С маски в автобуса в пандемията? Ученичка даже запали цигара

Колко акта на нарушители са издадени от началото на годината?
115

Над 60 акта за неносене на маска в градския транспорт са съставени от началото на годината. Проверени са над 3000 превозни средства. Проверки има и в заведенията, които по време на третия локдаун отново остават затворени, предаде Bulgaria ON AIR.

Въпреки мерките и предвидените глоби, тийнейджърка пътува в трамвая без маска и със запалена цигара. Кадрите, вероятно заснети от друг пътник, се появиха в социалните мрежи. С тях разполагат и от Центъра за градска мобилност.

"От началото на годината абсолютно всички превозни средства са оборудвани с видео наблюдение, което ни дава възможност съвместно с органите на реда да констатираме редица нарушения, било то по отношение на вандализъм, по отношение на неспазване на мерки, така че всеки един от нас би трябвало да знае, че в такъм момент това лице ще бъде констатирано и своевременно ще понесе своята отговорност", каза ръководителят на отдел маркетинг в Центъра за градска мобилност Владимир Лазаров.

Проверките за това носят ли маски пътниците в градския транспорт, се осъществяват съвместно от общински полицаи и служители на центъра за градска мобилност. От началото на пандемията са проверени над 43 хиляди превозни средства, съставени са близо 350 акта за неспазване на мерките.

Сигнали за пътници без маски има и във влаковете. Кондукторите обаче могат само да направят забележка, а санкционирането на пътници е в пълномощията само на полицията и РЗИ.
 
Проверки за спазване на мерките има и в ресторантите. Така три дни, след като Росица отказа да затвори заведението си в знак на протест, проверяващите я посетиха.

"РЗИ с полицията - те винаги си ходят в комплект с полицията, както знаете, хората дойдоха, написаха си каквото трябваше да си напишат и си тръгнаха. Ще послушам адвоката, че постигнахме повече от всеки друг, що се отнася до борба с дискриминационното прилагане на тези мерки и оттук нататък смятам да обединя всички колеги, за да се борим по административен път", обясни тя.

Обявеният локдаун е за срок от 10 дни. А през това време проверките за спазването на мерките продължават.

Вижте повече в репортажа на Габриела Ангелова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


115
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 38 "Aми ... ти си ***."Кво се оплакваш? Вирусът е по-малък от частиците в цигарения дим! Ако маската ти пропуска цигарен дим, значи вирусът си влиза като у дома си!
43
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 43 Няма как една просташка постъпка да се оправдава с умора от мерки и не знам си какво
42
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами то нестига че имат клиент а имат и претенции.
41
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
е не се съобразяват с нищо,а още по-малко с тези мерки.
40
22
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами стига глупави и безсмислени ограничения! Когато се налагат такива, хората започват да правят и това, което в нормално време не биха си и помислили да сторят. Пресолихте манджата отдавна, управляващи. Цигара в автобуса е най-малкото, което се очаква. Хората в Европа са по барикадите вече. Заради такива като вас.
39
18
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Голяма работа го изкарахте :))) А винаги паля цигара в градския транспорт, отварям прозорчето да не пречи на останалите :)))))
38
5
 
7
 
! Отговори
ФАКТ преди 3 години
Какъвто президента такава и държавата!!!
37
3
 
5
 
! Отговори
смях преди 3 години
Черпя всички с парчето на хороводна група Аборт - " Пуша в рейса " . Да точно така , правилно прочетохте - "Пуша в рейса."
36
4
 
5
 
! Отговори
Бау преди 3 години
не е за бой. Все пак е момиче, но трябва да и вземат телефона. Да види хубаво ли е...
35
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е кво, другите нали са с маски? Ако маските им са достатъчно хубави, за да ги пазят от вируса, тогава не би трябвало да усещат цигарения дим и съответно няма да им пречи.
34
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тази май не е ученичка, а майка на три деца, първото, от които е родила още на 11 години
33
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Човек трябва да е страшно нагъл , за да пуши в градския транспорт.После някои се чудят , защо полиците бият индивиди като наркоманчето преди няколко дни Има хора , които просто не са пригодни да живеят в едно общество . Нагли, нахални до мозъка на костите си
32
10
 
10
 
! Отговори
Демократ преди 3 години
От тук насетне хората ще носят все по малко маски , видя се че за година ефекта е никакьв да не говорим за лекари политици които редовно ходят без маски по телевизията и дават ехидни интервюта как трябва да сме затворени и да носиме маскиВече никои не вярва вьв мерките на измислените щабове
31
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В момента ако не носиш маска се водиш за бунтар.
30
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И какви ще са последстията за това генетично недоразумение, което сигурно ще иска помощи за майниство след половин година?
29
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А ако и забиеш един шамар, ще те изкарат бетер Хитлер ...Изнежено и мекерливо общество сме вече.
28
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За 1 цвяла година българинът не можа да научи какво трябва да си сложи на миризливата уста и нос........ после защо сме на това дередже, една маска не могат да сложат, един прозорец в тоя градски транспорт не се сещат да отворят, а ние се надяваме на по-добро бъдеще...
27
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 17Това с "вирОс нема"., беше за 3 дена преди повече от година...
26
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До КоментарПоследния път, като оритах такова, ми дадоха 3 години иусловни и ми заминаха 20 000 лева за пдокупи.
25
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 24Ами от рзи са правили тест дали маските действат срещу миризмата на цигари.Утре ще правят тест дали действат срещу миризмата на пръдня в автобуса.