Борисов: Трудно се строят магистрали, затова има само до Правец

Нашите опоненти да се вгледат първо в себе си, заяви премиерът
Обновена: 30 мар 2021 16:29 | 30 мар 2021 16:24, Веселина Йорданова
311
Борисов: Трудно се строят магистрали, затова има само до Правец
Снимка: Правителствена пресслужба

Строим АМ "Хемус" в цяла Северна България.  Мост след мост се изгражда, работи се с голямо темпо. Това коментира премиерът Бойко Борисов, който обикаля Северна България.

Трудно е да се строят магистрали - да се осигури финансирането, да се отчуждят имоти, да се проведат процедурите, да се намери техника и квалифициран персонал. Затова политическите ни противници са направили магистрала само до Правец и после едно нищо, каза Борисов.

Още по темата
Работи се усилено по 52-километровия участък на АМ "Хемус" между Боаза и пресичането с пътя Плевен - Ловеч. Вече са изградени десетки мостове като най-дългият е над 1,2 км.

Следващите 82 километра от магистралата в посока Велико Търново са на етап подготвителни дейности. "Хемус" е основен приоритет на нашето управление - парите са осигурени и с довършването на магистралата през 2024 г. цяла Северна България ще се развива възходящо, изтъкна Борисов, цитиран от правителствената пресслужба.

Нашите опоненти твърдят, че те представляват младите и умните българи. Нима всички млади ги подкрепят тях? Нима те имат патент върху иновациите? Те нещо повече ли са направили за науката от светилото в роботизирана хирургия проф. Григор Горчев? Той е лекар, спасил хиляди животи, помогнал на много хора. Той не спада ли към т. нар. "умни българи"? Нашите опоненти могат ли да се похвалят, че модернизират инфраструктурата на страната? Нека те да бъдат по-смирени и да се вгледат първо в себе си и в това, което са направили. Ние ще продължим да работим, да градим, да въвеждаме иновации и да показваме направеното, заяви премиерът.

По думите му продължава строителството на скоростния път Видин-Ботевград, магистралите Хемус, Струма и Европа. На финалната фаза са конкурсите за строежа на магистралата Русе - Велико Търново. Докато другите само приказват, ние всеки ден градим, подчерта Борисов.

Строителството на отсечката на АМ "Хемус" между Боаза и пресичането с пътя Плевен - Ловеч е обособено в три участъка. В първия от тях от "Боаза" до п.в. "Дерманци" има 6 големи мостови съоръжения, като общата им дължина е 3 км. Стотици строители се трудят всеки ден само по този 15-километров участък, като напредъкът е сериозен. И затова, и защото цялото финансиране за завършването на "Хемус" е осигурено - проектът е необратим. През 2024 г. от София до Варна ще се пътува по магистрала, посочи още той.

Полагат се асфалтовите пластове в участъка на АМ "Хемус" от "Боаза" до пътен възел "Дерманци". Много скоро по трасето, което сме строили 2 години, хората ще минават за 2 минути. Модернизираната инфраструктура в Северна България ще улесни всички шофьори, ще повиши пътната безопасност и ще привлече нови инвеститори. Затова колкото и да ни критикуват опонентите ни - ще продължим да строим със същите темпове, заяви Борисов.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


311
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
244
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да трудно се строят,но корупцията лесно навлезе навсякъде.Нека да се покаже последния доклад за България за нивото на корупцията,липсата на правосъдие и липсата на свобода на медиите.В България журналистиката стана поръчката. Няма истинска журналистика,а само заемане на едностранна позиция.
243
4
 
3
 
! Отговори
Петко преди 3 години
Бойче само да паднеш от власт брато, няма да изтрезнея 4 дни, заклеам се! Ще черпя и махалата наред! Ще празнувам като за световно!
242
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Да допълня...ЛИЧИ СИ ЧЕ СИ ОТ "УМНИТЕ" АМА ОТ НАЙ - НАЙ - УМНИТЕ
241
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Личи си добрия стопанин,Борисов е добър стопанин!!!
240
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Борисов направи Витошка пешеходна,Околовръстното, магистрали и т.н.! Браво Бойко!
239
4
 
4
 
! Отговори
Страх! преди 3 години
Страх го е г-н. Борисов да излезе измежду хората!Защо ли е така? Дори той самия не е толкова ***, за да си мисли, че хората не знаят какъв е шарлатанин.
238
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ЕЙЙЙ ВЛЕЧЕ ТЕ КЪМ БАЙ ТОШО - И ПО МАНТАЛИТЕТ И ПО МЪКА ПО СТАРОТО ВРЕМЕ КАТО НЕГОВ СЛУГА
237
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Еййй, измъчихме го тоя човек с тези магистрали! Проля много пот и кръв, дорде построи 5 километра и после да ги поправя по 500 пъти, че все не стават нещо.
236
5
 
14
 
! Отговори
Наоди???? преди 3 години
Ей българи не забравяйте ЗАВЕТА НА ХАН КУБРАТ за снопа с пръчките.... Както лятото на протеста бяхте единни без разлики в цвят, идеал и партия, бяхте на площада с едничката цел ОСТАВКА И СЪД на бай Т0ЛУП и каскет КАРЕНИН така и сега за да се постигне тази цел трябва да се подкрепи и да се гласува за най голямата опозиционна партия способна да гътне ШАЙКАТА в случая БСП(добра или лоша), която да победи на изборите ГЕРП и да състави коалиционно правителство с ясна и кратка цел..... СВАЛЯНЕ И РЕВИЗИЯ НА МУТРЕНСКОТО УПРАВЛЕНИЕ на ТОЛУПА и КАСКЕТА....пък после кой от къде е...Нужен е ОБЩ ФРОНТ
235
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много слабо :) Време е за промяна
234
12
 
7
 
! Отговори
пияница мистик преди 3 години
Хахахахаха, Бойко Магистралата:))) Пак е нещо де. А БСП/ДПС ще ги запомним как дадоха 1,5 милиона лева на Ахмед Доган за знанията му по хидроинженерство. По-точно за маркетингово проучване за Цанов Камък :)))) Умните знаят за кой да гласуват
233
14
 
1
 
! Отговори
НиСо преди 3 години
Има такъв народ. Слави Трифонов. 29Да вкараме едни хора, които не са били на държавната хранилка
232
7
 
21
 
! Отговори
Чичето преди 3 години
*** за 35 години построиха 51000 километра пътища само с пари от бюджета. Герберастите за 12 години са построили 1470 километра (от тях над 700 километра само са ремонтирани, а не нови), и то с куп пари от Европа. Да не говорим пък за тунел Витиня, построен от *** за 17 месеца, и ремонтиран от герберастите за...30 месеца!
231
8
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хора.Вярвайте ми,Не го понасям вече тоя! Една бивша комунистическа мутра от прехода след 1909 г и последвалите събития след това.Този човек се вживява като "демократ" а всъщност е един Лицемер жаден за власт! Страдащ от мания за величие!На рези избори ще гласувам ПРОТИВ НЕГО!Не ме интересува кой ще спечели,само да не е той!
230
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Народ.бгКупи и,защото Дионисий непрекъснато кряка под прозорците в Банки и децата плачат.Това е нищо в сравнение с Барцеловската къща,която струва 3 млн евро.Голям спестовник на пачки
229
16
 
11
 
! Отговори
Грипен Гаменов Ветов преди 3 години
Здравейте тролчетата на батко!Как е,поплюхте ли си,олекна ли ви?!То се видя,че тоя пожарникар нема да ни остави да захлебим!Разюди много жабите в гьола!Раздава парите ни наляво и надясно,строи кат за световно по футбол!!Мноого разглези пролетариата!Тъкмо го бяхме свикнали на немотията с наште мантри и опорни точки!Утре дрогари,ще стане дрогари,в недалечното бъдеще дрогари!А мутратаим обещава и на другия ден го прави?!Лошо другаре,много дигна летвата и с Грипен няма да мога да я прескоча!!
228
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен Ама с каква лекота ни превърна в най бедната и нещастна държава в Европа ,ум да ти зайде
227
7
 
17
 
! Отговори
Народ.бг преди 3 години
Бац,я кажи как щерка ти си купи жилище на "Сан Стефано" за 250000 евро?
226
12
 
15
 
! Отговори
Боби преди 3 години
Отрежете го, само ви лъже и разхищава пари на вятъра. Затова няма пари и никога няма да стигнем европейските стандарти за заплати и пенсии. Не че няма пари, има ги, но няма кадърни управляващи, които да се възползват от златните залежи. Борисов направо сключи една долна сделка и даде златото под земята на канадска фирма да краде злато и да изнася от България, без да дава нищо. Взел е пари за тази сделка Борисов, но не казва нищо.
225
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кога ще започнете да оправяте тротоарите в София ГЕРБ? Ама то ако беше лесно да се правят тротоари щяхте да ги правите ъ не да са от 1980 г. Но ако беше лесно десните да сте сложили и прясна маркировка, и пешеходни пътеки и пътни знаци като хората, което го имаше до 1989. А не самоуверена " ако беше лесно да се строят магистрали, комунистите щяха да ги направят"Ти оправи малките неща. Дявола е в детайлите. А не с голямата тесла да обикаляш бас-тун