Съдът оправда Мирослав Боршош и по петте обвинения

Бившият шеф на НДК бе обвинен в длъжностно присвояване
31 мар 2021 17:45, Петя Славова
15
Съдът оправда Мирослав Боршош и по петте обвинения
Снимка: БГНЕС

Софийският градски съд оправда обвинения бившият шеф на НДК Мирослав Боршош. Председател съдия Стефан Милев реши, че Боршош е невинен и по петте обвинения, които бяха повдигнати срещу него.

Още по темата

Той бе обвинен в длъжностно присвояване в особено големи размери, умишлена безстопанственост и сключване на множество неизгодни сделки.

Боршош бе обвинен с бившия председател на Съвета на директорите на НДК Валентин Кръстев, който получи 3 години условни, съобщава "24 часа".

След като обяви присъдата съдия Милев обясни кратко мотивите на магистратите да стигнат до това решение. По отношение на едно от обвиненията на Боршош - тоова за длъжностно присвояване съдията каза: По-добре е да замълчим от уважение към правото. Съдия Милев отмени и мярката за неотклонение на Боршош, която досега беше подписка.

Боршош бе подсъдим три години и половина."Тези години не бяха леки за мен, особено за човек, който е бил изцяло отдаден на работата си и който я е изпълнявал на най-високо професионално ниво", заяви той пред съда. "Спазвал съм стриктно закона и съм осъзнавал важността да ръководя най-голямата културна структура в България.", каза още той.

През април 2019 г. по делото срещу бившия изпълнителен директор на НДК се явиха вицепремиерът Томислав Дончев, бившият министър на европейското председателство Лиляна Павлова и бившият вицепремиер в служебното правителство на Огнян Герджиков – Деница Златева.

Тримата бивши и настоящи членове на правителства бяха призовани за свидетели, защото в различни периоди от време управляваният от Боршош Национален дворец на културата е бил под техен надзор. Бившият министър на културата Вежди Рашидов също бе призован да свидетелства.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кой има право да обжалва решенията на Софийския Градски Съд?
11
0
 
11
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 3 години
За кокошка няма прошка.За милиони няма закони!
10
0
 
6
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 години
Прокуратурата какво мисли по въпроса?
9
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе Днес - защо не споменете и за обвиненията по същесво, защо така скромно засягате темата?Защото кражбите и золумите бяха толква големи че дори под крилото на Партията, ББ, Лилето - се стигна до Съд! Нещо толкова рядко виждано за герберски крадци! Представете си за какви пари е ставало въпрос
8
1
 
25
 
! Отговори
Ха ха!!! преди 3 години
Милионите ги няма! И Присъдата я няма!Къде са милионите? Нищо на тзи свят не се губи - само сменя Притежателя си!Та от нашия джоб - в джоба на Борош (и Дебелото Лиле, Боко и още по веригата). Ама някой завидял - дело, разправий - та и в джоба на почитаемия Съд е отишло нещичко...
7
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Лозан постави Правото в позиция да дyx;a борша.....
6
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И едни пари в незнайни офшорни сметки смениха номерата на банковите сметки.
5
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мотивите на съда: По-добре да замълчим, от уважение към правото.Не е за приказване, не е за по телефона, не е за разказване.
4
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Добрият адвокат струва скъпо, защото има големи разходи за съдиите.
3
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И парите откраднати, и крадецът на свобода.
2
4
 
15
 
! Отговори
ДаНатиримШайката9638 преди 3 години
А Сасата и Каскет паша кога ще бъдат окаушени, заради зулумите и поръчките, които изпълниха?
1
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако те представлява и защитава адвокат Хари, Мата Хари, всичко е наред,воновни няма,престъпление също.