Медицински надзор ще проверява смъртта на гръцкия студент

Младият мъж починал 15 дни след имунизация с "АстраЗенека"
27 мар 2021 15:47, Анисия Иванова
61
Медицински надзор ще проверява смъртта на гръцкия студент
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

По нареждане на министъра на здравеопазването проф. Костадин Ангелов Изпълнителна агенция „Медицински надзор” започва проверка по случая на починалия 23-годишен гръцки студент, съобщиха от Министерството на здравеопазването.

Случаят стана известен след публикации на гръцки медии вчера. Младият мъж следвал медицина в България, починал е около 15 дни, след като е бил имунизиран с ваксина на "АстраЗенека" у нас.

Още по темата

Причина за нелепата смърт е тежка тромбоцитопения, обясниха от "Пирогов", където момчето е прието по спешност.

Според разказа на бащата, синът му е бил ваксиниран на 22 февруари с ваксина на "АстраЗенека", а 10 дни по-късно получава първи оплаквания - гастроентерит (стомашно-чревно възпаление). Симтомите обаче не отминали и в следващите 5 дни, поради което момчето потърсило медицинска помощ в "Пирогов". След направените изследвания, медиците му предложили да го хоспитализират, за да могат да проведат лечение, но младежът отказал. Още тогава били установени ниски нива на тромбоцитите.

От разказа на бащата става ясно, че двамата решили синът да се прибере в Гърция и там да бъде лекуван, затова той си тръгва от болницата. Прибирайки се у дома обаче състоянието му се влошава. Според бащата е получил тромбоза, в резултат на която момчето пада и удря рамото и по-сериозно главата си. В този момент не е бил сам, тъй като живее със съквартиранти, и бързо е откаран отново в "Пирогов". Там установяват наличието на хематом (кръвоизлив) в главата, но заради ниските нива на тромбоцитите, операцията е невъзможна, защото рискът за момчето е голям.   

"На следващата сутрин обаче съсиреците се бяха разпространили по всички вени и артерии на мозъка, така че това положение беше необратимо, въпреки наистина амбициозните усилия на българските  колеги", разказва бащата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
4
 
11
 
! Отговори
До 33 преди 3 години
Ваксинира ли се с Астра Зенека ? Ако оше не си веднага *** и се ваксинирай та ние да видиме дали ще ти има нещо след година
31
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ама защо съобщавате фактите като някой после пак няма да е доволен от тях. Оставете всеки да си вярва в каквото иска, я в чипиране, я в зелени човечета.
30
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сто ороцента ще изкезе виновен починалия а ваксината ще бъде пропагандирана като по малко смъртоносна
29
11
 
4
 
! Отговори
Тялото преди 3 години
Цялата история е съшита с бели конци. Хем имал ниски тромбоцити, хем получилсъсиреци, според бащата, който ги е видял по телефона. Хем не можели да го оперрират защото не му се съсирва кръвта, хем починал от съсиреци.разследване по публикация по материал по интервю.Ако не беше вредно, щеше да е смешно.
28
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мда, млад човек да се ваксинира...Луда работа. Това е истински кандидат за наградата Дарвин.
27
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мафиотите в бяло ще разследват смъртта на един кандидат-мафиот в бяло.Мафиотите в бяло ще се съберат на помен на кандидат-мафиота в бяло, за да го оплачат.
26
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Искат да правят ваксини за деца.Смятайте колко бебета ще починат от ваксината.
25
27
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кой знае какво е пил.Като е паднал, ударил си главата и с хематом то е ясно че ще има съсиреци. Въпроса е преди това защо не е останал в болницата за лекуване на гастроентерита, защото се знае до какво довежда. По-вероятно е игла но с нещо друго.
24
27
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тук нещо мирише, много точно направена диагноза гастроентерит и то след ваксинация. Този гастроентерит води до намаляване на тромбоцити и разрушаване на червените кръвни телца. Това възпаление става най-често при деца в мизерни условия, а не при студенти. Доста време е минало от тогава, по си мисля -гърка искат да вземе нещо от нас използвайки този случай. Ми то можем да кажем човек почина блъснат на пешеходна пътека от дрогиран водач но е бил ваксиниран с АЗ, май на там вървят нещата.
23
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Най вероятно момчето се споминало от това че си е ударило главата,в никакъв случай не може да бъде в следствие от ваксината,НАЛИ?
22
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма смисъл от комисии, питайте ме мене. Ясно е, че грешка при лекарите нема.
21
26
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гърчето много лабовоаз и да падна на глава чупя плочка
20
9
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Имате наглостта да ни информирате ежедневно за броят на жертвите по години и евентуално с какви болежки са били,обаче нямате доблестта повече от половин месец да съобщите за трагедията с това момче!Отново някой обслужва нечии интереси!
19
9
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Преставям си ако това беше Спутник ,а не Астра-Зенека,кравари и евроджендури щяха да мучът здраво в хор
18
6
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Добре бе къде беше тоя "надзор" досега? Младежът е получил първа доза на 22 февруари 15 дни след това около 8 март почива от "тромбоцитопения " новината почва да се върти по светс още преди пет дни и нашият"надзор"се сети че и той трябва да реагира!
17
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Спрете да гледате мутренските телевизи. Те ви промиват и зомбират и им плащат по 10 000 лв заплати. Телевизиите в БГ са вредни за вашето здраве. Телевизия не гледам от 1998 година. Телевизора го изхвърих през терасата щото ми омръзна от *** и пръчове да ми промиват мозъка.
16
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
не ви ли стана ясно от статията? паднал си е на главата.не е от ваксината. кантарджиев ще ви каже
15
10
 
19
 
! Отговори
НКК преди 3 години
Тази АстраЗенека както вървят нещата направо слага в малкият си джоб бойното отровно вещество Новичок. С този Новичок нито нашият оръжеен търговец, нито двойния агент и дъщеря му починаха.Никакъв % смъртност, само някъкъв комшия намерил шишенце и да вземе да го пипа и разглежда и хоп при Създателя. Колко хора ще намерят шишенце и ще вземат да го пипат да видят какво е. В едни публикации пишеше, че гръцкият студент на фигурира в списъците за имунизация. За печалба концерните са готови да всичко.
14
9
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Млад здрав ваксинират го с Астрата и след 10 дни си заминава. В момента със същата астра ваксинират електората на шлангажията в Исул. Колко ще оцелеят нямам идея.
13
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ваксиниран е , ама клетит студент го няма в никакви списъци.Хаос тотален е с ваксинацията!