Параграф 22: Празни кабинети, налични ваксини, а не можеш да се имунизираш

Докато не ти дойде редът, няма да получиш доза
191
Параграф 22: Празни кабинети, налични ваксини, а не можеш да се имунизираш
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Празни имунизационни кабинети, чакащи лекари, налични ваксини. Оказа се обаче, че и малкото желаещи да бъдат ваксинирани не могат да го направят сега, ами трябва да изчакат да им дойде редът, който им е отреден в Националната здравно-информационна система. И това на фона на многократните призиви на НОЩ за масово имунизиране, с което да върне отново нормалният начин на живот.

Още по темата

Явно обаче и този път нещо не е доизмислено.

След като масовата ваксинация отново тръгна след седмица пауза, докато се изчакваше становището на Европейската агенция по лекарствата за препарата „АстраЗенека“, се оказа, че вече доста хора са се отказали от предварителното намерение да бъдат имунизирани с него. Това е и причината за празните имунизационни кабинети.

През тази една седмица без ваксинация часовете на записаните бяха автоматично преместени, защото се предполагаше, че всички ще спазят графика на националната система. Но не стана така на практика.

В един от центровете за имунизация в София малко преди обед в понеделник желаещи за ваксина няма. Има лекари, сестри. Те чакаха пациентите си по график, но напразно.

Въпреки това се оказа невъзможно да бъде поставена доза на човек, който има час за след седмица в националната система. Причината не беше  нежеланието на медиците, а националната система, която автоматично генерира датата за реимунизацията.

„Ако поставми сега ваксината, ще се обърка системата. Изчакайте да Ви дойде часа“, обяснява лекарят, готов да отговори на всички въпроси, свързани с ваксината, да разсее притесненията и да успокои и без това наплашения вече пациент заради влошаващата се ситуация с коронавируса.

След като не става в имунизационен център, остава надеждата за личния лекар. Само че и джипитата се чудят кого да ваксинират с 30 дози, след като в списъците им има стотици желаещи.

А целта на здравните власти е да се достигне до 70% имунизирани от населението, за да се постигне масов имунитет. Кога и как обаче не е ясно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


191
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
170
0
 
1
 
! Отговори
До 172 преди 3 години
Мистър мускул, мантрите за имунитет, с които ви облъчват, са долна лъжа - ваксинираните могат да се заразят и могат да заразяват. Те не пазят баба си или мен - единственото, което производителят на ГМО дозичките обещава, е по-леки симптоми при разболяване. Така че, ако ти умреш да пазиш само себе си, не вменявай вина на хората, които не желаят да са част от клинично проучване безплатно.
169
4
 
2
 
! Отговори
Анинимен преди 3 години
Стига глупости от антиваксърите, щели ваксините да доведат до рак. Обработените меса ( луканки и салам, шунки ) увеличават шанса от рак с 28%, консумацията на алкохол дори в разумни количества със 4% а цигарите с 10 до 15%. На БГ диета ,цигари, алкохол, луканки и липса на спорт, рак-а не е възможен, той е 100% гарантиран. Който се страхува от рак, да спортува 5 пъти в сед, да е на килата от 12клас и да не пие, пуши и да се храни добре, знаете ли колко са това... под 3% от Българите.
168
0
 
3
 
! Отговори
софиянец преди 3 години
Изпълнителният Директор на "Астра Зенека" България Зоя Паунова е майка на Евродепутатката от ГЕРБ *** Майдел. РБ е поръчала най-много ваксини от Астра Зенека в % от целият ЕС ,защото очаквали тя да бъде първа одобрена, брей по-голяма глупост за оправдание няма.След Брекзит ,ЕС ще одобри първа Английска ваксина!Поредната скромна далаверка , а сега нямало кой да се ваксинира.Ами хора умряха в дена на ваксинирането с Астра Зенека , може би е случайност дано!Всички хора ги е страх от Астра Зенека
167
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Затова разпространяват антивакс пропаганда - за да не ще населението и да не пита къде са укритите ваксини
166
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Позмаваю само един, който се ваксинира.Откакто започнаха да умират, все е на тръни. Изпада в паника и звъни на доктори за най-малкото неразположение.Егати "спасението", егати "нормалния" живот, бих казал.
165
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това изобщо не е вярно. Отиваш в кабинета и ти слагат ваксина независимо дали си записан в регистъра или не. Въпрос на желание.
164
1
 
14
 
! Отговори
Хи хи преди 3 години
И аз съм така. Искам, ама нямам желание.
163
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сатанистите се редят да приемат знакът на звяра.Верните на Бога ще са малко, но Той ще съкрати времената заради тях. Божиите чеда ще наследят земята, съблазнените от лукавия ще горят вечно в ада.
162
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Скриха рнк ваксините и се ваксинират тайно от народа.Близки до властта фирми ваксинират персонала си, администрацията на властта се ваксинира с предимство с желаната ваксина.Това е престъпление за съд.
161
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хората ясно са ви го написали,, ВЪПРЕКИ МАЛКОТО ЖЕЛАЕЩИ...Ама вие продължавайте да си спорите дали има ваксъри те са мнозинство или обратното.
160
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до 153 Ти все още си жив, но някои други умряха.
159
10
 
8
 
! Отговори
Казах ви преди 3 години
че идеята със зелените коридори си беше супер. Боко е най- големия нарапсихолог на нашето време. Затова я управлява тази държава 11 години. Това със записването може би е добре за Германия щото там ако не се явиш като ти дойде реда и те изпържат 1000 евро глоба въобще не ти идва на ум да се запишеш и да не отидеш или да не си спазиш часа за втора доза. Обаче тук има такива дето не да са се отказали - въобще не са имали намерение да ходят, а просто са саботирали системата. Тарикат е ***.
158
3
 
12
 
! Отговори
Хаос преди 3 години
Чичо Доктор ще ми сложи ваксина, ама друг път.
157
0
 
1
 
! Отговори
Уточнение преди 3 години
До Анонимен 15Значи и ти си откарал твоя там за банички!
156
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
165....това, че някой си е сложил ваксина въобще не го прави умен. Прави го опитна мишка подлъгана от телевизията и тия *** от нощ да си бие незнайна субстанция забъркана за няколко месеца с незнайни странични ефекти. Това го прави глупава послушна овца.
155
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Измислени ваксини за измислен грип
154
17
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен - 159Аз, пък само умни познавам които са си поставили ваксина....а, такива като теб с 8 клас вярват в конспирации и така ще си умрат с мисълта, че няма Ковид.
153
1
 
13
 
! Отговори
dl преди 3 години
Сбъркана работа!Вече минаха фаза 1,2 и 3.Сега мед.кадри и учители все още се чудят,пък и ги ваксинират с Пфайзер и Модерна.Кога ще дойде ред на хора над 60 години и помладите,колко ще трябва да чакат,докато някои се натуткат да се ваксинират или не и кога.След като са пропуснали групата си,редно е да бъдат ваксинирани ,ако има свободни места между другите групи.Навсякъде по белия свят ваксинират с предимство мед.кадри и хора над 60 години,а туккучета ги яли,както се казва.
152
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
около осем години подред си копувах инфлофаки се вакцинарах два три дни ходих с температура и грипни симптомитази я прекарах по добре
151
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ИНФО: ПЛЕВЕНСКИТЕ ДОКТОРИ ОТ УНИВЕРСИТЕТА НЕ СЕ ВАКСИНИРАТ С АСТРАТА, А С НЯКАКВА ДРУГА ВАКСИНА. АСТРАТА Е ЗА Г.О..ВЕДАТА!