Джипитата получават по 10 лв. за ваксина

За тях няма РНК ваксини, а само "АстраЗенека"
27
Джипитата получават по 10 лв. за ваксина
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Личните лекари не получават РНК ваксини.

„Не мога да кажа защо. Трябва да се реши проблемът с логистиката - за доставянето на ваксините откъдето тръгват, до нашите практики“, заяви пред БНТ доц. Любомир Киров, председател на Националното сдружение на общопрактикуващите лекари.

Още по темата

„В началото се обсъждаше, че вероятно при нас най-лесна за прилагане ще бъде ваксината на "АстраЗенека". После се разбра, че и РНК ваксините могат да бъдат съхранявани в обикновени хладилници след отваряне и поставени в рамките на 5-6 часа“, допълни той.

„Факт е, че 75% от колегите сме получи 10-40 дози към 12 март, а сме заявили между 50 и 200 дози. При нас има около 400 000 човека, които чакат да бъдат ваксинирани“, каза още доц. Киров и допълни, че не е вярно твърдението, че в самото начало личните не са искали да поставят РНК ваксини на пациентите си.

По думите му има значение и заплащането на личните лекари от 10 лв. на поставена ваксина.

„Аз съм човекът, който предложи тази цена, колкото и нескромно да звучи и с моите колеги я договорихме“, посочи доц. Киров.

Той призова гражданите да спазват елементарни правила като носене на маски и спазване на хигиена, вместо да се стига до затваряне и ограничения.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не ссмо джипитата Борисов каза за поставена ваксина независимо къде така че от зелените коридори също би дледвало да ги получават според мен затова така се насъха навсякъде да поставят ваксини
23
0
 
2
 
! Отговори
факт хъ преди 3 години
И лекарите са хора, с всичките им слабости и човешки недостатъци. Има добри, има и лоши по характер, има скромни, има нагли, алчни и щедри... Всеки сам да си плати за инжекция , никой не трябва да ни карат насила.
22
0
 
4
 
! Отговори
Истината преди 3 години
Джипката или джипитата ?
21
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Така джипитата имат стимул да препоръчват непопулярната геноцидна инжекция.
20
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И от къде на къде ще им дават по 10 лв на ваксиниран. Решил Вожда и аре пак в нашия джоб с мазни ръце.
19
2
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
Всеизвестно е това отдавна!-:) Това си е "стимул" за всяко "джипи"! Таааа,нали заради "парички" е там? Само че,на много "джипита".Им треперят мартинките ваксинирайки хората с този бълвоч! Всеки си казва на ум.Дано мине всичко ок.И никой Не почине "ваксиниран" от мен!!-:) И прекрасно знаят,че това не е проста ваксина против Тетаност примерно! Дали спят спокойно вечер а? Как мислиш българино?!Аз лично съм убеден,че сънуват и кошмари даже! Лошото е,че на "политиците" ни,Не им дреме за нас!
18
4
 
6
 
! Отговори
Чики Бой преди 3 години
Също на далавера са и учителките с дистанционно обучение. Казвали на децата, че им спирал тока и че нямали интернет. Също получават добавки парични бонуси за електронно обучение, а даскалиците на топло в вкъщи си цъкат фейсбук, порна сайтове и за запознанства.
17
0
 
4
 
! Отговори
Sgt. Pepper преди 3 години
Какво да се лъжем - очевидно Астра Зенека е предназначена у нас за непривилегированото простолюдие, докато РНК ваксините като по-ефикасни и по-леко поносими се пазят за привилегировани близки до герп индивиди. Пример: ваксинацията на голям брой герпаджийски функционери на 3-и март в Пирогов в рамките на т.нар. "зелен коридор", апокрифно разгласен само между герпаджии.
16
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Има дискриминация спрямо марките ваксини. Винаги се опитват да пробутат на раята Астра Зенека, въпреки че от другите марки сме получили -не по малко бройки и можеха да се резпределят по равно. Пък после нека ми обясняват как Астра Зенека не била по-лоша от останалите.
15
1
 
14
 
! Отговори
Възмутен преди 3 години
Кога най-после ще има прозрачност при тези ваксинации? Оглушиха ни да се хвалят, че всяка седмица внасяли по не знам колко хиляди "Пфайзер" и "Модерна", а предлагат само "АстраЗенека". А РНК-ваксините - само за връзкари и богоизбрани! Къде останаха възрастните, хронично болните и др. уж приоритетни групи? Защо в "електронния списък" питат какво предпочиташ, а после ти пробутват само "АстраЗенека"? Време е да се сложи ред и дисциплина в тази държава! Вероятно след 4.4.2021?
14
2
 
20
 
! Отговори
Предприемач преди 3 години
Всяка една мед сестра може да сложи мускулна инжекция в рамото. Тези изедници жипитата дават на сестрите си 700 лв заплата, а те яхат джипове за по 200 бона. 1000 ваксини ако постави по 2 дози са му 20 бона чиста печалба. Затова се редят по опашките с хладилните чанти.
13
2
 
15
 
! Отговори
Митко 21 см преди 3 години
Да им преседнат дано тези 10 кинта на инжекция. Алчници. Затова са заявявали Астра, защото се съхранява лесно и не им се налага да търсят фризер. Да изкарат повече кинти. Мизерници
12
1
 
14
 
! Отговори
гост преди 3 години
Те затова се редят на опашките!
11
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ТОВА Е ГЕНОЦИД! ДА КАРАТЕ ЛЕКАРИТЕ ДА УБИВАТ ЗА ДА ПОЛУЧАТ 10 ЛВ ОТ ЧОВЕК !!!!!!! ГОСПОД ДА ВИ НАКАЖЕ И ВАС И СЕМЕЙСТВАТА ВИ !
10
1
 
19
 
! Отговори
Учуден преди 3 години
Чакай малко, не се разбира, 10 лв е на доза или цяло ваксиниране, демек е 2 дози по 10=20 лв общо, така ли
9
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не разбирам тези борби кой да ваксинира. Важното е хората да имат възможност да се ваксинират, а не при кой.
8
2
 
23
 
! Отговори
Аз преди 3 години
Ще се ваксинирам по телефона!
7
3
 
45
 
! Отговори
Баба мара преди 3 години
цялата патардия е за тези 10 лева не се наядоха и не се напиха нямат сестриза да икономисват от заплати и застраховки чака се с часове пред кабинетитев мръсни и непроветрени коридори здрав да влезеш болен излизаш
6
1
 
27
 
! Отговори
А иначе преди 3 години
Лекуват по телефона.Като им дадоха пари извеснъж изявиха желание да се видим!
5
2
 
11
 
! Отговори
1122 преди 3 години
И за другите ваксини се плаща на личните. Не знам кое е новина тук. За грипната е 7лв., но при ковидните има повече логистика и бюрокрация - редене по опашки за получаване, прозвъняване по сто пъти, коридори, вписване на 8 места...