COVID-19 започва като пневмония, но продължава като сърдечно-съдово заболяване?

Има статистика, която показва, че хората, които имат FH са млади, посочи проф. Иво Петров
30 мар 2021 13:55, Ния Христова
84
 
Последствията от COVID-19 сериозно влияят на живота и здравето ни. Сблъскваме се с различни усложнения по време на боледуване и след това. Имаше и напрежение около ваксината на АстраЗенека - след поставянето ѝ се стигна до фатални инциденти заради образуването на тромби. Дали образуването на тромби се дължи на спецификата на всеки един човешки организъм или на генетични заболявания, които не са установени?
 
Какво представлява фамилната хиперхолестеролемия (FH)?
 
"Немалко нарушения се дължат на генетична предизпозиция. При такава генетична предизпозиция, както при фамилната хиперхолестеролемия (FH), хората, които са засегнати от нея, имат много високи нива на лошия холестерол с ниска плътност. Те са значително по-податливи на ранно и много често фатално развитие на усложнения от сърдечно-съдовите заболявания", заяви пред Bulgaria ON AIR кардиологът от "Аджибадем Сити Клиник" проф. Иво Петров.
 
FH проблем е съществен проблем заради високата смъртност. От думите на проф. Петров стана ясно, че би трябвало да му бъде обръщано съществено внимание от всяка здравна система.
 
"Има статистика, която показва, че хората, които имат FH са млади. Защо? Защото няма възрастни, възрастните вече са починали", посочи кариологът.
 
Според проф. Петров е изключително важно да бъде популяризиран горепосоченият резултат и да се вземат мерки като ранно диагностициране и таргет терапия.
 
"Колкото по-рано хванем този контингент от хора, които са носители на FH, но все още не са ни пациенти, толкова по-голяма е вероятността да продължим техния живот по-дълго време и те да бъдат абсолютно нормални членове на нашето общество", обясни кардиологът.
 
Какви увреждания нанася COVID-19 върху сърцето?
 
"Това е много актуална тема. За съжаление, когато протича тежко, COVID инфекцията започва като пневмония, но всъщност продължава като бурно сърдечно-съдово заболяване, тъй като цитокиновата буря в голяма част от случаите уврежа и съдовете", посочи събеседникът.
 
Проф. Петров призова всички, които имат съмнения за сърдечно-съдово нарушение в следствие на COVID-19, да потърсят лекарска помощ. И отправи апел към всички, особено таргетни контингенти като легари, възрастни, хора с придружаващи заболявания и най-вече със съдови - тези хора трябва масово да се ваксинират, за да бъдат предпазени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
2
 
9
 
! Отговори
до 54 преди 3 години
Приятел, и аз съм против ковид истерията и също гледам брейка. Обаче вирус го има и е истински. Аз, жена ми и детето го изкарахме. Аз кашлях една седмица и това ми беше. Нито съм вдигал температура, нито съм губил обуняние. Лекувах се с витамини, чесън, вино и ракия. Обаче след кашлицата почти 1 месец ме наболяваше сърцето. Мислих да ходя на лекар, но не отидох. Мина ми като на куче. Сега ходя да бягам, плувам.. нямам проблеми. Но наистина вируса го има..
46
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Брей колко разбирачи има в този сайт! Те разбират от всичко! Вируси, бактерии антибиотици, ваксини, днк, рнк всичко! Няма непрочетена книга за тях да се чудиш защо са келнери и чистачи на тоалетни с толкова много знания...
45
4
 
5
 
! Отговори
ха ха преди 3 години
пневмония с блокаж на бъбреците от антибиотиците с които тъпчат пациентите,
44
2
 
10
 
! Отговори
ъхъ преди 3 години
Свършиха болните с диабет и атеросклероза и сега бързо обедняващото лоби на инвазивните кРадиолози търси под вола теле само и само да си запази 30-те процента от цените на всяка процедура.Процедурите са над 14 000 хил.броя годишно, при средна цена 5000лв. Нищо чудно че не спират да се натискат кардиолози по телевизиите да ни правят коронарографии без нужда
43
2
 
6
 
! Отговори
Срам и позор преди 3 години
Дали образуването на тромби се дължи на спецификата на всеки един човешки организъм или на генетични заболявания, които не са установени? -------------Т.е. това са единствените варианти според т.нар. журналисти в сайта? Няма никакъв вариант тромби да се получават след пускането на пазара за масова употреба непроверени ваксини, които не са минали основния етап - безопасност? Не знаем какво причиняват ваксините но не са тромби...
42
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Едни специалисти без специалност!
41
1
 
22
 
! Отговори
тТт преди 3 години
"...започва като пневмония, но продължава като сърдечно-съдово заболяване".И после ми разправят, как един гладен китаец изял прилеп... Точно изтървано или нарочно пуснато биологично оръжие си е този вирус, другото са врели-некипели!!!
40
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Помните ли какво каза коремният хирург. Ще м.рете. Яко ше се м.ре. Той е знаел че този вирус не е грипче а Биологично оръжие изпуснато от лаборатория. Този вирус е направен с умисъл за използване за световно унищожение. По невнимание или с умисъл жълтурите го изпуснаха но както виждате при тях изчезна. Имат антидот против този вирус който крият и ни гледат сеира. Пазете се не ходете там където се събират тълпи. Не пускайте децата си на училище там е развъдник за вируси. Пазете родителите си.
39
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ваксината започва с наивност и завършва с тромбоза ...
38
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Искам да гласувам за проф.Чорбанов, ама него го няма!?!
37
1
 
6
 
! Отговори
До 38 преди 3 години
Е, да де - Зависи от имунната му система, дето е свързана с гените и начина му на живот. Е, колко са сигурни ,че и двете са им в отлично състояние? За съжаление това може със сигурност да се разбере постфактум
36
0
 
3
 
! Отговори
селянин преди 3 години
започва продължава ............и завършва с отче наш
35
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе то ако един доктор не говори за ковид няма да го поканят в някое бг шоу.
34
4
 
11
 
! Отговори
хех преди 3 години
Ковида води най-много и гарантирано до психични отклонения, видимо доказуеми с глупостите, които се дрънкат всеки ден.
33
5
 
21
 
! Отговори
456 преди 3 години
Е това ми харесва:В древен Китай на доктор са плащали само оздравелите. Болните не са.То така на джипкаджията не трябва да му даваме заплата, тъй като 90% от построените пътища се ремонтират по 2 пъти за 7-8 години ?!?
32
4
 
18
 
! Отговори
Древен соц доктор преди 3 години
Аз да ви кажа как лекувахме навремето вирусни сезонни заболявания.70% си го изкарваха у тях с разтривки от камфоров спирт, крака в гореща солена вода, чайове, амидофен при температура и лека храна. На 29 % с дихателни проблеми /навремето му казвахме - слизане надолу/ се изписваше антибиотик. Забележете - само един. Задължително с витамини. Като на бременни се назначаваше Амопен, изследван и най безопасен. 1% влизаха в болница и се следеше да не се обезводнят и се вливаха банки - физ. разтвори.
31
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо затвориха лафките точно преди пандемията?Защо има пандемия но еврейски магазини като Джъмбо не бяха затворени и децата ходят на училище?Има ли пандемия или няма?
30
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А.. това ли е новата лъжа...Аз дори не съм имала пневмония, а /болно гърло и температура и главоболие - грип.Стига с това внушение че вирусът е опасен. Зависи от мисълта но човека и имунната му система.Невежи замни и материални индивиди.Вие не сте само тяло а дух и душа.
29
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е кое сърце издържа атаката на венозните вливания с над 10 химикала при постъпване в болница с диагноза Ковид. 1600 лв плащат на болниците по пътека, химикалите не съм специалист, но едва ли струват и 200 лева. И всяка болница като търговско дружество се стреми за повече болни, защото е на самоиздръжка. А съберете две и две.Те го правят за да ни спасят или косвено стимулират болниците за да ни уморяват и печелят от това.В древен Китай на доктор са плащали само оздравелите. Болните не са.
28
2
 
9
 
! Отговори
българин преди 3 години
До: номер 25Лечението на чист въздух е полезно за всички белодробни заболявания и изобщо за здравето, а не само за туберколозата (която слава Богу е изкоренена вече).С антибиотици се лекуват само бактериалните бронхопневмонии.Вирусна бронхопневмония не може да се лекува с антибиотици изобщо.Ама всеки да си каже мнението. Всеки има право на мнение. Но не да мисли че всички останали говорят глyпocти, а само той е правият!