Параграф 22: Празни кабинети, налични ваксини, а не можеш да се имунизираш

Докато не ти дойде редът, няма да получиш доза
191
Параграф 22: Празни кабинети, налични ваксини, а не можеш да се имунизираш
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Празни имунизационни кабинети, чакащи лекари, налични ваксини. Оказа се обаче, че и малкото желаещи да бъдат ваксинирани не могат да го направят сега, ами трябва да изчакат да им дойде редът, който им е отреден в Националната здравно-информационна система. И това на фона на многократните призиви на НОЩ за масово имунизиране, с което да върне отново нормалният начин на живот.

Още по темата

Явно обаче и този път нещо не е доизмислено.

След като масовата ваксинация отново тръгна след седмица пауза, докато се изчакваше становището на Европейската агенция по лекарствата за препарата „АстраЗенека“, се оказа, че вече доста хора са се отказали от предварителното намерение да бъдат имунизирани с него. Това е и причината за празните имунизационни кабинети.

През тази една седмица без ваксинация часовете на записаните бяха автоматично преместени, защото се предполагаше, че всички ще спазят графика на националната система. Но не стана така на практика.

В един от центровете за имунизация в София малко преди обед в понеделник желаещи за ваксина няма. Има лекари, сестри. Те чакаха пациентите си по график, но напразно.

Въпреки това се оказа невъзможно да бъде поставена доза на човек, който има час за след седмица в националната система. Причината не беше  нежеланието на медиците, а националната система, която автоматично генерира датата за реимунизацията.

„Ако поставми сега ваксината, ще се обърка системата. Изчакайте да Ви дойде часа“, обяснява лекарят, готов да отговори на всички въпроси, свързани с ваксината, да разсее притесненията и да успокои и без това наплашения вече пациент заради влошаващата се ситуация с коронавируса.

След като не става в имунизационен център, остава надеждата за личния лекар. Само че и джипитата се чудят кого да ваксинират с 30 дози, след като в списъците им има стотици желаещи.

А целта на здравните власти е да се достигне до 70% имунизирани от населението, за да се постигне масов имунитет. Кога и как обаче не е ясно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


191
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
130
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ваксината не предпазва от вируса. Дори след ваксинация можеш да се заразиш с Корона. Вече има много щамове и ваксината не пази нищо. Така че от ваксината полза няма.
129
1
 
6
 
! Отговори
Solar Power преди 3 години
До @@@: О и аз съм се записъл за РНК дори на 2 места. Онлайн и при личния , но единствено ми звъняха ,че може с АстраЗенека.Ако има модерна / пфайзер се боцкам веднага.
128
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само обръчи от фирми се ваксинират с рнк ваксина. Оставка и затвор за криещите ваксината от населението.
127
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чорбанов лъжеше, че ноември бил изкарал Ковид. Сега му лъсна лъжата.
126
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Съд и затвор за криещите ваксините по време на пандемия и саботиращите ваксинационния процес.Спекулантите от властта крият ваксината за собствена употреба и на техните обръчи от фирми, адмнинистрации.Време е за прокурор, ако има истинска съдебна система.
125
11
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Астрата прави инфаркти, а иРНК прави рак. Май с корона е по-добре,
124
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От " Света Анна" излязоха със съобщение за състоянието на Чорбанов , публикувано с негово съгласие Човекът е приет с Ковид , лекуван за Ковид , с положителни тестове и клинични симптоми на Ковид . Вече се подобрявал , което е добре Хората , които обиждаха Велков , ще му се извинят ли Онази какичка психоложка , която го сравни със земята , ще му се извини ли
123
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще минат 10-20 години докато се изчисти всичката корона.
122
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Фейсбук е залят с публикации за хора с усложнения след първата доза на Астра-Зенека.Нима всички лъжат и спекулират със здравето на своите близки и роднини?Народа ни е застарял, взима всевъзможни други медикаменти и явно комбинацията със А-3 е лоша.Избирайте иРНК ваксина, при тях няма инциденти
121
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ха хаТрябва да си ИТ и да имаш компютър с бърз интерет, в противен случай не може да се ваксинираш.
120
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
След ваксина продължаваш с маска и карантина защото не се знае каква корона върлува още и дали ваксината ще я хване. Трябва болниците да се испразнят и чак тогава може да свалят карантината но маските ще останат дълго.
119
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Умните ще се ваксинират, те и ще оцелеят.
118
7
 
3
 
! Отговори
ха ха преди 3 години
Абееее, статията намирисва доста. Защото днес сутринта се ваксинирах и в кабинета просто нямаше компютър. Имаха списък просто от портала и само ме попитаха за името. Докато чаках 15 минути отвън след ваксината минаха още 2-3 човека. И дойдоха още 3ма. Един човек дойде да пита как стоял въпроса-може ли така да дойде или трябва да се запише. Казаха му запишете в портала и той ще ви даде ден и час. За реваксинация 1 юни, но не знаеха дали портала ще ми даде служебно дата и час или трябва наново да.
117
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Минават първо по селата и който е вкъщи, боцкат наред. После почват градовете и звънят по апартаментите наред докато ваксинират сички. Но май няма лекари и няма и ваксини и няма как да стане.
116
1
 
2
 
! Отговори
@@@ преди 3 години
Ак живеех сам , най вероятно нямаше да се ваксинирам , това искам да кажа, тогава риска си и е само мой.
115
1
 
5
 
! Отговори
@@@ преди 3 години
И най - вече не разбирам защо сте толко скептични към това което казвам, просто информирам как преминава едно ваксиниране, това е за тези които искат инфо, не искам да го рекламирам нещото , според мен всеки си преценя с каво да се ваксинира и кога.Просто имам възрастни роднини и не искам да ги зарязавам умишлено а не мога да спра да ходя на работа и затова взех това решение.
114
1
 
2
 
! Отговори
@@@ преди 3 години
И между другото човека по долу е прав , измериха ни и кръвно и сатурация, както казах теста е по желание
113
0
 
2
 
! Отговори
@@@ преди 3 години
И ако можех да ви ъплоудна снимка, имам картонче с каква ваксина съм набоден и на коя дата е втората доза.Центъра се казва Диамедикъл, сега го видях на картончето.
112
2
 
3
 
! Отговори
@@@ преди 3 години
И не съм Гербер или държавен служител между другото, просто разказвам какво се случи и аз се изненадах че ни ваксинираха, но това са фактите.Между другото имаше хора и от други фирми, които се ваксинираха на същия принцип.
111
2
 
4
 
! Отговори
@@@ преди 3 години
Центъра е в Димитровград , както казах беше договорено от 2 месеца , от 120 човека фирма се ваксинирахме 10-на , другите се отказаха, теста е по желание , просто питахме трябва ли да се прави , казаха че е добре и така.Беше бърз тест с клечки през носа , чакаш 15 минути и ако си ок те ваксинират.Мислехме че ще е Пфайзер РНК-то но имаха Модерна , това ни и сложиха.