Доц. Кунчев: Хората да преосмислят приоритетите си

Възможно е мерките да бъдат удължени, заяви главният държавен инспектор
22 мар 2021 09:05, Ния Христова
325
Доц. Кунчев: Хората да преосмислят приоритетите си
Снимка: БГНЕС
Струпването на хора е опасно. Колкото повече хора има на едно място и извършват активна дейност, толкова по-лесно се предава вируса. Призовавам всеки един да преосмисли приоритетите си. Това заяви в ефира на bTV главният държавен здравен инспектор и част от НОЩ доц. Ангел Кунчев.
 
"В тези 10 дни очаквам да постигнем, ако не понижаването, то да няма ново нарастване на случаите. Трябва да спазваме мерките, всичко зависи от поведението ни. Инфекцията показа, че няма праг", подчерта той.
 
"При добра организация на изборите можем да се защитим. Важно е да избегнем пиковите часове и да няма струпвания на хора", каза още доц. Ангел Кунчев.
Още по темата
 
"Натоварването на болниците на места е много голямо. Тези лечебни заведения са на предела си. Никой няма да оставим без медицинска помощ", увери той. 
 
"Частта на хората, изкарали COVID-19 и ваксинираните е много малък, за да влияе на целия епидемичен процес. Може би ще има значение след два месеца. Рано е за това. Правим много сериозен анализ на смъртността от усложнения у нас. Структурата на нашето население е застаряваща, имаме много хронични заболявания. Персоналът, с който разполагат болниците е малък и много зает и това оказва влияние", обясни главният държавен здравен инспектор.
 
"До момента нямаме случаи на южноафриканския щам у нас. На Балканите обаче има случаи. От друга страна британския щам вече е доминираш. Вирусът непрекъснато ще създава нови щамове. В момента, това с което се бори България е английския щам", посочи доц. Кунчев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


325
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
179
4
 
27
 
! Отговори
Свръх Интелект преди 3 години
Ваксърите вече са описани в отделен раздел на психичните заболявания ,като хипохондрично ,параноични разстройства свързани с мания за инжектиране и мощен страх от нещо дето го няма .Справка в нито една бълг.лаборатория не е изолирано това чудо.Просто се спуска директива от Брюксел в Банкя и се дават команди .Извода е -НАРЕЧИ ГО ВАКСЪР И НЕ ГО ОБИЖДАЙ ПОВЕЧЕ.И без това с мозък на аквариумна гупа няма как да разберат ,жалко ,че такъв лош материал има ,почвам да разбирам рептилите
178
2
 
24
 
! Отговори
Мда преди 3 години
Явно и ти се опитваш да си преосмислиш приоритетите, от тия, дето ви ги набива Маркуча в канчетата... Сетихте се вече за хроничните заболявания, след като повече от година нЕма такова животно според вас! Всичкото починало беше Ковид, ама сега вече няма как да не се виждат резултатите от затворените болници, спрянените терапии, блокираните Джипита...Сега пък хроничните ни болести били виновни за първото място по смъртност - ми тия хронични си ги отглеждате десетки години вече!!
177
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кунчев, за тая една година тоя вирус направи нещо много полезно, хората разбраха че от вас нищо не става.
176
1
 
15
 
! Отговори
Пенчо преди 3 години
То на политиците и богаташите начинът на живот не се е променил и на йота ... даже им е по- добре - нема протести, харчат безконтролно
175
1
 
25
 
! Отговори
Ani преди 3 години
Имам само един въпрос към доц. Кунчев - а вие през цялата пандемия заплата вземахте ли? Много е лесно да имаш приоритите, когато имаш пари, и сигурност. Колко от нас, обикновените хора, я имат?!Питам, и отговор не искам......
174
3
 
1
 
! Отговори
Бойха Хрес Спасител преди 3 години
До АнонименАз Бойха Бох са Всичкото и Нищото, Законът и Незаконът, Правдата и Неправдата, Битие и Небитие, раждане и смърт... всичкото това съм Аз! Ако аз Духна, Светът се ражда, ако спра да Дишам, Светот спира да диша, фата го ковидът; Ако, ЯЗе спра се върта Върта около Егото си и Светот спира се връти, затова, не се бунтувай срещу Създателят си Бох Бойха,а всеки ден, почитай Заповедта му: Да нямаш друг Бох, освен Бойха!
173
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кунчо значи тези изкарали вируса и ваксинираните са много малко за да има някакъв имунитет. А пък шефа ти наскоро твърдеше че вече сме имали щит срещу вируса. Абе вие да не живеете в различни държави или ни мислите за тотално загубени? Освен това много удобно напоследък не говорите за тези които са го изкарали безсимптомно
172
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Съгласен съм. Трябва да преосмислим приоритетите си и да ви начупим канчетата. Особено твоето.
171
1
 
14
 
! Отговори
Бай Ганя преди 3 години
Смели българи вече няма.Ако имаше нямаше да сме на това деридже.
170
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Призовавам всеки един да преосмисли приоритетите си."А тези които пак останаха без работа заради мерките ти, те кои приоритети трябва да преосмислят?Детето ми вместо да е на градина днес пак си е вкъщи, а аз трябва да съм на работа за да се издържаме. Аз кои приоритети трябва да преосмиля? Някаква мисъл протича ли ти през кратуната или си само въздух под налягане?
169
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До МАЙМУНСКИ ГРИПъНяма значение дали те интерисува.Изпълняваш законите на държавата и ще клепаш на парцали.Е тук може да си разпускаш виртуално клкото щеш.
168
5
 
5
 
! Отговори
Веско преди 3 години
Вярно е, че трябва да се променят някои приоритети. Примерно, че няколко човешки живота са толкова важни, че да сринем обществени отношения направили ни хомо сапиенс. На практика голяма част от населението на земята води безцелно и безсмислено съществуване произвеждащи единствено отпадъци.
167
3
 
5
 
! Отговори
Истината преди 3 години
Инспектора в коя кръчма го каниш?Всичко е затворено .Кажи кръчмта де ЕЛА ЕЛА.Да звънна в полицията че да ви разкажат на вас играта с глоби.
166
3
 
19
 
! Отговори
МАЙМУНСКИ ГРИПъ преди 3 години
Абе аз приоритетите си отдавна съм ги осмислил, само че те въобще не съвпадат с вашите. Нямам никакво намерение да ги преосмислям.Не ме интересуват вашите мерки, щамове и други глупости.На 4-ти април ще ви покажем вие на кое място сте в нашите приоритети.
165
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ние ще ги пренаредим, от колко години вече постоянно някаква криза и все пак оцеляваме, ама вие кога ще ги пренаредите? Съобразявате се с политика и с толупа, който напоследък проявява все повече ментални отклонения. Не са ви приоритет живота, здравето на хората, нямате стратегия какво правите нито с контрола върху разпространението на болестта, нито с ваксинирането, пълен провал и хаос, а за болниците да не говорим, там е ужас!Никой не ви вярва, никой!
164
0
 
22
 
! Отговори
mene преди 3 години
"Струпването на хора е опасно."Веднага да забраним градския транспорт - придвижването само пеша :)
163
2
 
24
 
! Отговори
Патриот преди 3 години
Цяла еровопа ври и трещи от протести ,Франция ,Германия,Англия,Холяндия,репресии и фашизъм терор над населението !Нищо не трябва да остане от този ЕС и НАТО враговете на европейските народи!Да щурмуваме Бастилията!
162
3
 
6
 
! Отговори
Инспектор преди 3 години
До Ела Ела Пиши грамотно,българче,първо и второ яж колкото искаш гнуснии бълвочи.Приоритет са ти.
161
0
 
22
 
! Отговори
Stoned преди 3 години
"Струпването на хора е опасно". ... Аз безмълвен оставам след тази словестна диария. Пак започват с изключително вредна и опасна реторика. Само с мисъл, самосъзнание и разсъдък се реагира на цялото това престъно безумие.
160
2
 
13
 
! Отговори
Ела Ела преди 3 години
До ИнспекторЕла инспектора, отиваме да хапна в ресторант, да подпомогнем макар и малко смели Българи ! Ела да ти разкажем играта !