Доц. Кунчев: Хората да преосмислят приоритетите си

Възможно е мерките да бъдат удължени, заяви главният държавен инспектор
22 мар 2021 09:05, Ния Христова
325
Доц. Кунчев: Хората да преосмислят приоритетите си
Снимка: БГНЕС
Струпването на хора е опасно. Колкото повече хора има на едно място и извършват активна дейност, толкова по-лесно се предава вируса. Призовавам всеки един да преосмисли приоритетите си. Това заяви в ефира на bTV главният държавен здравен инспектор и част от НОЩ доц. Ангел Кунчев.
 
"В тези 10 дни очаквам да постигнем, ако не понижаването, то да няма ново нарастване на случаите. Трябва да спазваме мерките, всичко зависи от поведението ни. Инфекцията показа, че няма праг", подчерта той.
 
"При добра организация на изборите можем да се защитим. Важно е да избегнем пиковите часове и да няма струпвания на хора", каза още доц. Ангел Кунчев.
Още по темата
 
"Натоварването на болниците на места е много голямо. Тези лечебни заведения са на предела си. Никой няма да оставим без медицинска помощ", увери той. 
 
"Частта на хората, изкарали COVID-19 и ваксинираните е много малък, за да влияе на целия епидемичен процес. Може би ще има значение след два месеца. Рано е за това. Правим много сериозен анализ на смъртността от усложнения у нас. Структурата на нашето население е застаряваща, имаме много хронични заболявания. Персоналът, с който разполагат болниците е малък и много зает и това оказва влияние", обясни главният държавен здравен инспектор.
 
"До момента нямаме случаи на южноафриканския щам у нас. На Балканите обаче има случаи. От друга страна британския щам вече е доминираш. Вирусът непрекъснато ще създава нови щамове. В момента, това с което се бори България е английския щам", посочи доц. Кунчев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


325
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
199
2
 
32
 
! Отговори
4.04 преди 3 години
Приоритет номер 1: да ви изметем некадърните ***.
198
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Веднага да му се спре заплатата на тоя и да върне всички пари, които е получил по време на локдауните барабар с лихвите. Това се отнася за всички меркаджии. Щом лишават хората от хляба им в името на общото благо, да бъдат лишени и те самите.
197
23
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Румен Радев подозиран за глава на руската агентура в Софияот самия старт на политическия си живот бившият пилот e опасно зависим от Кремъл и някогашния репресивен апарат на комунистическата партия
196
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Довечера дано Киро Брейка ти каже на теб
195
5
 
14
 
! Отговори
Пепо преди 3 години
Кое по-точно е затворено освен училища и молове? Всичко работи, книжарници, магазини за дрехи, фото, маникюр, алкохол и цигари, все жизненоважни ...След като молове има само в големите градове, единственото затворено са училищата навсякъде , евала машини
194
2
 
14
 
! Отговори
бай Миле преди 3 години
Ами за над 300 000 работоспособни човека приоритет е да си изкарват прехраната, защото никой не им дава пари за това да седят и да си клатят краката!!!Но явно опорките са да се сведе всичко "пиянстване", "ядене/ходене по кръчми", "наркомани", "селфита в мола" и т.н. подобни.
193
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кунчев, къде ви бяха приритетите преди седмица когато под команда отворихте всичко?! Сега искате отново хората да си сменят приоритетите?! Да ще си ги сменим като ви изметем заедно с парона ви, който подлага цялото съсловие на медиците на безумен стрес, а вас професорите прави за смях на цял народ! Как един от вас нямаше достойнството да си хвърли оставката пред безумията на ББ?!!!!
192
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Упреците на властта към хората са неуместни.Първо управляващите да преосмислят приоритети си и да започнат да работят в интерес на народа.
191
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кунчев, здравната система е скапана! Оправете я, защото избихте народа си. Как е възможно в този студ хора с температура да чакат пред фургоните за тестове?! Без тест няма достъп до доктор. Лудост е!
190
4
 
25
 
! Отговори
Кунчев, преди 3 години
НЕМА да е лошо и ти да пренаредиш приоритетите си. Може би най-главният е да изчезнеш от медиите.
189
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Приоритетът е комунистите от герп да се изметат на изборите и да понесат цялата отговорност за разрухата и разсипията. Денят наближава.
188
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кунчев, върви по дяволите, б.0.клуук нещастен!!!
187
1
 
21
 
! Отговори
50 преди 3 години
50 евро на месец помощ за безработните в Сърбия,които са регистрирани на борсата,които нямат право на обезщетение .В България безработните са оставени на произвола на съдбата - глад и мизерия.Но никой политик не обелва и дума за безработните,к
186
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе, вие ще спрете ли да ми насаждате вина?!!!От цялата ви реторика се усеща постоянно насаждане на вина към народа, че не спазвал мерките, че народа сме били виновни, че случаите нарастнаха, че ние сме виновни, че се заразяваме.То бива наглост, но гербеската е вече уникална.КОй отвори ресторантите и заведенията? Ние ли? Защо не ги оставихте затворени и да им дадете пари, за а не фалират?Кой отвори фитнесите и танцовите школи? Защо не ги оставихте затвотени и да им дадете пари?Училищата?
185
1
 
6
 
! Отговори
Щерю преди 3 години
Ако Оня отгоре смачква нечестивите управници, те каквито и мерки да предприемат - са обречени...
184
2
 
16
 
! Отговори
хах преди 3 години
А ти Куньо що не преосмислиш и се обръснеш най-накрая?
183
2
 
18
 
! Отговори
123 преди 3 години
Какви обезщетения ще получи всеки засегнат от безмислените локдауни? А тези, които загубиха работата си? Докога оядените държавни служители ще наглеят? Никакви заплати тогава за държавната администрация, вкл. депутати и министри!
182
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Прав е, мислете хора - искате ли тази *** *** да ви гледа от телевизора? На 4-ти април имате шанс да се отървете и от тоя и от НОЩ и от цялата им престъпна шайка. Говедата дето ще гласуват за герб, и вас ще сложат на дръвника, това не са хора
181
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До #199Умни.ко, защо не си напълниш ушите с барут и да прегърнеш клоаката Куньо, па да се гръмнете заедно? Явно си един заблуден гербер готов за жълти стотинки да продаде род и родина. Стори това и ще направиш добро на цял един народ.
180
0
 
10
 
! Отговори
Бай Пешо преди 3 години
Абре ***, а вие защо не преосмислихте приоритетите си, Та Януари отворихте ски, заведения и т.н. ? И сега сезона свърши, хората нека седят затворени да работят с деца на главите, а хотелиерите затворени с питие в ръката.