Доц. Кунчев: Хората да преосмислят приоритетите си

Възможно е мерките да бъдат удължени, заяви главният държавен инспектор
22 мар 2021 09:05, Ния Христова
325
Доц. Кунчев: Хората да преосмислят приоритетите си
Снимка: БГНЕС
Струпването на хора е опасно. Колкото повече хора има на едно място и извършват активна дейност, толкова по-лесно се предава вируса. Призовавам всеки един да преосмисли приоритетите си. Това заяви в ефира на bTV главният държавен здравен инспектор и част от НОЩ доц. Ангел Кунчев.
 
"В тези 10 дни очаквам да постигнем, ако не понижаването, то да няма ново нарастване на случаите. Трябва да спазваме мерките, всичко зависи от поведението ни. Инфекцията показа, че няма праг", подчерта той.
 
"При добра организация на изборите можем да се защитим. Важно е да избегнем пиковите часове и да няма струпвания на хора", каза още доц. Ангел Кунчев.
Още по темата
 
"Натоварването на болниците на места е много голямо. Тези лечебни заведения са на предела си. Никой няма да оставим без медицинска помощ", увери той. 
 
"Частта на хората, изкарали COVID-19 и ваксинираните е много малък, за да влияе на целия епидемичен процес. Може би ще има значение след два месеца. Рано е за това. Правим много сериозен анализ на смъртността от усложнения у нас. Структурата на нашето население е застаряваща, имаме много хронични заболявания. Персоналът, с който разполагат болниците е малък и много зает и това оказва влияние", обясни главният държавен здравен инспектор.
 
"До момента нямаме случаи на южноафриканския щам у нас. На Балканите обаче има случаи. От друга страна британския щам вече е доминираш. Вирусът непрекъснато ще създава нови щамове. В момента, това с което се бори България е английския щам", посочи доц. Кунчев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


325
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
239
1
 
12
 
! Отговори
Ново 20 преди 3 години
Приоритета ми е да работя и да живея добре! В това число да няма подони плазмодии като този, които си позволяват да ми размахват пръст и да ме поучават. Имам много ясни приоритети, коиот изключват нощници и гащници!
238
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Медицински фашист е ангел кунчев заедно останалата фашизоидна клика от мз и нощ
237
1
 
9
 
! Отговори
Анко преди 3 години
Трябва само да преосмислите приоритета си и най вече авторитета си.И гладния комисар,НОЩ,ДЕН,Тиквони,Хунтата и Шайката всички там от където сте дошли!Още две седмици ибегом да ви няма!
236
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Отдавна сме ги преосмислили. Приоритет 1 за България и българите е натирване на шайката и недопускане на следваща такава в управлението.Ако това не стане на тези избори, няма какво да се преосмисля повече - държавата се затрива и закрива и това е!
235
0
 
6
 
! Отговори
Рикиджия Северозапад преди 3 години
Кой на днешно време отива на полето да копа с мотиката, вие да не живеете във 1950, в момента има съвременни машини със навигация и натискане на едно копче върши цялата работа , май живеете по време на каманизама
234
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дъщерята на Кунчев, пред приятелки:- Само глейте как татко ще ви затвори.
233
1
 
11
 
! Отговори
човек преди 3 години
преоритети... На стареца от Варна ,който не успя да скочи ,защо има друг преоритет? Вие не съществувате ,както и това ,което е останало от накачулената управа са големи торби за пари и л--на. Искам бързо да свърши този сън . Аз и всички други сме свободни хора и не ни смилайте в политиките си и локдауните си.Очаквам от вас да останат петна по чарпафите и пълна забрава.Идва този миг.Още малко ,хора ...Обичам хората със душа. Другото са гробари на самите себе си било то от страх или с ваксини ...
232
3
 
16
 
! Отговори
Здравко преди 3 години
Как лъже *** му смотан.Време е да се отървем от тях,докато не са уморили държавата.
231
3
 
26
 
! Отговори
ЩАС преди 3 години
Вие преосмислете, глупостите си и хората чийто жовот проваляте заради алчноста и егоизма си. Цялата тази обществена омраза, ще се отрази на вас и семействата Ви.
230
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А бе ще стане патакламата скоро ама да видим кога. Дали в края на този месец или в началото на другия. Тия от тоя щаб, както и управляващите ходят по тънък лед. То е ясно че ледът ще се счупи, ама да видим кога. Просто прекаляват. Мерки, маски, дезинфектанти, дистанция, ваксини и - НИЩО. заразата си върви и докато не я изкараме всички, тя няма да се махне. Спрете да обвинявате народа за вашата некадърност. И аз в момента съм с ковид най вероятно. Утре ще отида да си правя ПСР, но сигурно го имам
229
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен237Разбира се че няма ковид. Още когато съобщиха че е приет в болница, след направен антигенен тест, който е излязъл положителен - ясно е че не е ковид. Антигенен тест, щом е положителен - значи има антитела. Ако е отрицателен - няма антитела. То това показва и тоя тест - дали имаш или нямаш антитела не дали имаш ковид или нямаш ковид. Щом имаш антитела, няма как да имаш ковид (изкарал си го). Антителата са отговора на имунната система срещу вируси и коронавируси.
228
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мойте приоритети са,на всяка цена да сваля Боко от власт и всички виновни за сегашното положение в България в затвота!
227
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
а какво лошо има в предаването на вируса?? ако не се предава, тази инфекция нама да утихне. локдауните и ваксините само ще го подтикнат да мутира безкрайно и това няма да спре никога, а който трябва ще използва случая да въведе репресии и насилие, които вече май бележат края на демокрацията!
226
3
 
8
 
! Отговори
ходи преди 3 години
и си легай ве то не беше китайски хамерикански англииски занзибарсики африкански.И ти си вече с дименсия.
225
2
 
10
 
! Отговори
леля Курнеля преди 3 години
Масови ваксинации за цялата държавна администрация с по 2 дози наведнъж. Целият Политически елит също трябва да се ваксинира,за да сме здрави.
224
4
 
0
 
! Отговори
Nadia преди 3 години
До Анонименmishi mozuk imash! zashto si anonimen?
223
3
 
0
 
! Отговори
Астра З преди 3 години
Между А1 и АЗ трябва да има свързващо звено, да речем, че е А2. Това като приоритет засега.
222
4
 
14
 
! Отговори
неудобни въпросчета преди 3 години
вместо да правите глупости с тези локдаунин защое не направихте следното: - отворенете временни клиники за ковид болни - наемете още болни болничен персонал - ваксинирайте 80% от всички възрастни и болни хорагаранция давам че няма да има нужда от локдауни тогава
221
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ако си преосмислят приоритетите, рязко ще виснете по дърветата
220
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
време е да се напави задължителна ваксинация на дъжавната администрация - демек целия гербаджийски електорат, това е шанса да се отървем от тиквата....