Борисов контрира Борисов: Отмениха мерките за големите магазини

Решението е взето с оглед на равнопоставеност между отделните браншове
25 мар 2021 17:25, Красимир Ангелов
197
Борисов контрира Борисов: Отмениха мерките за големите магазини
Снимка: БГНЕС, архив

По нареждане на премиера Бойко Борисов, министърът на икономиката отменя издадените по-рано днес Указания, които бяха във връзка с изпълнение на Заповед № РД-01-173/18.03.2021 г. на министъра на здравеопазването.

Указанията се отнасяха до реорганизирането на дейността на самостоятелните обекти-магазини за нехранителни стоки в търговските центрове, до които има директен достъп (вход) от улица или паркинг и магазините с нетна търговска площ над 300 кв. м., предлагащи нехранителни стоки, съобщават от министерството на икономиката.

Още по темата

Решението е взето с оглед на равнопоставеност между отделните браншове, както и заради краткия срок на предстоящо действие на взетите противоепидемични мерки със заповедта на министъра на здравеопазването, които са за периода от 22.03.2021г. до 31.03.2021г., отчитат от икономическото министерство.

Както е известно, обявеното по-рано през деня отваряне на част от големите магазини срещна остър протест от страна на ресторантьорите.

"Правите ни на тотални балъци! Днес беше легализирана работата на веригите за нехранителни стоки, ако ограничат обектите си до 300 кв. м. Молим! Тоест, намаляваме площта, за да сe наблъскат всички вътре на по-малко пространство, но дейността да си продължи. Много, много несериозно! И дискриминативно", се четеше в официална позиция на ресторантьорите, която беше разпространена до медиите.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


197
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
154
0
 
0
 
! Отговори
Срам преди 3 години
Боко тиквата му кажи и не се занимавайте с него. Долара ни до последната държава по всичко във всички класации!
153
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Папат,парата.Големите вериги са силни. Кафеджиите Боко не ги е..ва, или пък обратното - направо ги на.ба.Ако ще затварят всичко,нека да е всичко за две седмици .
152
1
 
12
 
! Отговори
ББ преди 3 години
пандемия има и борисов не се справя...факти!отричащите пандемията ..не ви пожелавам да погребвате близки умрели в адски мъки!ненавиждам борисов заради предателската и алчна политика...новият бай ***...от една година цивилизовани държави като франция и германия са затворени...имат и вечерен час...криворазбраната дИмокрация на борисов...мога да крада и да се правя на убаФ...ще ви пусна да умирате...хем стаден...хем няма да лекуваме...ама умрелите не носят разходи..затваряне до дупка!!!
151
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бойко Борисов (премиер) срещу Лъчезар Борисов (министър на икономиката)!!!На втория даже не му знаех името доскоро!!!
150
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
борисов трупа шкафове, докато всеки подлежи на фалшива пандемия
149
0
 
8
 
! Отговори
Колко станаха? преди 3 години
И кой Борисов е истинския:))
148
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Борисов е прав! И другия Борисов е прав! Какво да се прави...диктатура
147
0
 
12
 
! Отговори
така е! преди 3 години
100-200 дни разходки и крясъци. След това 4х365 дни сладък живот!
146
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен - "Всъщност има кой да се вдигне, но никой не иска разни политически трyпове да използват народното недоволство за свои цели, както се случи с протеста лятото - на практика тия, които яхнаха протеста го провалиха..."Провалиха протестиращите, политическите трупове обаче спечелиха. Най-малкото за сметка народна вече си осигуриха държавна субсидия, дори някои от труповете може да се клатуцат на парламентарни седалки в следващото НС. Това се казва добра заработка. Ще дюдюкате ли пак!
145
1
 
14
 
! Отговори
НАЙ... преди 3 години
ЗАБАВНОТО Е:, ЧЕ ТОЗИ БМБ И ДРУГИЯТ БОРИСОВ +МИНИСТРИТЕ+НОЩА СА НАЙ ГОЛЕМИТЕ ТЪПАЦИРАЖДАЛИ СЕ У БЪЛГАРИЯ. ВСЕКИСЕ ОПИТВА ДА ПРИДЪРПА ЧЕРГАТА КЪМ СЕБЕ СИ. А НАРОА, НАРОДА"КУЧЕТА" УПРАВНИЦИ ГО ЯЛИ.
144
0
 
23
 
! Отговори
Забавно! преди 3 години
2 пъти за ден но още рано! Да видим дали днес ще ги променят за 3ти път...
143
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Баце се е ядосал, явно сутринта някои са пълнили чуждо шкафче - на полу-деби-лния министър на икономиката. Обидно е, някак си.
142
9
 
13
 
! Отговори
Фи преди 3 години
Смешки!Пълен локдаун е необходим в БГ,пълен и строг.Не игрички днес така,утре онака.
141
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ресторанти и магазини за каквото и да е,нямат нищо общо и ресторантьорите добре го знаят.В ресторантите се остава с часове в близък контакт без маски,докато в магазините се влиза с маска и за кратко.Не че не искаме да работят кафенетата и ресторантите,но за съжаление този вирус няма спирка.
140
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бате Лойко ти си мъж!Мъж като*** под дъжд!Думата ти струва, колкото изпуснати газове от крава, консервирани в торбичка!
139
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 151Всъщност има кой да се вдигне, но никой не иска разни политически трyпове да използват народното недоволство за свои цели, както се случи с протеста лятото - на практика тия, които яхнаха протеста го провалиха. Те отказаха хората. Бойко трябва да ги черпи. Иначе има кой и има какво да се иска... Друг е въпроса, че вече свикнахме че всички са маcкари и по-практичният подход е да накараме наличните, които и да са, да работят за нас, а не да ги сменяме с поредната претоплена манджа.
138
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 146 Няма кой да се вдигне Махаме възрастните , хора със заболявания , децата , симпатизантите на управляващите и хора , които изкарват достатъчно , че им е все тая , кой управлява и какво се случва, малцинствата не протестиратОстава много малък брой недоволни . А както видяхме през лятото - за нула време се разцепиха в искания , симпатии и накрая едно голямо нищо Затова Борисов ще си седи , докато от Вашингтон и немските фондации не решат да го махнат
137
1
 
16
 
! Отговори
!!! преди 3 години
Тая измислена асоциация на ресторантьорите да започнат сериозна работа - обявяване на реални приходи, осигуровки на работниците на реална заплата. Да си оправят собствената кочинка, преди да критикуват други кочинки.
136
3
 
16
 
! Отговори
... преди 3 години
До Анонимен 146Никога, Никога бе човече, робско мислене, робски манталитет. Ако 1 скочи - 100 го сочат и ръкопляскат, но не и да го последват. РОБИ сме, винаги сме били, откакто *** са стъпили по нашите земи. Незнам как така са ни промили кръвта - но нашите ханове и царе ни се присмиват ако ни гледат отнякъде.
135
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Самия Борисов се опълчи на Борисов .Велик! Това го няма в света.