Борисов: Осигуряваме условия за учене на младите у нас

Премиерът разгледа новия корпус на УНСС
56
Борисов: Осигуряваме условия за учене на младите у нас
Снимка: Правителствена пресслужба

Изпълняваме обещанията си и показваме това, което правим - суперкомпютри, университети, училища. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов, който огледа на място новия корпус на Университета за национално и световно стопанство.
 
"Когато идвахме последния път тук, имаше занемарени терени. Новата сграда ще облекчи работата на университета, готови са модерните аудитории. Осигуряваме най-добрите условия, за да може младите хора да останат да учат и да се развиват в България", посочи премиерът. Преди две години правителството отпусна допълнителни 7,5 млн. лева за изграждане на новия учебен корпус.
 
Бойко Борисов отбеляза, че наред с подобряването на условията на труд, в рамките на мандата двойно бяха увеличени учителските заплати, както и бяха повишени възнагражденията на преподавателския състав в университетите. По думие му от години образованието е стратегически национален приоритет, тъй като то означава и по-добро бъдеще за България, съобщиха от правителствената пресслужба.
 
Новата сграда на Университета за национално и световно стопанство разполага с модерни аудитории, оборудвани с тexнoлoгичнa инфpacтpyĸтypa. Корпусът е на 4 етажа и има 4 учебни аули, всяка от които с по 250 места, осигурен е и безпpoблeмeн дocтъп нa xopa c yвpeждaния, както и пapĸoмecтa.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
bravo borisov, prastai takiva iniciativni kato kniniva da uchi za profi sanitarka, che vij kato e nedouchena sanitarka kak umori staria chovek nachalnik na cabinkata.
48
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какви условия, тука образованието изкарва ИД*при, за това хората с пари си пращат децата навън да учат.
47
1
 
5
 
! Отговори
БАНко преди 3 години
ПОЗОР СИ ТИКВО !!!
46
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
хахахахахахахаххахахахаа
45
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Качественият" матрял" учи в чужбина. Голяма част от българските студенти идват в София заради купоните и да се измъкнат от малкия град.
44
0
 
5
 
! Отговори
Вуйчо Ваньо преди 3 години
Нужен е психиатър.И сериозни медиканти!!!Ако тия от Люлин не вършат работа,то нека се потърси решение от бургаската лаборатория.Те в Меден Рудник правят добри коктейли!!!
43
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
bravo, borisov, gaz, gaz, gaz...v vseki bg dom gaz!
42
7
 
1
 
! Отговори
Ако успее преди 3 години
освен да въведе еврото да направи и българското висше образование конвертируемо в Европа, в българските университети ще започна да учат много повече чуждестранни студенти, а съответно това ще привлече инвеститори в сектори, където се търсят висококвалифицирани кадри. Така доста интелигентни и учещи млади хора ще искат да работят в България. Ако не се отворим към Европа и продължим да залагаме на евтина работна ръка все ще сме на опашката. Евтинкото си е евтинко.
41
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какви суперкомпютри правите, г-н премиер? Аз не зная от 34 години, когато се появиха първите Правец 8 и Правец 16, сетне да са се разработвали и произвеждали други български компютри. Ако са правени в пълна тайна във ВМШ- Симеоново - отделен въпрос, но не си спомням Вие, Гешев, Маноил Манев, И.Иванов и Маджо Маринов да сте се хвалили с такова нещо, камо ли със суперкомпютри. Да не сте ги произвеждали на кило? За УНСС: на БГ й трябват инженери, лекари, математици, ИТ специалисти. Икономисти бол
40
1
 
6
 
! Отговори
иван преди 3 години
за това нещо всеки ден е първи април!!!!!!!!!!!!!!!
39
0
 
4
 
! Отговори
Като се замислите преди 3 години
от вашите данъци, като работещи държавата да подпомагат и вашите учещи деца и още два пъти повече неучещи ромчета да ги бута в образователната система. Съответно в здравеопазването от вашата здравна осигуровка да се плаща и за пенсионери и за роми и иза децата им ... няма как да получите това, което заслужавате за парите си. Просто демографския състав на на обществото е изкривен.
38
1
 
3
 
! Отговори
Сифилисчо преди 3 години
Трябваше да се закриват университети и да се приеме обучение масово на Английски език. Сегашното е почти губене на време.
37
0
 
0
 
! Отговори
Кой? преди 3 години
До 35 Как няма да рекламират? Нали от нея папат.
36
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако ГЕРБ излезне и каже че няма да се коалират с патриотите и ДПС и ще ги вкарат затвора,ще гласувам за тях
35
0
 
3
 
! Отговори
67809 преди 3 години
Какво да учат???? Че е нямало Турско робство ли? Сега с това промиват мозъците на.децата в училище.срамота.и пишете.че да ти вземат детето и да го направят мюсюлманин насила и да го бият и насилват и озверяват.било уникална кариера.Мамичката ви.Господ ще ви накаже все някога за тия лъжи и ужаси
34
0
 
2
 
! Отговори
ДДРОнег преди 3 години
До Анонимен 35Днес е последния ден, утре не може, ама от тиквун всичко може да се очаква !
33
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А уж рекламните кампании за изборите са вече закрити...В нарушение сте. Непрекъснато рекламирате само една партия, дори и днес - два дни преди изборите за НС.
32
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За кои млади? Какви условия? Къде ги осигурихте?Моите деца учат изцяло с личната ни техника и липсата на нормално образование се допълва или пряко от нас, като родители, или от джоба ни, плащайки за нещо по-качествено.И змдравеопазването, и образованието в България са на изключително ниско ниво и качествените такива са достъпни само до хора с високи доходи, защото държавата не покрива от години нищо качествено.
31
2
 
4
 
! Отговори
Преди време преди 3 години
попаднах на една статия, която казваше, че проблемите на съвременния свят са от това, че има прекалено много икономисти и прависти и малко инженери. Като се замислиш - верно си е.
30
1
 
14
 
! Отговори
мхм преди 3 години
този нов корпус бойко в разговор каза, че го е осигурил за да се изперат 100 милиона. какви младежи, всички са в чужбина