С маски в автобуса в пандемията? Ученичка даже запали цигара

Колко акта на нарушители са издадени от началото на годината?
115

Над 60 акта за неносене на маска в градския транспорт са съставени от началото на годината. Проверени са над 3000 превозни средства. Проверки има и в заведенията, които по време на третия локдаун отново остават затворени, предаде Bulgaria ON AIR.

Въпреки мерките и предвидените глоби, тийнейджърка пътува в трамвая без маска и със запалена цигара. Кадрите, вероятно заснети от друг пътник, се появиха в социалните мрежи. С тях разполагат и от Центъра за градска мобилност.

"От началото на годината абсолютно всички превозни средства са оборудвани с видео наблюдение, което ни дава възможност съвместно с органите на реда да констатираме редица нарушения, било то по отношение на вандализъм, по отношение на неспазване на мерки, така че всеки един от нас би трябвало да знае, че в такъм момент това лице ще бъде констатирано и своевременно ще понесе своята отговорност", каза ръководителят на отдел маркетинг в Центъра за градска мобилност Владимир Лазаров.

Проверките за това носят ли маски пътниците в градския транспорт, се осъществяват съвместно от общински полицаи и служители на центъра за градска мобилност. От началото на пандемията са проверени над 43 хиляди превозни средства, съставени са близо 350 акта за неспазване на мерките.

Сигнали за пътници без маски има и във влаковете. Кондукторите обаче могат само да направят забележка, а санкционирането на пътници е в пълномощията само на полицията и РЗИ.
 
Проверки за спазване на мерките има и в ресторантите. Така три дни, след като Росица отказа да затвори заведението си в знак на протест, проверяващите я посетиха.

"РЗИ с полицията - те винаги си ходят в комплект с полицията, както знаете, хората дойдоха, написаха си каквото трябваше да си напишат и си тръгнаха. Ще послушам адвоката, че постигнахме повече от всеки друг, що се отнася до борба с дискриминационното прилагане на тези мерки и оттук нататък смятам да обединя всички колеги, за да се борим по административен път", обясни тя.

Обявеният локдаун е за срок от 10 дни. А през това време проверките за спазването на мерките продължават.

Вижте повече в репортажа на Габриела Ангелова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


115
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вожда нали иска да е както преди, кво се притеснявате тро*чета :))) Навремето направо сме разбивали мутри до кръв, мометата гледаха кой ще оцелее за да се хванат с нещастника...все "хубави" неща :))) Сега момичето ще ви направи напук, ще пуши всеки път в рейса :)))
63
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 59 Каквото има да става , ще става Кефнало им е на някои преди 80 години да спретнат една мащабна война Спря ли ги някой , дори не се и стреснаха И с вируса сега е така . Ако са го пуснали умишлено , отдавна са си направили сметки , какво да очакват и как да постигнат това , което искат Хората ще се нагаждаме . Нито ни пита някой , нито ни дава избор
62
8
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Заради такива кови диоти като тази, надминаваме рекордите по починали и заразени.
61
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 59 Да не живееш в друга държава , някоя по-уредена, че да не си запознат с тази част на нашата реалност подобни индивиди винаги е имало и ще има не ми се изброяват хилядите примери , особено в градския транспорт Ама все още сме добре - на други места направо вадят патлаците и се стрелят
60
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
С маска, без маска в автобус не стъпвам. Иначе за ученичката, тя такива работи си слага в устата, че някакъв вирус изобщо не може да я засегне.
59
7
 
15
 
! Отговори
58, преди 3 години
Пак не си схванал. Въобще никой не оправдава това момиче. Но българинът слабо чете. Още по-слабо разбира. Предупреждавам ви само - това е нормална последица от безумията на последната година и е най-слабото, което ще ви вълнува занапред. Много по-страшно ще става.
58
4
 
9
 
! Отговори
Munchen_DE преди 3 години
До Анонимен 55За тези, които по този начин заемат 2 места да дупчат 2 билета! Тази наглост стана много популярна в последните 5-6 години, далеч преди да има пандемия!
57
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 49 просташкото поведение няма оправдание Сигурно момичета , момчета , където ги снимат да се налагат по улиците и те са изкрейзили покрай мерките ?Толкова ли те учудва фактът , че има хора , на които им е все тая за норми на поведение и то мноооооооого време преди да се появи коронавирусната болест Простаци и наглеци винаги е имало Наркоманчето убило Цветков , и онзи където уби момчето на пейката в София - те от какво изкрейзиха
56
2
 
22
 
! Отговори
Всички знаят преди 3 години
Какви деца са тея, те правят секс*повече от родителите си, пълен разврат е навсякъде, деца били, цирк.
55
4
 
1
 
! Отговори
Чичо Любо преди 3 години
До Анонимен И това те прави герой
54
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да попитам нали трябва да спазваме мерки ако съм си напазарувал мога ли да заема 2 седалки в автобуса и на едната да сложа багажа за да не го държа в ръка. Все пак трябва да има и социална дистанция.
53
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дръжте още учениците без училище. Повечето се чудят какви простотии да правят и изпушват. Съвсем нормална последица от тоталното безхаберие на управляващите и кликата им послушници. Пушела в автобус?! След месец-два това песен ще ви се види. С това поголовно и безкрайно затваряне, липсата на образование, на нормални социални контакти, тотално опростачване, орязване на права без какъвто и да било смисъл. Броени дни остават хората да извадят ножки и пищови.
52
7
 
17
 
! Отговори
Вчера преди 3 години
Аз съм свидетел как един туземец влезна без маска в метрото, и контролите и полицая изобщо не му направиха забележка. Така че мерките изобщо не се спазват и сега берем ядове....
51
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Утре ще видите и да п...аят в автобуса по същата причина. След това - направо ще се стреляме. До това тъпашкото управление, липсата на ясна визия и програма, на смислени мерки и тоталното погазване на човешките права - и по света, и у нас. вече се вижда. ѝстига човек очи да има.
50
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дилърите ги пускат след 24h, момичето просто се е *** на системата с една цигарка :))) Какъв е проблема ??? :))
49
3
 
13
 
! Отговори
Munchen_DE преди 3 години
До 47Лошото е, че за пореден път такъв абсурд ще бъде подминат пак поради баналното "ама тя няма 18, ама тя е дете", все едно, че не знаеш в коя страна живееш...Не са искали, не са глобявали. Невъзможно е да има само 60 нарушения в 3000 превозни средства, аз лично поне във всяко виждам нарушение. Явно двойният аршин за пореден път играе!
48
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В градския транспорт е място за социализация.Аз като ученик докато се возех и закусвах там.
47
9
 
6
 
! Отговори
45, преди 3 години
"Няма как една просташка постъпка да се оправдава с умора от мерки и не знам си какво"Знам, че тук не се чете още по-малко се мисли. Никой не я оправдава. Просто разяснявам, че когато човек го доведеш до крайност с глупави, безсмислени и безкрайни ограничения, на него спира да му пука в определен момент и нарушава и тези правила, които са смислени и които не би нарушил. Осъзнайте се. Водят ви за носовете и рогата. Обезчовечиха ви. Направиха от децата ни агнета. Нормално е-овцете агнета имат.
46
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 40 Добре ,че не си попаднал на някой с пожарогасител Ще се къпеш в пяна
45
4
 
13
 
! Отговори
А преди 3 години
Няма лошо.Глоба 1000 лева и другият път ще се замисли.