Доц. Кунчев: Хората да преосмислят приоритетите си

Възможно е мерките да бъдат удължени, заяви главният държавен инспектор
22 мар 2021 09:05, Ния Христова
325
Доц. Кунчев: Хората да преосмислят приоритетите си
Снимка: БГНЕС
Струпването на хора е опасно. Колкото повече хора има на едно място и извършват активна дейност, толкова по-лесно се предава вируса. Призовавам всеки един да преосмисли приоритетите си. Това заяви в ефира на bTV главният държавен здравен инспектор и част от НОЩ доц. Ангел Кунчев.
 
"В тези 10 дни очаквам да постигнем, ако не понижаването, то да няма ново нарастване на случаите. Трябва да спазваме мерките, всичко зависи от поведението ни. Инфекцията показа, че няма праг", подчерта той.
 
"При добра организация на изборите можем да се защитим. Важно е да избегнем пиковите часове и да няма струпвания на хора", каза още доц. Ангел Кунчев.
Още по темата
 
"Натоварването на болниците на места е много голямо. Тези лечебни заведения са на предела си. Никой няма да оставим без медицинска помощ", увери той. 
 
"Частта на хората, изкарали COVID-19 и ваксинираните е много малък, за да влияе на целия епидемичен процес. Може би ще има значение след два месеца. Рано е за това. Правим много сериозен анализ на смъртността от усложнения у нас. Структурата на нашето население е застаряваща, имаме много хронични заболявания. Персоналът, с който разполагат болниците е малък и много зает и това оказва влияние", обясни главният държавен здравен инспектор.
 
"До момента нямаме случаи на южноафриканския щам у нас. На Балканите обаче има случаи. От друга страна британския щам вече е доминираш. Вирусът непрекъснато ще създава нови щамове. В момента, това с което се бори България е английския щам", посочи доц. Кунчев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


325
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
219
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ЧичоМарш бе, гербаджийски ***!!!!
218
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пфайзер и Модерна също на са стока. И при тях има подобни на АЗ реакции... Но нали казват, че най-добрата ваксина е наличната... А иначе - всеки си решава сам. И се питам - има ли наблюдения(официални) за въздействие на ваксинираните върху неваксинирани?
217
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Изказванията на този човек са винаги в стил ... няма да е целия, а само втората половина. Мълчах, мълчах, но стига толкова
216
26
 
7
 
! Отговори
Чичо преди 3 години
За бога братя - НЕ ходете да гласувате. В настоящата ситуация това може да ви коства живота! А и смисъл няма.
215
6
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това правителство достигна непостигани досега върхове на управление. Досега само се крадеше. Но ГЕРБ не само, че крадат безогледно, ами и почнаха да обвиняват и народа.Такова мракобесно правителство не знам да сме имали. Със сигурност по време на т. нар. Османско иго управлението е било по-добро. За тези може да се кажат думите на Антон Страшимиров "Клаха народа така, както и турчин не го е клал!"
214
5
 
27
 
! Отговори
Един. преди 3 години
Инфекцията показва, че няма праг, а вие - НОЩ, ДЕН, ПОЛУНОЩ и СЛЕДОБЕД, цялото правителство, от ЕДНА ГОДИНА показвате, че нямате грам мозък! Защото всичките "решения" които сте взели до сега, са абсолютен старчески маразъм! Нали Вожда разправяше, че цяла Европа се учи от нас във кризата? Е, нЕма що. По-скоро си умира от смях. Силно се надявам, хората да преосмислят и да не гласуват за ГЕРБ никога повече. Нито за стъкмисти, математици и световно неизвестни шамани!!!
213
11
 
39
 
! Отговори
Къде са ви ваксините преди 3 години
Къде са ви ваксините ***? Защо криете Пфайзер и Модерна само за привилегировани? За останалите - *** Астра, с цел тромбози и евентуално инсулт. Не ви ли е срам.Ще се карантинирам до 04 април, ще отида да гласувам и дано никога повече не видя гербер на власт.
212
7
 
25
 
! Отговори
Алек преди 3 години
Как пък не се разболя тоя .Или някои от престъпната шаика. на недосегаемите.
211
10
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз лично няма какво да преосмислям. Моето здраве и това на близките ми е най-важното и именно заради това НЯМА ДА СЕ ВАКСИНИРАМЕ! ... :) ... Опитните мишки не са известни с дълголетие и крепко здраве, затова не желаем да сме такива... Хайде живи и здрави!
210
3
 
5
 
! Отговори
нощ преди 3 години
Приоритета на мнозинството е да умре за децата си . Или тя,децата и той са вече готови мъртъвци. Още той и тя са егоисти ,а и децата повече .Даже и най-неграмотните желанията им се сбъдват,но по-късно.За следващото правителство смъртността ще е потресаваща .Ебола ,спин,птичи грип са лабораторно създадени и с ограничен ефект на планета със 7.8 херца магнитен резонанс най-общо казано.А сега вече живеем на изцяло нова планета ,Всичко се разпространява бързо
209
8
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 227:"Кунчев е прав, наистина е време да преосмислим приоритетите си. Друг е въпросът кой е той та ще ми казва какво точно да правя?"Тези *** се изживяват като божества - ако позволят ще дишаш, ако поискат лягаш и чакаш да умреш... и накрая те обвиняват че си виновен зяа всичко тъй като си се опитал да дишаш когато те са ти забранили.
208
8
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В момента карам този вирус. Вирус като вирус.За всеки вирус ли трябва да се спира да се диша нормално - питам аз ? За всики вирус ли трябва да се затваря всичко и да се лишават хората от работа.Убийци на хора, убийци на животни убийци на държавата на планетата!Слуги на сатаните които искат да управляват хората да ги подчиняват.БОГ е Любов.
207
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ИстинаПодкрепям те!
206
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кунчев е прав, наистина е време да преосмислим приоритетите си. Друг е въпросът кой е той та ще ми казва какво точно да правя?
205
9
 
18
 
! Отговори
МАЙМУНСКИ ГРИПъ преди 3 години
Кунчев що не вземе да преосмисли кариерното си развитие и да не подаде оставка?
204
3
 
31
 
! Отговори
ДРУГАРЮ Кунчев, преди 3 години
защо вие не си преосмислите рестрикциите?Например този коридор за възрастни - 65+?!Знаете ли,че той дискриминира нас по-младите,защото не ни пускат в по-големите магазини от 08.30 до 10.30 часа?!?А когато ни пуснат след това,вътре не можеш да се разминеш от ДЪРТАЦИ,като хуни или хиени,гладни,лакоми,жадни,тичат,бързат,блъскат,като невиждали!В събота,в "Била",една точно такава ГОСПОДЖА,с голите си,мръсни ръце опипа всички питки на топлата витрина,пред очите на продавачката и никой не реагира!?!?
203
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
след десети нека хората да излязат на протест.желателно е да си носят и нещо да се подпират на него като винкел примерно.
202
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То и без това на хората не им се живее вече. Кой и защо пазите с тези мерки и вие не знаете.
201
6
 
28
 
! Отговори
Истина преди 3 години
Този охранен медицински смок лъже и се опитва да вменява вина на хората.Няма идея каква карма си кове.Ако имаше и най-малка представа би си обръснал брадата,посипал главата с пепел,поискал прошка и раздал богатството си на бедните
200
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Приоритетите ми са да умаловажа всички ония страхове ,с които се опитвате да пълните главите ни.Тревожните мисли разболяват и са по страшни и от коронавируса.