БАЗ: Настояваме заведенията да отворят на 1 април

На ръба на фалита сме, се казва в позицията
Обновена: 29 мар 2021 14:15 | 29 мар 2021 14:01, Ния Христова
82
БАЗ: Настояваме заведенията да отворят на 1 април
Снимка: БГНЕС
Българската асоциация на заведенията излезе с остра и категорична позиция. БАЗ е твърдо против използването на затворените заради кризата с COVID-19 браншове за политически цели.
 
"Тази сутрин отново ставаме свидетели на упражнения относно отварянето на затворените в момента браншове като част от предизборната кампания. Напомняме, че ние изнесохме на гърба си най-тежката икономическа част от пандемията, като много колеги не оцеляха, а голяма част от сектора ни е на ръба на фалита. Стотици хиляди служители от развлекателния бранш останаха без препитание, като много от тях се насочиха към реализация в други професии. Това ни поставя на колене и създава огромна въпросителна относно възможността изобщо да възстановим бизнеса си", пише в позицията на БАЗ.
Още по темата
 
От асоциацията настояват заведенията да отворят от 1 април при ограниченията, които важаха при отварянето им в началото на месец март.
 
"Бизнесът е конструиран, за да работи, а не да разчита на помощи", подчертават от БАЗ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
7
 
7
 
! Отговори
Злобен народ преди 3 години
До :Потрес Точно че е жестоко озлобен народа ....и ако работят заведенията ...ще се нагнетяват още повече че не могат да си позволят обяд или вечеря навънка ...!!!!Чувството че си роб в собствената си държава.....е превзело много хора...и мислят че е нещо нормално
50
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кога купува панамерка на любовницата, ресторатньорчето не рева у порше, че нема пари. Прави се на голем и на тежък, ама сега от порше му реват, че забавя вноските и ще му вземат колата.Кофти ситуация, нали?
49
0
 
16
 
! Отговори
чети внимателно преди 3 години
"По телевизията показват убили бизнесмен в чалготека, убили бизнесмен в таверна... Когато съобщят че са убили бизнесмен в библиотека тогава ще се оправим..." -- Теди Москов
48
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Те могат и сега да работят. Както и преди.На място могат да продават храна.Мотат да доставят по домовете и по работни места!Ако им се работи.Някои си работят. Да осигурят обяд и вечеря на работещи по 12 ч. на ден.
47
3
 
6
 
! Отговори
Иван преди 3 години
До МенХайде стига с приказките наизуст. За да получаваш помощта от 60% от заплатата, през последните 3 години не трябва да си бил въобще на борсата, а всички в този бранш вече са били заради постоянното отваряне и затваряне.А когато вече си бил, няма значение дали са те осигурявали на минималния или максималния осигурителен доход, все получаваш 200 лв. за 4 месеца и после нищо. А и да не си бил, се гледа осигурителния стаж, а повечето хора в бранша са млади т.е пак до 6 месеца и после нищо.
46
1
 
2
 
! Отговори
Заман преди 3 години
Да се залагат покрай пъища/магистрали.Ако са старателни, гладни няма да останат.
45
9
 
11
 
! Отговори
Потрес преди 3 години
Направо съм учуден каква жлъч се излива , че хората искат да работят ?!?!?!? Нека си работят , дават работа на доста хора , на който му е скъпо , не ходи на заведение...има евтини и скъпи ресторанти.... който си може без тях , какво му пречи да си работят !!!! Аз съм човек който вечеря навънка , работя по минимум 12 часа....и нямам време да си готвя ...а не обичам полуфабрикати...!!!Така че за всеки влак си има пътници
44
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От статията "...Стотици хиляди служители от развлекателния бранш останаха без препитание, като много от тях се насочиха към реализация в други професии"__________________Щом са били без данъци и осигуровки, няма как да им плащаме от нашите платени данъци и осигуровки!Другите получиха, макар и минимални компенсации!Хубаво, че "много от тях се насочиха към реализация в други професии"!
43
1
 
11
 
! Отговори
4gg преди 3 години
Тези фалират още от първия локдаун.Вече сме трети и те пак същата песен.Че е тежко положението им разбирам, но от самото начало да плашат с фалит и да продължава тази песен...
42
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не, няма да отваряте, заради вас сега затвориха всичко защото изпозаразихте стадото.
41
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Баси наглите типове...
40
8
 
14
 
! Отговори
Фи преди 3 години
Фалираите и изчезваите.Дим да ви няма.Не сте важни и без вас може.
39
3
 
7
 
! Отговори
Стотинка не им давам преди 3 години
Проверки ще ви пращам,алчници аз безчет,че данъци не плащате,нищо не ви е в ред.
38
8
 
16
 
! Отговори
Йо преди 3 години
Тези пък, кой ги интерсува заведенията им, да фалират, боли ме фара. Ще отворят нови. В цял свят не работят, тук да не са по-специални.
37
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да ги отворят.... ама само ако Алибегов си подстриже мазната коса
36
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Време е да отворят заведенията.Докато не отворят ще си правим бон фаяр.
35
2
 
6
 
! Отговори
Арена Армеец преди 3 години
Чака наВитите за заведения към 20 април:))))
34
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До края на вицаСтар виц, хубав, но в оригинала става дума за БСП, което е логично...
33
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако ги отворят и хората хукнат по заведенията , след седмица само пак ще се наложи да ги затварят Безсмислено е
32
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мангъров ще ги отвори ако стане министъра на здравето.