Зрелостници От Бургас отбелязаха завършването си с кръводаряване

Децата се надяват постъпката им да вдъхнови и други
Обновена: 1 апр 2021 11:58 | 1 апр 2021 11:45, Ния Христова
10
Зрелостници От Бургас отбелязаха завършването си с кръводаряване
Снимка: БГНЕС
Зрелостници от Бургас вместо с абитуриентски бал, решиха да отбележат завършването си с даряване на кръв, съобщи bTV. 
 
Те споделят, че това ще превърне завършването им в нещо различно и ще даде старт на новия етап от живота им с благородна кауза.
 
Класните ръководители казват, че децата сами са проявили инициатива за подобна кауза. Надяват се и други да се вдъхновят. 
 
Инициативата се провежда за втори път в Бургас под надслов "Това не си го правил". 

10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
2
 
0
 
! Отговори
Прекрасна инициатива преди 7 месеца
Нещо наистина смислено. Идеята и знанието за това, че дарявайки кръв ще спасиш човешки живот ни прави по-състрадателни и по-човечни. Не всичко в този жесток свят е пари, власт и слава.
8
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Вие бъдете благодарни, че все още не са нарочили юношите да даряват и генетичен материал. Знаете кои днес са преобладаващите донори (срещу заплащане, пък било то и под масата) на яйцеклетки и семенна течност.Въпрос на време е някой да се сети как да подтикне към дарителство или да задължи зрелостници да помогнат на бездетни двойки. Щом е изкласило да завърши гимназия, значи е с не лоша наследственост. В училище е най-лесно и да се установи кои са здрави и кои имат вродени генетични дефекти.
7
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Кой знае кой ги е накрал... А дали са им обяснили последствията? Да не станат чести донори като този долу в коментарите, дето дарява през 6 месеца и се хвали безмозъчно, а накрая ще свърши в болница с рев за вливане на кръв по спешност, което ще трябва да му стане регулярно??
6
0
 
4
 
! Отговори
славянин преди 7 месеца
Разумният човек дарява кръв, а и каквото и да е друго само на човеци, на двукрак *** не дарява нищо!
5
0
 
4
 
! Отговори
Преди 1990 г. преди 7 месеца
Тогава се даряваше не само бригадирски детски и студентски труд, както е описано по-долу.Периодично искаха от нас да събираме подаръци за деца от малцинствата,за съветските деца, за виетнамските деца. Понякога искаха от нас да съберем парив брой пак със същата цел - направо ни казваха определена сума, която всеки трябва да донесе.Парични дарения се правеха и в името на най-различни каузи.Да не говорим пък как сурвакаха родителите ни на родителските срещи да дават пари за това и онова.
4
0
 
4
 
! Отговори
Нещо не ми е ясно преди 7 месеца
Защо кръводаряването да заменя абитуриентския бал?Човек може да стане кръводарител и пак да иде на бал.Има и още един, етичен въпрос. Кръводаряването би трябвало да бъде доброволно, а де са се взима решение чрез гласуване и в крайна сметка, ако някой иска да иде на бал, да го лишат от тази възможност,защото в даден момент 2/3 от съучениците му са ревнали "Ще дарим кръв!", но дали не са били напушени в момента или с екстази, иди, че разбери.Ами който по медицински причини не може да дари кръв?
3
0
 
1
 
! Отговори
д-р Дрегер преди 7 месеца
Похвално.А мен тия дни ме върнаха защото скоро съм се ваксинирал против ковид, трябвало да се изчака.Иначе през половин година и аз ходя, за преголямо раздразнение на платените дарители около центъра.
2
1
 
6
 
! Отговори
Навремето искаха преди 7 месеца
от учениците и студентите безплатен бригадирски труд - по принуда.Преди време стана модерно да ги изнудват чрез психологически похвати, за да дарят в името на някаква кауза парите, които родителите им са спестили за абитуриентски тоалет. Кой как използва след това тези пари, не винаги е ясно.После притиснаха дългокосите деца от началните класове да даряват косите си уж за дечица, подложени на химиотерапия. Но май и други се възползваха от прелестните детски къдрици.Сега пък да даряват кръв.
1
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Ми така де, то от тук нататък все ще им пият кръвчицата...