За първи път над 5 000 нови случая за ден, починалите надхвърлиха 13 000

9 811 души се лекуват в болница, от тях 748 са в интензивно отделение
Обновена: 31 мар 2021 06:13 | 31 мар 2021 06:12, Елка Василева
411
За първи път над 5 000 нови случая за ден, починалите надхвърлиха 13 000
Снимка: архив, БГНЕС

Рекордните 5176 нови случая на коронавирус са регистрирани у нас за последното денонощие при направени 20 455 теста, показват данни в Единния информационен портал.

Така новозаразените са 25,3% от всички направени тестове.

Още по темата

Най-много са новите случаи в София - 1321, следват областите Варна - с 463 и Пловдив -  с 425 новоинфектирани.

Със 155 починали за изминалите 24 часа страната ни прехвърли прага от 13 000 смъртни случая на хора с COVID-19 и общият им брой вече е 13 068.

Броят на приетите в болница продължава да расте и към днешна дата има 9 811 хоспитализирани, но този на хората в интензивни отделения отчита лек спад спрямо предходните 24 часа и към момента е 748.

От началото на пандемията у нас има 338 426 потвърдени случая, в това число 69 666 активни. Излекувани за последното денонощие са 3219.

Още 13 183 души са били ваксинирани вчера, с което общият брой на поставените дози на една от трите използвани в България ваксини е 458 731.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


411
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
295
2
 
3
 
! Отговори
икономист преди 3 години
Причината да са малко данните за повторно заразени, е свързана с факта, че повечето хора изкарват вируса почти безсимптомно, и просто няма нужда да се тестват. Освен това повечето тестове се правят от активни млади хора, които имат и по-силен имунитет. Което със сигурност значително намалява възможността да се заразят повторно. При възрастните над 65 г. е различно. Те не работят(болшинството), и без тежки симптоми едва ли биха се тествали.
294
11
 
13
 
! Отговори
Лекар преди 3 години
Единствен проф. Мутафчийски предупреди , че ще се мре яко, но нямаше достатъчно интелигентни хоа да го чуят и разберат ! Е, *** сега яко!
293
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ta Кой каза нещо за БСП и тем подобни. Ние вече 11-12 години сърбаме попарата на втория отбор на БСП=ГЕРБ.На такива наглеци трябва да ви вадят зъбите един по един без упойка. Че кой гласува за антикомуниста Борисов? "Сините крепости". Кой му е постоянна патерица при всяка възможност? СДС, ДСБ и каквато друга леш е останала от "демократите".Но предизборно реват, че БСП било като ГЕРБ!!!Докато не се разбере, че само БСП може да свали Борисов, наглият тлъстак ще си трупа златни кюлчета.
292
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 306Ta Кой каза нещо за БСП и тем подобни. Ние вече 11-12 години сърбаме попарата на втория отбор на БСП=ГЕРБ. Трябва да гледаме европексия избор, ане някакви ренегати и негодни творения. За момента има само един представител в тая полуориентала полу0комунистическа държава Демократична България!
291
3
 
12
 
! Отговори
медицина в Бургас? преди 3 години
Абе щом взеха бременни млади жени да умират- работата в здравната ни система е тотално изпусната! При това в една и съща болница! Или лекарския състав там е крайно некадърен, незаинтересуван и мразещ хората, или те не работят по никакви протоколи, всеки си прилага някакви измислени. Със сигурност са принудили бременната да подпише декларацията, че е съгласна да не я приемат - просто не им вярвам!В Бургас имаше тенденция да умират родилки.Тя им отишла на крака...после отказала се! Хайде, моля ви
290
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До софиянецЕдин доктор преди 10 дни каза - Лекуваме всички еднакво. Не знаем как и с какво да лекуваме тежкоболните и лекува всички еднакво, с еднакви медикаменти. Не е здравната система под натиск а народа на държавата е под натиск. Защото от работещите се пълни бюджета а докторята масово не знаят с какво да лекуват и как. Щото изпити вземаха и вземат със слушалки а не с четене и знания. Тези които четяха - те са навън, не работят тук. Тук остана шлаката и точно тя ни лекува в момента.
289
2
 
6
 
! Отговори
хубаво е преди 3 години
че не отстъпваме първото място
288
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе друго си е БСП вдъхновенно от Румен Гечев на Виденов бившия финансов министър да ти бръкне с едни 30% прогресивен данък. Тогава пак ще се поболееш ама не от Ковида.Между другото, трошливите участъци са строени от БСП и когато аз протестирах 1997 година гладната зима, Курнито крадеше Техноимпекса. Сега иска да окрадат нас с данъците си.
287
4
 
5
 
! Отговори
икономист преди 3 години
Съглсен съм, че може да има и при другите вируси подобни симптоми, но нали всички вирусолози ни обясняваха, че почти не засичат други вируси освен ковид. Вяроятността била изключително малка, да се заразиш от нещо друго. А и както съм написал по-долу, майка ми нямаше други симптоми, освен загуба на вкус и обоняние. Тя дори не знаеше, че ковида има такава симптоматика. При грип, загубата на обоняние е свързана с запушването на носа, при ковид се получава от блокиране на рецепторите.
286
8
 
10
 
! Отговори
лошо преди 3 години
Ако БМБ ни управлява още 4 години ще ни умори тотално! Най-нещастни и бедни, но и масово умиращи! Направо гробища да строят, не надупчени магистрали, че и гробищата вече не достигат! Ей, толкоз алчен, мразещ народа си МП не сме имали. А, да видим, като остане само той и обслужващия го персонал от ***-та и разни медицински калинки , кой ще им върши работата? То само с *** на *** не става! Както рече БМБ- трябва и РАБОТА,РАБОТА...Неговата работа, обаче, е само да пълни личното чекмедже.
285
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
*** какво прави правителството!? *** не вижда ли какво става!? незабавно отварайте дискотеките и училищата и да започва веселбата.....
284
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 299Напротив, това са симптомите на повечето респираторни инфекции.
283
2
 
3
 
! Отговори
софиянец преди 3 години
До АнонименТова означава че БСП+Има такъв народ+Изправисе Мутри вън+Да България=124депутата или мнозинство Коалиция от 4 партии! Не виждам как тази колиция ще се разбере за съжаление , влизаме в спирала на избори и служебни правителства.
282
4
 
15
 
! Отговори
До 297 преди 3 години
Много добре цитираш Германия но кажи всичко до край.В Германия всичко е затворено при 100 заразени на 100хиляди.Дори по празниците 5дена няма да излизат от къщи.При нас при 720заразени на 100хиляди отварят ресторантите на открито и всички протестират защо не са отворили всичко.В Германия арестуват доктор че отишъл да се ваксинира защото не спазвал реда (в момента ваксинират хората над 70години също с АстраЗенека).У нас ВСЕКИ може да се ваксинира но ЖЕЛАЕЩИ НЯМА ЗАРАДИ НАСАЖДАНИЯ СТРАХ от медиите
281
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От твърдо решилите да гласуват 28,2% заявяват, че ще гласуват за БСП, 25,5% за ГЕРБ-СДС, Има такъв народ - 15,7%, ДПС - 9%, Изправи се БГ - Мутри вън! - 6,9%, Демократична България - 5,2 %.Всички останали остават под 4% бариера. Към днешна дата шест партии попадат в българския парламент.
280
1
 
20
 
! Отговори
софиянец преди 3 години
Бог да прости хората.Интересно колко от починалите умират в Болница колко в къщи.След като категорично се твърди , че са починали от КОВИД значи те всичките са с положителен тест.За да се стигне до летален край. НОЩ казаха че трябва време,симптоми задушаване , цитокинова буря, тромбоза и т.н.Значи логично 90-95% да умират в болница Значи в нашите болници са на първо място в света по починали болни т.е. или сме некъдърни или сме тотално безхаберни да лекуваме болните или не е така!
279
17
 
3
 
! Отговори
балканджи Мишо преди 3 години
Пълна измислица - тея се правят на болни за да не ходят на работа а другите уж починали се правят на интересни а са си вкъщи и се крият зад пердето.Никога няма да ме чипира Бил Гейтс и да ми промият мозъка с *** идеите си.
278
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да, здравната система има значение за загубените човешки животи, но не толкова. В Германия умират 2 на 100, у нас 4 на 100. При такава смъртност решението е ПРВЕНЦИЯ, особено при намаляване на възрастта на починалите. Не забравяйте, че починаха 2-3 родилки в 30-те, и три мочета около 20. Превенция, докато не се намерят надеждни решения чрез вааксинация, или, дай боже по-надеждно лечение. Но от говорността е на УПРАВЛЯВАЩИТЕ, а не на обикновените хора. Те са избрани не да се харесват на всички!
277
4
 
8
 
! Отговори
икономист преди 3 години
До 299Симптомите на майка ми при първото боледуване, не бяха като от грип. Загубата на вкус и обоняние не са характерни за грипа, а и тя нямаше други симптоми освен тези. След време симптомите отшумяха, но много дълго време се чувстваше отпанала и без сили. Сега симптомите са съвсем различни, а и има положителен PCR . Може и да е останал някакъв вирус след първото заразяване, който не е изчистен, но това не обяснява различните симптоми.
276
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Резонни въпроси! Ако си оговорите, ще разберете, че има нещо гнило.Защо в много страни 99% от починалите по официални данни от Ковд са хора над 70 години, при това с множество други забокявания,а другитде се хвалят, че 1/3 са без придружаващи заболявания и са млади? Защо смъртността е към половин процент, а другаде 5%? Защо посред зима вирусът си прави почивки и идва , и си отива на вълни? Защо в Европа се влияе от Слънцето лятото, а в Бразилия на Еквотора, не!?