Новият локдаун - удар върху слабите приходи на хотелите

Браншът: Разбираме ситуацията, но нямаме хоризонт
Обновена: 21 мар 2021 22:22 | 21 мар 2021 22:20, Веселина Йорданова
32

Новият локдаун от понеделник е пореден удар по туристическия бранш, категорични са хотелиерите в Банско. Зимният ни курорт е на финала на сезона, който се очертава да бъде драматичен, според бранша.

"Новият локдаун бих го определил като един тъжен финал на една прекрасна зимна приказка. Изключително труден сезон за бизнеса и накрая една гротеска", каза председателят на Съюза на туристическия бизнес в Банско Малин Бистрин.

От понеделник хотелите се връщат в изходна позиция. Ще работят, но ресторантите им - не. Храна ще се сервира само по стаите. Новите стари правила вече дават резултат. 70% от резервациите в този хотел са отказани през миналата седмица, предаде Bulgaria ON AIR.

"Цялата ситуация с рум сервиза е много трудна, тъй като ние трябва да наемем и повече персонал, за да се случат изхранванията на малкото гости, които ги имаме", коментира управителят на хотел Милена Николова.

"Отворихме - затворихме. Работете. Наполовина работете, но не можем да получаваме помощи. Трудни и несправедливи решения, не че не разбираме ситуацията, но просто за бизнеса има липса на хоризонт", допълни Бистрин.

Според бранша и новият локдаун ще досъсипе и без това плахите приходи от зимния сезон.

Вижте повече в репортажа на кореспондента ни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още по темата: туризъмхотелилокдаун
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нинова като дойде на влас първо вас ще приватезира
25
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз няма нотел и не ми пукатърся да купя един хотелно никой не продава
24
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
аман от тея хотели и ресторанти - сякаш други бизнеси не страдат.повечето хотели са на мастити олигарси -горките щели да спечелят по-малко милиони
23
4
 
14
 
! Отговори
Скиоро преди 3 години
В Австрия и Италия тази зима не отвориха зимните курорти И са пълно капо. Нашите си работят през целият сезон. И пак недоволни.
22
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само куфарчета не стигат, трябваше и акъл.Какво беше това бетониране на природни забележителности?Природата им връща А ако не бяха лакоми и плащаха данъци, сега щяха да се възползват от мерките.Освен това защо да им вярваме,че търпят ,,загуби,, като винаги лъжат, а хотели и курорти си работят.Висяхме навалицата на лифта на Банско На пистите не могат да се разминат. Имаше и жертви. Лъжат отново. Това е.
21
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бетонираха планините и морския бряг. Бяха лакоми за пари. Сега ще им присидне.
20
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Стига опявахте за тея хотели бе, смешници!! Народа се затрива от тоя попи.кан вирус, един град хора с големината на Видин замина за година-вие оплаквате хотелите и ресторантите?!?!? Луди
19
3
 
26
 
! Отговори
root преди 3 години
Браво! Пожелавам ви да фалирате, ганьовски тарикати! Кога крадохте и унижавахте хората нямаше проблем? Айде сега така ви се пада от тая вашта алчност
18
4
 
44
 
! Отговори
Ммм преди 3 години
Не ме интересуват по мутренското черноморие. Според мен там трябва пълен локдаун за поне 5 години.
17
5
 
12
 
! Отговори
Муахаха преди 3 години
10 години в Домашен Арест като Жалки Престъпници!
16
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сега остана и да ни карат да се ваксинираме за да могат мутрите да си отворят хотелите за чужденци безпроблемно през лятото.
15
10
 
24
 
! Отговори
да свикват преди 3 години
Лятото Гърция Италия Испания Португалия ще отворят заради ваксините а нид ще сме Занзибар на Европа дестинация пълна с ковид и най малко ваксинирани никой няма да иска да почива тук и с право.
14
0
 
50
 
! Отговори
Вуйчо Ваньо преди 3 години
Оха охааааа...Олигарсите хотелиери чукат на вратата на баце за милостиня...Цени като за Монако, служителите на 4 часов работен ден на минимална заплата за пред НОИ, укриване на доходи и неплащане на данъци.Само един въпрос имам....Те нали са частни дружества?!?Защо искат пари от Държавата (данъкоплатците)?!?Плажуващите изгонихме в Гърция, скиорите в Австрия, а сега Боко дай пари, че ковида ни попари.Не ковида,а алчността ги затри!!!
13
3
 
37
 
! Отговори
Инспектор преди 3 години
Стига толкоз манджаре,нискокачествено обслужване с петстотин процента надценка.Аре,мандалото лопна,дами и господа на къра ще копате вече картофки и лучец.Колелото се завъртя за вас не може все вие да сте отгоре,сега сте отдолу.Туй то.
12
1
 
10
 
! Отговори
Щерю преди 3 години
Доходдаун...
11
9
 
9
 
! Отговори
Лондон преди 3 години
Гледайте в ютуб протеста от днес в Белград.
10
6
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Противопоставяне му е майката: Хотелиери с/у ресторантьори, фитнеси с/у спортни зали, работещи с/у неработещи, хомосексуални с/у хетеросексуални, мъже с/у жени, сини с/у червени.... В резултат - всеки с/у всеки, а държавата е оставена да я управлява тиква на конци!
9
14
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До БачкаторДнес хотелите и ресторантите, утре магазинчетата,вдругиден и вие бачкаторе, но тогава няма да има кой да ви чуе дори!Ей за това,че се спасяваме поединично ,сме на този хал!
8
4
 
15
 
! Отговори
пецата преди 3 години
аз миналата седмица си хвърлих дипломата по туризъм, сега съм обикновен бачкатор, не знам вие какво още чакате, връщане назад няма , в бъдеще туризма ще се управлява автономно , така че няма нужда от собственици на хотели,управители, камериерки, бармани, сервитьори и т.н. в много браншове ще е така, това е новата ера , автоматизация във всички сфери, даже има вече роботи***
7
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Трябва хунтата да бъде съборена.