Балтов: Четвърта вълна на COVID може и да няма, ако има - ще е есента

"Пирогов" открива още едно отделение за коронавирус от понеделник
27 мар 2021 18:55, Анисия Иванова
78
Балтов: Четвърта вълна на COVID може и да няма, ако има - ще е есента
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

През последните дни бавно и плавно се увеличават хоспитализираните. Правим всичко възможно да увеличим своя капацитет, сега сме много по-подготвени и грижите са по-адекватни, каза директорът на "Пирогов" проф. Асен Балтов пред Нова тв.

По думите му младите заразяват повече сега, проблем е, че в началото те мислят, че ще им премине и се стига да по-тежки случаи.

Още по темата

Професорът информира, че "Пирогов" има готовност да открие още едно отделение за COVID от понеделник, като системата е готова за още повече пациенти, като до пика според него може да се очаква нарастване на заразените с още около 1000 души.

"Четвърта вълна може и да няма, но ако има, ще е през есента", заключи проф. Асен Балтов.

Той коментира и случая с починалия 23-годишен гръцки студент. Младежът е постъпил в "Пирогов" с травма, след това са се получили усложнения, смъртта му е причинена от тежък хематом в мозъка, получен от удар след нещастен инцидент, а по случая е назначена проверка.

Професор Балтов каза за процеса на ваксиниция, че ако си ваксиниран, вероятността да се разболееш тежко е минимална.

"Нямаме болни в "Пирогов", които да са били ваксинирани, но ваксината не гарантира на 100%, че никога няма да се разболеете отново", допълни той.

Той бе категоричен, че има запазени втори дози за всички, които са с поставена първа доза, а до края на месеца ще бъдат ваксинирани всички членове на избирателни комисии, като мобилни секции ще има и в "Пирогов".

За медика смъртността от COVID у нас не е по-различна от тази по целия свят.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
6
 
4
 
! Отговори
До 24 преди 3 години
Г-н Мутафчийски, поне ще можете да излезете пред журналистите и да възкликнете: "Аз нали ви казах!". Че населението е калпаво и не спазва мерки, така е. Но че и вие, отговорниците, сте калпави и налагате неадекватни мерки, също е факт. Търкулнало се гърнето и си намерило похлупака, както се казва. Резултатът е видим - най-висока смъртност в Европа.
27
2
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
"Балтов: Четвърта вълна на COVID може и да няма, ако има - ще е есента"Сигурно е получил "БЛАГА ВЕСТ" от групировка с три букви от северното черноморие! Много да внимава какви ги дръсти отсега пред пернатите, че идва летния туристически сезон! Че ако пак се издъни сезона да няма "ти ли *** бутна, сам ли си паднах от високо"!? Щото ония батета направо почват; не си плюят на ръцете!
26
3
 
14
 
! Отговори
минувач преди 3 години
Абе няма ли най накрая Правителството или Общините да ми дадат маска - както пише в закона за Здравето? Що да си купувам като в закона пише че те са Длъжни да ми предоставят в случай на Пандемия?А не дават - значи може би няма Пандемия или те не си изпълняват закона?
25
12
 
13
 
! Отговори
До всички преди 3 години
Некомпетентни парвенюта борещи се за " плюсчета" , пандемията все още е наложи, и докато простащината и диващината се ширят по форуми и социални мрежи, умират хора! Факт е , че на голяма част от населението липсва социална култура, факт е, че и децата ни се заразяват и влизат в болница. Не става въпрос за пари, а за човешки живот, молете се да не загубите близък и бъдете отговорни към семейството си и обществото !!!
24
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
След толкова смъртни случаи ,не мога да повярвам, че се извиват опашки от хора умишлено да ги заразят.-------Това са статисти, за по 10-15 конта симулират опашки
23
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дай некви по-точни дати де, явно гледаш в бъдещето!
22
19
 
12
 
! Отговори
Доктор Трайков преди 3 години
Само вчера през нашето ДКЦ бяха ваксинирани над 50 деца на възраст от 2 до 16 годишна възраст, без никакви странични ефекти, ваксината на Астра Зенека е сертифицирано БЕЗОПАСНА. Препоръчвам!
21
1
 
16
 
! Отговори
Velko преди 3 години
Балтов, Балтов, как ти викаше Мангъров- натегач :)))
20
22
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Баба Ванга е казала, че Пандемията в България ще приключи след като населението се ваксинира с ваксината на Астрс Зенека! Бъдете мъдри, вземете правилнито решение и се ваксинирайте с доказано най- добрата, ефективна, сертифицирано безопасна и затвърдена на пазара ваксина на Астра Зенека!
19
17
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бройката на заразени и фатално покосени ще расте с любезното съдействие на алчните ресторантьорчета, предлагащи долнопробна храна с изтекъл срок на годност,приготвена некадърно, но за сметка на това на цени, надвишаващи западноевропейските аналози, укриващи данъци и налози, осигуряващи на минимална ставка служителите си - лакейска безполезна клика от келнери, бармани, наргилисти, хостеси/***/, сервитьорки/*урви/ крайно бездарни музиканти, да не забравяме и че там се разпрострянява дрога.
18
26
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Британски учени успешно доказаха, че противниците на ваксинирането са хора с крайно ниска интелигентност, вярващи в световна конспирация, ***, ходещи по врачки, убедени в съществуването на духове и паранормални явления. Антиваксър значи ***! Ако всички бяха антиваксъри, щяхме да живеем в пещерите като скотове. Антиваксърът е враг на човечеството с крайно ограничени умствени способности.
17
2
 
13
 
! Отговори
Demonaz преди 3 години
Балчов така ли стана вре ? Нали кромида не умираше от слънцето. Есента и зимата какво има? Кромид_19 пада ви косата, режат ви крайниците, удря в главата, във фекалните води. Ще има като ви наредат и за 68 вълна.
16
0
 
23
 
! Отговори
Балтов преди 3 години
Четвърта вълна на COVID може и да няма, ако има - ще е есента. А ако няма, пак ще е есента.
15
1
 
12
 
! Отговори
Докторе преди 3 години
Какво става с Covid 21, че за тоя вече се знае кой ще точи мангизи в следващите десетилетия?
14
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Евала балто-нчо!
13
0
 
7
 
! Отговори
Ваксина а след нея преди 3 години
...червей.По гаден сатанистки план.Лабораторно модват щам пореден,умове демоничничак докрай.
12
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И тоя се изходи.Отново.И той ли е кандидат от листата на ГЕРБ или него ще го уреждат след изборите.Иначе,няма нужда да се прави на врачка.
11
1
 
26
 
! Отговори
Anonimen преди 3 години
Знаем, че ще има много още вълни. Има още милионери, които трябва да станете милиардери.
10
4
 
7
 
! Отговори
Щама както да мутира преди 3 години
*** кара го `на крак`,вирусни вълни оправяс чесън и ракия пак.
9
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ако си ваксиниран, вероятността да се разболееш тежко е минимална---Ако ти бият астра зенека няма да доживееш до есента .След толкова смъртни случаи ,не мога да повярвам, че се извиват опашки от хора умишлено да ги заразят.