handel преди 3 години
Какво става, комисионните май много бавно се трупат? Не им се играе на хората на руска рукетка. Не стига че вие ги наплашихте, че яко ще мpат, а сега и от "лекарството" трябва допълнително да ***.
99
0
 
12
 
! Отговори
Гладен Журналист преди 3 години
До 113'трябва да създаваш лоши новини , да има трупове,да създаваш паника ,така че всеки да влезе да прочете новината било и то напълно измислена всъщност няма значение'....................Точно това правим и вече позагладихме косъма. Ама нещо баламите са на привършване както виждаш и от тази статия. Та се налага да пишем и по форумите колкоб чудодейни са ваксините и как всичи ще хи напъхат в найлонови чували ако се дърпат