Борисов: От битката с контрабандата идват парите срещу COVID

Делът на контрабандните цигари се е свил до 2,3% м.г.
26 мар 2021 11:48, Анисия Иванова
74
Борисов: От битката с контрабандата идват парите срещу COVID
Снимка: МС

Проведохме изключително тежка битка с контрабандата и делът за изминалата година на контрабандните цигари се е свил до 2,3 %. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов на днешното извънредно правителствено заседание, позовавайки се на данните на „Инициативата срещу незаконната търговия“, които въпреки пандемията са реализирали своето традиционно проучване за нивата на незаконна търговия с цигари, съобщиха от пресцентъра на Министерския съвет.

Прочуването сочи, че за третото тримесечие на 2020 година делът на контрабандните цигари е 2,3 %, а за четвъртото тримесечие - 2,5 %. Обобщените резултати от всички проведени вълни на проучването през цялата изминала година показват, че средното ниво за 2020 година е 2,3%. Борисов поздрави служителите на МВР, митниците, НАП и прокуратурата за постигнатите резултати.

Още по темата

Премиерът Борисов напомни, че в началото на първия му мандат като министър-председател делът на контрабандните цигари е бил над 34% от пазара.

"Всички тези пари са отивали в тези, които най-много говорят в момента. Сега влизат в бюджета и затова можем да осигурим средства за хората на първа линия в борбата срещу COVID-19, за безплатни лекарства и за безплатно ваксиниране, струващо десетки милиони“, посочи министър-председателят.

Премиерът Борисов напомни още, че в пандемията правителството осигури финансова подкрепа за всички български пенсионери, подпомогнати бяха болниците, същевременно кабинетът последователно изпълняваше и ангажиментите си за увеличаване на доходите.

„От битката с контрабандата и корупцията идват тези пари“, изтъкна министър-председателят. Борисов напомни, че преди четири години, при служебното правителство само за около месец със 100 млн. лв. държавата беше ощетена чрез скока на контрабандата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Г-н премиер, а тестетата с 500-еврови банкноти и кюлчетата злато в нощното ви шкафче откъде идват? Те са много по-интересни.
58
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
парите идват от заеми.
57
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А парите за къщето в Барселона от къде са?
56
0
 
7
 
! Отговори
Койчо преди 3 години
А парите и златото в чекмеджето откъде идват
55
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя съвсем ни взе за марсианци. Майтап.
54
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тези статии вече не са интересни, пуснете нещо с другите карикатури - Гърневски, Тома Биков, Андгелчо Джимбазки или агент Иван
53
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Парите са от заемите от Световната банка и от финансовата помощ отпусната от ЕС. Тези басни за контрабандата да ги разправя на електората си в махалите.
52
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Борисов: От битката с контрабандата идват парите срещу COVID"Тоест няма никаква битка с контрабандата, при положение, че изтегли няколко заема с обяснението, че са за борба с ковид.
51
2
 
3
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 години
Не е за вярване колко народ продължава упорито да се трови с цигари! Хора, спрете тази лудост, един ден ще се псувате за тая лиготия и позьорство.
50
1
 
11
 
! Отговори
Пролет 2021 преди 3 години
До анонимен 51. Ами така си е, на кривите ракети като правителствата му, все космоса им пречи. А пък на самия Методиев Борисов му пречи всичко, че дори и си дава сакото на работещ по магистралата Хемус, чието строителство започна още по времето на отдавна забравения от българите Тодор Живков.
49
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нали има пари от контрабандата с дрога, к'во се притесняваш за цигарките ментички, има пари за цигари....:))))
48
1
 
12
 
! Отговори
Оставка@йдуци преди 3 години
Имаш предвид парите за нощното шкафче,нали ?
47
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Избирателда, ама ако нещо стане - той ще каже - космоса ми пречи
46
2
 
10
 
! Отговори
Избирател преди 3 години
Най-добре ще е, ако третият български космонавт и първия в открития космос е Бойко Борисов. При толкова успехи, това ще е значително по-изгодно за държавата. Стига е возил портмонетата си финансови министри в джипката. При и той се вози са сметка на данъкоплатците.
45
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
След като битката с ковид е пълен провал, пък парите идвали от борбата с контрабандата - излиза, че няма никаква борба с контрабандата или пък няма контрабанда
44
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Стига с тези цигари! Нали затворихте всички комбинати да направите услуга на големите братя, а сега реват за акцизи. Всичко щеше да е важно, ако ние произвеждахме и парите създаваха работни места и заетост. Не си Швейцария, че да чакаш само комисионни на препрани пари.
43
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Борба с контрабандата, заловени руски шпиони, задържани фалшификатори...И всичко това две седмици преди края на мандата. Човек за малко да си помисли, че нещата в държавата са потръгнали.
42
2
 
10
 
! Отговори
Интересноо преди 3 години
Нали Пернишката секта са приятели на ББ и Гешев, а се занимават с поръчкови убийства, трафик и всякаква контрабанда!
41
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Eдин политик ако не умее да лъже не е никакъв политик.Народа иска да бъде лъган.
40
9
 
4
 
! Отговори
Позитано преди 3 години
Давайте по-усърдно другари !!! Днес много сте пасивни в броя на коментарите !!! За какво ви плащаме ??? Стегнете се и да покажем какви сме силни в плюенето и омаскаряването. Слава на БСП и лично на другарките Нинова , Йончева и другаря Радев !!!