Кафе в студения ден в знак на протест: Заведение отвори за клиенти

Въпреки заповедта и възможните глоби, желаещи не липсват
296

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Заведение отвори за кафе днес, въпреки заповедта на здравния министър Костадин Ангелов за национално затваряне.
Още по темата

Работещите в него сервират топлата напитка при спазване на мерките, а отварянето му е в знак на протест, въпреки възможните глоби.

След дълго спиране на работа, заведенията за хранене и развлечения отвориха от 1 март, а само двайсетина дни по-късно отново трябва да останат без клиенти и оборот.

Много собственици се оплакаха, че са инвестирали помощта от държавата в това отваряне и сега на практика остават без доходи и без хоризонт за работа.

Макар че националното затваряне е обявено до 31 март, отсега е ясно, че тези 10 дни едва ли ще стигнат да се преодолее кризисната ситуация с ръста на болните от коронавирус.

Как работи заведението и има ли клиенти днес, вижте в галерията на фотографа ни Димитър Кьосемарлиев!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


296
Още по темата: протестзаведения
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
203
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до АманНе се ходи по кафенета...Ама тия после работят в завода срещу теб, качват се в същия градски транспорт, ходят в същите магазини, децата им са с твоето в учили/градина/ясла и т.н., не живеят в тия заведения постоянно нали.Та ако това не може да разбереш, не знам какво ще можеш.
202
11
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какви глоби? Това е частна собственост. Нашето правителство е репрезентативно, не авторитарно. Авторитарното правителство взима решения самостоятелно за цялата страна докато репрезентативното правителство не прави нищо. За това нашето правителство нито може да затваря, нито да налага каквито и да било мерки. :) Много хора са страшно прости, глупави и необразовани, не знаят история, не знаят как действа политиката, не знаят какво е "конституция" и от там идват проблемите
201
25
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Собственика и посетителите директно в ковид отделение санитари. Оправия иначе няма. Заради вироглавството на някой, всички ще се гърчим най-малко до другата пролет. Китай, Ю.Корея и Виетнам показаха правилния път. Израел също се изправят. Там спазването на мерките нито ги подлудяват, нито им ограничават правата.
200
16
 
10
 
! Отговори
САЩ над всичко преди 3 години
Дано измисленото вирусче да заличи ганчовата нация завинаги , тая година 6.5 млн след 5 години 2 млн.
199
3
 
16
 
! Отговори
Не! преди 3 години
С бодри крачки към "Великият рестарт"! Твърде много хора не осъзнават в какъв свят ще се събудят.
198
16
 
5
 
! Отговори
Има такава държава преди 3 години
Слави мачка! Треперете коронаджии и гербери!
197
16
 
17
 
! Отговори
??? преди 3 години
Как *** не разбра, че локдауна няма да накара вируса да изчезне, но като му опре яйцето до г*** да може да му се окаже медицинска помощ, да има място в болницата-това е важното-епидемията не спира, но не е с есктремален темп.Хората войни изкарали, други народи месеци локдаун, а нашите оврещяха света ,че умрат за още 10дни.Между другото свободни места за бачкатори колкото искаш, но е по- лесно да бъркаш кафенца.
196
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не се чу никой от радетелите за лоцидауни да ссе погрижи да чпопроагитира и за пиене на готини витамини, хранителни добавки, а с разни такива блсгинки са пълни аптеките, не е като да яма. Обачеееенай-нуждаещите се оттакива покупки, са най-нискодоходни, в постоянен недоимък. И т. н. Досетливи сме, де. Важно е да се анализира с март та. На отчет е. Здравите - нана късмет.
195
5
 
26
 
! Отговори
Не! преди 3 години
Oстанали някой, който не разбра, че мерките са зануляване, а не борба с вирус?
194
9
 
6
 
! Отговори
1-n преди 3 години
Аре бегайте от тука беСтожери на икономикатаСвиквайте с новото нормално
193
0
 
5
 
! Отговори
Хаха преди 3 години
Няма ли да нахокате "фотографа" Димитър, че се държи като един същински Павлик Морозов и издава тайната сбирка на революционния комитет?
192
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Значи, за да има избори, ще нарушим мерките, после пак даун след даун А след после?Ако спазваме мерките, може и да успеем да се спасим. От какво?Много сетоозно АНАЛИЗИРАМЕ СМЪРТТА. Е това е борба с вирус! - Анализираш постфактум, а докато еирусут работи, си затваряш вратата.АналИз, аналИз, аналИз. Резултат:ваксата е пиниз. За мангиз.
191
8
 
8
 
! Отговори
Марсел Попов преди 3 години
Гaнюююююююююююююю
190
16
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
цитат: "Доц. Кунчев: Хората да преосмислят приоритетите си"На тези май кафето им е по-важно от здравето на околните.. Ганьовски приоритети, сър.
189
13
 
20
 
! Отговори
Слави Трифонов преди 3 години
бог ще ви съди за това че вземате на хорицата залъка хляб
188
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дано и германците вземат пример от нас.
187
18
 
8
 
! Отговори
Заман преди 3 години
"да работя ли или да стоя гладна"Залагай се покрай магистрала/път и работи ***.Гладна няма да останеш...ако се стараеш...
186
21
 
27
 
! Отговори
Аман преди 3 години
Не мога да разбера ковид сектантите. Абе вие нали няма да ходите в кафенето да се разболеете от смъртоносния грип? Нали се редите на опашки за ваксини, нали сте ваксинирани бе? След като сте ваксинирани нали сте защитени (безсмъртни), бе? Къв ви е проблема тогава? Как ще ми нарежда на мен някво министърче да работя ли или да стоя гладна? Той пари е така дава ли ми, бе? При положение че аз му плащам, а да му наредя аз да не работи и да не му тече заплатката, бонуса и командировъчните. Ай сиктир
185
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нека да има мерки и затворени кафенета, но този, който го решава също да остава без заплата за този период. Върнете парите!
184
17
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Смела ***-активистка, радетел на веган кафето, слободията, криенето на оборот, данъци и почитател на Андрешко анти-бирника - "На всички да им е зле, ама на всички".