Борисов: Доказахме, че културата е безспорен приоритет

Премиерът с пост в социалните мрежи
27 мар 2021 11:48, Петя Славова
39
Борисов: Доказахме, че културата е безспорен приоритет
Снимка: БГНЕС

Премиерът Бойко Борисов поздрави творците по повод Международния ден на театъра. В социалните мрежи той честити международния ден и  поздрави всички, посветили живота си на развитието и обогатяването на това изкуство.

"По време на мандата доказахме, че културата е безспорен приоритет за правителството", заявява Борисов на страницата си във Facebook.

 

 

👏Честит Международен ден на театъра! Поздравявам всички, посветили живота си на развитието и обогатяването на това...

Публикувахте от Boyko Borissov в Събота, 27 март 2021 г.

 

Борисов обясни, че през месеците на пандемия правителството е положило усилия нито един от служителите на държавните и общинските театри да не остане без подкрепа от държавата, а за свободните артисти и организации били разработени специални програми. 

"През 2020 г. бяха разпределени близо 1 милион лева за театрално изкуство, а чрез 14-те програми на Национален фонд "Култура" допълнително бяха финансирани над 4000 проекта, повечето от които в областта на сценичното изкуство.", каза премиерът.

По думите му, с над 3 милиона лева  са били ремонтирани повече от 20 театри през последните години.
"По време на мандата доказахме, че културата е безспорен приоритет за правителството. В Плана за възстановяване и устойчивост включихме специален проект „Култура и творчески индустрии в България: изграждане на приобщаваща, международно конкурентна и устойчива екосистема“ на стойност 100 млн. лв. С тази подкрепа в рамките на пет години творци и организации в областта на съвременните изкуства ще имат възможността да реализират различни проекти както в България, така и в чужбина."

 

 

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да псуваш президента,да казваш,че си е...л.европейските си партньори с 200 и да наричаш председателя на парламента проста кърджалийска пуЙка е израз на много висока култура.
4
0
 
18
 
! Отговори
Бойха Цар Тулупев преди 3 години
Аз съм Вундеркинд! Прочетох само една книга в целият жизн и сега мога да ви каа, какво значи думичката "култура";))))
3
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Каква култура? Този не прочел една книга! На театър или опера дали е ходил през живота си? Не съм го виждал да ходи на изложби.. Единствената картина, която съм виждал да хареса беше една грозновата, която подарихме на папата, която се оказа открадната и на Вучич, подарената от "Балкански Поток", на която Бойко е застанал до някакви тръби. Направо да паднеш!
2
0
 
11
 
! Отговори
Пряка Демокрация преди 3 години
Искаме Референдум за мерките!!!
1
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
????????????