Почина дерматологът проф. Мария Балабанова

Здравният министър: Отиде си голям професионалист!
54
Почина дерматологът проф. Мария Балабанова
Снимка: Александровска болница

След тежко боледуване на 67 години почина проф. д-р Мария Балабанова - завеждащ отделение "Дерматохистопатология и имунохистохимия" в Клиниката по кожни и венерически болести на УМБАЛ "Александровска", съобщиха от здравното заведение.

Проф. Мария Балабанова специализира дерматопатология и имунохистохимия в Англия, САЩ и Швейцария. Член е на Българското дерматологично дружество, на Европейската Академия по дерматология, изпълнителен член е на Борда на ISDP (Международно общество на дружествата по дерматопатология). Носител е на наградата „Богомил Берон” за научни постижения.

Тя е автор и съавтор на над 130 научни публикации, автор на глави в над 30 чужди и наши монографии, учебници, електронни справочници. Участва с доклади и съобщения в над 150 научни конгреси и конференции, председател и съпредседател е на 30 научни сесии в България и чужбина.

"Отиде си един голям професионалист, който ни даваше верните отговори, за да поставим точната диагноза. Проф. Мария Балабанова беше епоха в патологията на кожните болести. Загубата за лекарската гилдия и за българската медицина е огромна. Ще ни липсваш ужасно много! Мир на праха ти!", написа здравният министър проф. Костадин Ангелов в социалната мрежа по повод кончината на проф. Балабанова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още по темата: Проф Мария Балабанова
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари