Богдан Кирилов: Личните лекари ще получат и РНК ваксини през април

Към юни ще се осигурени дози за ваксиниране на 2,5 млн. българи
28 мар 2021 12:29, Елка Василева
31
Богдан Кирилов: Личните лекари ще получат и РНК ваксини през април
Снимка: архив, БГНЕС

„Очаквам през април личните лекари да получат и РНК ваксини. В последните дни на март ще получим над 31 000 дози от „Пфайзер“, над 51 000 на „Модерна“, над 150 000 на „АстраЗенека“. През април се очакват общо най-малко 650 000 дози. През втората половина на април очакваме доставки и от „Джонсън и Джонсън“. Това обобщи пред БНР Богдан Кирилов, директор на Изпълнителната агенция по лекарствата и член на ваксинационния щаб.

Още по темата

Той посочи, че е възможно страната ни да получи ускорена доставка от „Пфайзер“ и че постоянно се провеждат разговори с производителя за допълнителни количества, а компаниите постоянно актуализират информацията за доставки.

„При актуализираните графици на доставките се очаква към юни да са осигурени дози за ваксиниране на общо 2,5 млн. българи. Има завишаване на интереса към ваксинирането“.

Той поясни, че страната ни е заявила дози като за 10-милионно население.

Производителите са заложили клинични изпитвания за прилагане на ваксините на деца, уточни Богдан Кирилов и отново припомни, че ваксините не предпазват от заразяване, а от тежко протичане на болестта.

Затова е необходимо и ваксинираните хора да спазват противоепидемичните мерки.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бoйкo Бoриcoв ce прoяви кaтo eдин изключитeлнo cлaб и нeпoдгoтвeн миниcтър-прeдceдaтeл. Нecлучaйнo прeди някoлкo дни тoвa бeшe пoтвърдeнo oт кaнцлeрa Мeркeл, кoятo кaзa, чe имeннo прaвитeлcтвaтa, кoитo нaй-мнoгo ce oплaквaт, eднoтo oт кoитo e бългaрcкoтo, нocят нaй-гoлямaтa винa зa кризaтa c вaкcинитe
27
0
 
2
 
! Отговори
Ванката преди 3 години
На тоя чиновляк ясно ли му е изобщо нещо за съхранението, подготовката, размразяването, разреждането и срока на годност на готовата за инжектиране РНК ваксина? Никъде в света личните лекари не са ангажирани с ковид ваксинацията, а всичко се прави в изнесени пунктове.
26
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сега кандидатите за ГМО да се наредят.
25
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Даа, и ще ги държат в чекмеджетата при - 70 градуса.
24
2
 
2
 
! Отговори
Мили Дядо ! преди 3 години
Дядо Коледа вземи ме,там на Север ти при вас,че остана ли загивам!От сърце те моля Аз.Със ваксина...без ваксина,с куп мутации безчет,тръгне ли веднъж съсирек,Поп ще идва да ме пей.Дядо Коледа Снежанка,медсестра ми назначи,с нея карантина всяка,по така ще издържим.
23
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да бе да - надай се Народе за Рнк ! -това ,че в Бг ще се получат Рнк не значи ,че ще има за Народа ! е,днес след 2 седмици чакане във вма за мен пак астра ,а за по-ценните Рнк !Като нямаш връзки с политикарите,лекарите и олигарсите си биологичен "матрял"
22
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Глупости, предизборни обещания, първо дозите РНК са твърде малко, делено на 2 са за 40 000 души. Тези бройки още от летището ще изчезнат по чекмеджетата. Второ: няма как личните лекари да гарантират правилното съхранение. Трето: няма как личните лекари да гарантират 100% оползотвряване на един отворен флакон РНК, а на базата на техния недостиг е твърде рисково да се изхвърлят дози.
21
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Значи тогава ще можем да се ваксинираме с внучетата на премиера от един флакон?
20
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ваксини ще получатг, но няма на кой да ги слагат!В петък бях при личния си лекар. Каза ми, че за цяла седмица е записал 4 души за ваксинация и утре щял да ги боцка. Трима били над 80 г.Цирк "Пандемия" скоро ще затваря!
19
9
 
2
 
! Отговори
Ужасена преди 3 години
Задължително трябва всички да се ваксинират на всеки 3 месеца. ТРЯБВА ЗАКОН- БЕЗ ВАКСИНА НЯМА РАБОТА ИЛИ ПЕНСИЯ.
18
10
 
5
 
! Отговори
Нато на тор! преди 3 години
РНК "ваксините" са смърт!
17
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сички ки умрем.
16
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ке се умира.
15
1
 
2
 
! Отговори
мая лъжкинята преди 3 години
До пецатазаа къв ти е тоя спътник,дето не е доказан
14
1
 
6
 
! Отговори
хахаха преди 3 години
До Анонименговориш пълни пълни глупости,сегашните рнк ваксини в много по-голям процент ще те предпазят от новите щамове от колкото тази на астра зенека,а за получаването си ги получават самоче както виждаш поръчват много малко защото са в път по скъпи,на астра зенека струва 4$ дозата а на пфаизер 19.50$
13
7
 
2
 
! Отговори
пецата преди 3 години
sputnik V кога?
12
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И какво ще ги правят като не се пият и ядат,а сезона вече е хванахме се за зелено,витамини от А през Д до Я,минерални вещества и съединения,що засадено все расте навсякъде под слънчевите лъчи.
11
5
 
2
 
! Отговори
МАЙМУНСКИ ГРИПъ преди 3 години
Едно флаконче АЗ е 10 дози, х 10 лв за поставяне - 100 лв.После що личните лекари мрънкат, че им давали само по 2-3 флакончета на ден!А вие се радвате, че ви ги слагат безплатно! Искайте поне по 5 лв!
10
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
РНК ваксините НЕ СА ТЕСТВАНИ към новите щамове на SARSCoV 2.Произведените РНК ваксините вече са МОРАЛНО ОСТАРЕЛИ за новите щамове.Вие сте ТЪ-ПО-ТО пушечно месо на Империализма.Вас нарочно ви пратиха в Занзибар за да си направят експеримент с новите африкански щамове на вируса и за да докарате тропически трансмисивни болести на Балканите, където климатът е подходящ за отглеждане на въпросните патогени.Нямате шанс за светло бъдеще просто, защото сте глупави.
9
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
защо досега не са почнали да получават ? къде отиват ваксините на Пфайзер и Модерна ? защо възрастните хора и хронично болните продължават да се бодат с ваксини на астразенека, въпреки изричната препоръка на ЕАЛ да не се използва за хора над 55 години и хронично болни ?