Борисов контрира Борисов: Отмениха мерките за големите магазини

Решението е взето с оглед на равнопоставеност между отделните браншове
25 мар 2021 17:25, Красимир Ангелов
197
Борисов контрира Борисов: Отмениха мерките за големите магазини
Снимка: БГНЕС, архив

По нареждане на премиера Бойко Борисов, министърът на икономиката отменя издадените по-рано днес Указания, които бяха във връзка с изпълнение на Заповед № РД-01-173/18.03.2021 г. на министъра на здравеопазването.

Указанията се отнасяха до реорганизирането на дейността на самостоятелните обекти-магазини за нехранителни стоки в търговските центрове, до които има директен достъп (вход) от улица или паркинг и магазините с нетна търговска площ над 300 кв. м., предлагащи нехранителни стоки, съобщават от министерството на икономиката.

Още по темата

Решението е взето с оглед на равнопоставеност между отделните браншове, както и заради краткия срок на предстоящо действие на взетите противоепидемични мерки със заповедта на министъра на здравеопазването, които са за периода от 22.03.2021г. до 31.03.2021г., отчитат от икономическото министерство.

Както е известно, обявеното по-рано през деня отваряне на част от големите магазини срещна остър протест от страна на ресторантьорите.

"Правите ни на тотални балъци! Днес беше легализирана работата на веригите за нехранителни стоки, ако ограничат обектите си до 300 кв. м. Молим! Тоест, намаляваме площта, за да сe наблъскат всички вътре на по-малко пространство, но дейността да си продължи. Много, много несериозно! И дискриминативно", се четеше в официална позиция на ресторантьорите, която беше разпространена до медиите.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


197
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари