Свободният избор на ваксини от края на април

Вече около 1,5 милиона българи имат имунитет и са защитени
35
Свободният избор на ваксини от края на април
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Според  главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев в края на април ще има свободен избор на ваксини.

Още по темата
Той смята, е в момента е по-важно да се мотивират хората да продължат да се ваксинират, за да се достигне до 70% имунизирани.

По думите му през следващите два месеца основната задача е имунизационният процес да върви по всички възможни канали – през личните лекари, в електронната система и със "зелени коридори".

"Натискът към болниците в момента е по-голям, но възможността на системата да го поеме е още по-голям. Дори в най-натоварените области откази за прием в болниците няма и те намират начин да се справят", каза доц. Кунчев.

Той обясни, че около 1,5 милиона българи имат имунитет и са защитени, така че това дава основание за разхлабването на мерките след 31 март.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
1
 
2
 
! Отговори
??? преди 3 години
Цитат: Той (Кунчев) обясни, че около 1,5 милиона българи имат имунитет и са защитени, така че това дава основание за разхлабването на мерките след 31 март.Кунчев винаги е показвал чудеса от неграмотност.Как ги сметна 1,5 милиона? Около 25-30 хиляди са иминизирани с две дози и е минало достатъчно време след втората доза за пълен ефект от ваксината. Още 320 хиляди от заразилите се 333250 човека все още имат имунитет. Общо това са 350 хиляди. Останалите 1,15 милиона този Кунчев откъде ги изкопа?
28
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Има и лекари с Астра не питайте отзовите не са добри
27
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не им ща "Заври я"-та, нито ваксината на Джонсън и Джонсън. Чакам си ваксината на Нивеа.
26
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нали беше от средата сега от края те въобще не се надявайте какво стана с изследването на генМутафчийски за антителата след вакдинация локдаун
25
1
 
2
 
! Отговори
Един пор преди 3 години
Истински лъжи...
24
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Но според д-р Трифон Вълков например, който е инфекционист, вероятно вече половината българи са придобили имунитет и ни остава още малко (до лятото) да стигнем 70% и всичко да приключи. ________И един друг казваше, че всичко ще приключи до миналото лято, ама...Бъдещето ще покаже.
23
1
 
1
 
! Отговори
Математика преди 3 години
90 327 с две дози + 252 473 преболедували как дава милион и половина ???
22
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
г-н Кунчев, защо лекари,политикари и олигарси не се боцкат с Астра ??? Страх ли ги е ???Ами и нас ние Страх - моя живот ми е най-мил !
21
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само не разбирам глупостта,че ако си всксиниран може да пътуваш свободно сякаш не може да се разболееш и заразяваш наред от държава в държава. Същото е и ако си преболедувал пак може да пътуваш въпреки че може на ново да го хванеш и да заразяваш други. Логиката ми се губи някъде. Голямо притискане с тия всксини.
20
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Трай коньо за зелена треваФевруари беше края на МАРТПИСНА МИПАК ГИ КРИЕТЕ ЗА НАШИ ХОРА.
19
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чудесно! Но според д-р Трифон Вълков например, който е инфекционист, вероятно вече половината българи са придобили имунитет и ни остава още малко (до лятото) да стигнем 70% и всичко да приключи. Не напълно разбира се, но ще бъде "ендемично", както се изразяват специалистите.Така че всичко е хвърляне на боб и гледане на кафе. Може и на кристално кълбо...
18
1
 
4
 
! Отговори
да,да ама не преди 3 години
До Анонимен 7"Това дето 1,5 милиона българи били защитени предполагаме, че е заслуга на управляващите. Не знаехме, че толкова много хора вече са ваксинирани с по две ваксини!"Може и в пъти повече да са срещнали въпросния вирус без дори да са били зле! С хрема за 3 дни! Щото първа регистрация на коронавирус по хора има през 1960г., а по пилета-бройлери през 1930г.! От тия миналите коронавирусни вълни все някакъв имунитет се добива! Та така! Конспирации много!
17
1
 
7
 
! Отговори
Аха преди 3 години
В Англия поне всички се ваксинираха с една ваксина на Астра Зенека. В *** елита с Файзер, а обикновения човек с Астра Зенека. Нямам думи.
16
3
 
11
 
! Отговори
Shark преди 3 години
МОЖЕ БИ ще се ваксинираме, ако спрете Астра Зенека. И пак ЕВЕТУАЛНО, МОЖЕ БИ. А МОЖЕ БИ НЕ! Но с Астра Зенека КАТЕГОРИЧНО НЕ!
15
3
 
3
 
! Отговори
A преди 3 години
Как ги сметнахте 1,5 млн? По официални данни общо заразените до момента са 350хил, а ваксинираните 450хил. Правят си кръчмарски сметки със здравето на хората. Да Ви имам управлението.
14
4
 
15
 
! Отговори
babaqga преди 3 години
Байдън залита след ваксинация.
13
2
 
11
 
! Отговори
Solar Power преди 3 години
До Анонимен: Прав си ! Предпочитам да заложа на това на което заложиха евреите :)Сигурен съм,че не са се прецакали !
12
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За тия ваксини дето от тях се вдига температура, алергични реакции и дори има умрели хора по света ли става въпрос. Кунчев и господарите му да се лекуват със тези ваксини.
11
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Реално са много повече от 1.5 млн. Ако официално доказани с тестове са 24%, това са тези 1.5 млн + още толкова които са карали на крак и не са се тествали. С това темпо към края на годината всеки ще се срешнал с вируса. А можеше всичко вече да е приключило.
10
2
 
20
 
! Отговори
Solar Power преди 3 години
И не лъжете с тази АЗ която купихте по 2лв. ! Във Франция и Канада вече е забранена за лица под 55 години. Кръвни съсиреци. Бодете се вие с нея ! Защо купихте ЕВТИНДЖОС за населението и тези които не са държавни служители ? Какво ... може да купувате самолети и подводници , но не можахте да купите 2 хладилника. Смешно е !