Д-р Маджаров: За да се освободим, трябва да изтърпим строги ограничения

Ваксинацията е надежда да се справим с кризата
31 мар 2021 22:40, Нели Христова
43

Рекорден брой новозаразени за денонощие бяха отчетени през последните 24 часа. На този фон - нелогично ли е разхлабването на мерките?

"Имаме много добри примери от света, от страни извън ЕС, цели държави с много по-строги мерки. Само такъв е начинът. Истината е, че за да се освободим, трябва да изтърпим строги ограничения за кратко време, тази агония с половинчати мерки, които продължават дълго време, само изморяват", заяви в студиото на "Денят ON AIR" председателят на УС на БЛС д-р Иван Маджаров.

Според него ваксинацията е една надежда да се справим с кризата. Със сигурност обаче изменчивостта на вируса ни кара да мислим, че трябва да има и да прилагаме по-строги мерки за предотвратяване на разпространението на вируса.

По отношение на клиничните пътеки, които заплаща НЗОК за лечение на пациенти в Ковид-19, д-р Маджаров обясни, че такава епидемия не би трябвало да се управлява от Здравната каса.

"Епидемия от такъв тип не се управлява от клинични пътеки, а по съвсем различен начин - не трябва да се финансира през Здравната каза. Тя има друга функции, тя има функция да плаща за здравно осигурени пациенти", допълни той пред Bulgaria ON AIR.

Д-р Маджаров набеляза и някои промени, които трябва да се случат за да бъде модернизирано здравеопазването ни.

"НЗОК би трябвало да бъде стабилният фундамент, около който се прави всичко останало. Касата трябва да бъде стабилизирана и да има доброволно, а не задължително здравно осигуряване. Сега имаме средновековна медицина", категоричен е председателят на УС на БЛС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Праеилно ограниченията трябва да продължат и да са още по строги не като ластици щот ако ги изпуснеш тези ластици те удрят в лицето
32
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Storm"Смъртността е сходна с предходни години в извън пандемична обстановка."Ами ... не е.
31
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен"маджаров убиецо в бяла престилка,"Бой по лекарите! Бой бой бой!
30
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
маджаров убиецо в бяла престилка, нека да те ограничим без работа и пари , въздух за дишане та да видим колко ще издържиш
29
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За да се освободимот демократичните си права, трябва безропотно да позволим строги ограничения, които от временни, бавно и полека, ще се превърнат в перманентни.
28
0
 
5
 
! Отговори
Wwww преди 3 години
Факт е, че източните държави много по-умело се справят със ситуацията . Без крясъци, без медиен популизъм, без истерии и хленцане. Това разбира се ще доведе и до по-бързо възстановяване на икономическия и социален живот!
27
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В превод думите му означават, че ни предстоят още много мъки да изтърпим, докато и последния плебей не си получи заветната ваксина, а после почваме отново. Предлог все ще се намери.
26
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всичко живо се надпреварва да ни проповядва да се ваксинираме и това е единственото спасение и пряк път към рая. Да, ама не е.
25
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Могьоров, да го клеца баба меца.
24
1
 
9
 
! Отговори
Народа преди 3 години
Ние сме свободни. А ти ако искаш се затвори в *** газ, търпи и се ограничавай и не излизай от там. Продажници скапани
23
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Глупости!! са всички доктори лъжци !!!
22
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Уха!Тук някакъв си коментира срещу мерките, че и сам си слага палчета...Само ме, пич, стилът ти е разпознаваем. Освен това няма толкова коментиращи по нощите. Явно е, че си червен. Те комунистите вървят и разправят, че грип няма, а после тичат във ВМА.Но, тъжно е, че един човек е принизен да работи като *** и да лансира партийната линия,,,,По-добре за чистачка да се беше хванал...
21
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да благодарим на ес на урсулата за ценностите му, че се скара на Австрия да не мери температурата на влизащите от Италия... или че не спря полетите от Китай.ПП. Докато китайците строяха болници за 10 дни, ек на урсулата пишеше директиви за правата на джендърите и имигрантите. Има то на сайта на ес.
20
1
 
22
 
! Отговори
Storm преди 3 години
Ехх, няма излизане от тази утопия скоро!Смъртността е сходна с предходни години в извън пандемична обстановка.Заболеваемостта е типична за вирусния сезон.Разликата е в това, че сега е модерно да се тестваш, да следиш антитела и да коментираш навсякъде с терминология... И в това, че всеки преболедувал леко, тежко или фатално- сега става публично достояние..Преди хората просто страдаха и умираха, без да им се обръща обществено внимание...Тъжна история.
19
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
едни да търпят а едни си взимат тлъсти заплати докторски
18
15
 
3
 
! Отговори
Добро утро, преди 3 години
! Малко след полунощ на 1 април статистиката е 4207 позитивни и 129 починали за последното денонощие. Това не е първоаприлска шега, а е официална "бройка". Тя, за съжаление, няма връзка с реалността. Ситуацията е доста по-тревожна, ама важното е вие да сте спокойни - такова животно нема! Продължавайте да спорите има или нема вирус, имат или немат смисъл ваксините, има или нема смисъл от мерки... Хората, които боледуват и умират, не се интересуват от това. Нито пък на вируса му пука!
17
8
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тука е пълно със слабоумни, които дават мнение без някой да им го иска.
16
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В един момент ще се окаже че за всички щеше да е по-добре да няма никакъв локдаун, нито един ден. Каква е тази истерия, каква е тази лудост? Щяхме да го извъртим за шест месеца и нямаше ни да се блъскаме с ваксини, нито да имаме щамове, нито икономиките да са съсипани...Гуд бай на процент или *** от световното население и аааайде. Щото ако си мислите че ще им достатъчно ваксини за Африка или Азия - лъжете се. То за ЕС и САЩ не достигат, а това са само около 20% от световното население...
15
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Антипатичен ти
14
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не съм вярвал, че ще доживея такова масово безумие!