Борисов за допълнителните ваксини за България: Това е солидарност

Юни месец да минем 50% от ваксинацията, смята премиерът
2 апр 2021 09:05, Анисия Иванова
243
Борисов за допълнителните ваксини за България: Това е солидарност
Снимка: Facebook

Премиерът Бойко Борисов благодари за допълнителните над 1 млн. дози ваксини на Pfizer/BionTech, които България ще получи.

Снощи стана ясно, че страната ни ще получи 1,151 млн. ваксини, част от трите милиона "ваксини на солидарността". България и още четири страни-членки ще си разпределят допълнителните дози ваксината на Pfizer/BionTech според броя на населението. Новината бе потвърдена от дипломатически източници в София. Бройката е договорена по време на продължилото цял ден заседание на постоянните представители на страните членки. Споразумението бе предложено от португалското председателство на Съвета на ЕС през уикенда.

Още по темата
Във видеообръщение в социалната мрежа тази сутрин премиерът благодари за очакваната доставка:

"След изключителна работа на хората от екипа за преговори, след всичко това, което през последните дни направихме, разбира се благодарността, която винаги съм изказвал към Урсула фон дер Лайен, Шарл Мишел, но в случая и на председателя в момента на Европейския съвет Антонио Коща, благодаря Антонио, снощи няколко пъти говорихме, заедно споделихме радостната вест.

Тя е радостна за цяла Европа, защото показва солидарност. Тя показва, че държавите членки могат да се отказват в полза на една или друга държава, за да има солидарност и всички юни месец да минем 50-те процента от ваксинацията.

Благодаря на моите приятели в Австрия, на Себастиан Курц, на моите колеги... 1 259 728 допълнителни дози за България в следващите месеци април, май, юни плюс тези, които над 200 000 имаме в момента, вчера сме поставили 16 000 дози. Ако имахме държавен глава в момента, а не кандидат за президент, не кандидат за лидер на една партия и изборите бяха с една седмица по-късно, виждате пикът на вълната вече е надолу, ваксинираните стават повече от заразените, оздравелите достигат броя на заразените, щеше да е много по-спокойно, нямаше да се налага в такава екстремна ситуация да подготвяме и машинното гласуване, да подготвяме и всички мерки, да подготвяме и всичките тези решения, които взехме днес", каза още премиерът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


243
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
149
2
 
17
 
! Отговори
истина ли е? преди 3 години
Кой е най-мразеният политик и партия след БКП? Гласувайте, че тоя ще ни довърши...
148
1
 
6
 
! Отговори
В английският език преди 3 години
Има три думи за отмъщение -Vengence, Revenge, Fewd - Едното е отмъщение за някакво много грозно деяние заради, което цялото племе е потресено, обикновено смъртта на някой много свестен човек в племето дето някой го е очистил, Vengence-това е отмъщение на лична основа например някой се е опитал да ти свети маслото,обаче не е успял и си оцелял някак или нещо много тежко и мръсно ти е направил или на близките ти,а третото-третото е fewd - кръвна вражда между два рода, но не в стил Ромео и Жулиета!
147
1
 
3
 
! Отговори
Знаеш къв е проблема преди 3 години
В цял свят къв проблема - отмъщението е забранено. В смисъл преди като някой *** направи нещо на някой, хората на тоя някой разбират и неизменно следва отмъщение. Днес това се нарича саморазправа и го прикачат към поговорката зъб за зъб, око за око само ще направи целия свят без очи и без зъби. Няяааа да стане така -самия факт, че някой може не да те вкара в затвора за някое твое дело, а да те пречука в някоя тоалетна и последното което дишаш е миризмата на фекалии ... кара те да си смирен!
146
1
 
10
 
! Отговори
Аз преди 3 години
Аз па ви умрем за скапаните ваксини.
145
2
 
14
 
! Отговори
Истукан преди 3 години
Режете го неделя, хич не го жалете. Опска всичко.
144
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сякаш от Европа не ни унижават достатъчно, че сега и приемаме дарения като някоя африканска държава срината от гражданска война. Ще ни раздадат ли и фланелки със знамето на ЕС? До тука ни докараха нашите "избраници", които имат доблестта на мокър ***.
143
1
 
8
 
! Отговори
1959 преди 3 години
При мутрите няма нищо за което да милеят-нито майка нито Родина нито народ! За това тоя продава и подарява най-нагло България и българите на краварите и ни подлага на геноцид с отровните ваксини на запада! Народеее, излез и гласувай и прояви разум да отидеш до урните!
142
0
 
5
 
! Отговори
w преди 3 години
Това за ваксините е предложено, но доколкото се разбра Чехия, Австрия са против и няма как да се реализира засега.
141
0
 
6
 
! Отговори
Щирлиц преди 3 години
Допълнителните токсини звучи по-правилно.
140
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен - Браво Бойко, или си скрит гении, или българите са ***.Види се, гений е и не е скрит! И голяма част от българите на са ***! Има и умни, вождове на столетни партии, но ги запомняме главно с нищоправене, много голямо перчене и поройно оплюване на брадите си!
139
7
 
2
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
Бойко трябва да нареди на симпатизантите на Бесепето никакви ваксини да не им дават:):):)В краен случай Астра Зенека:):):)
138
3
 
8
 
! Отговори
АстраТромбоза преди 3 години
Евала Бойко, добре че е чуждата милостиня, че ти *** за зеле не ставаш, както и цялото ти правителство, здравен шаб и НОЩ. Абе, някой нещо за ваксини без mRNK или вектори чува ли, ще има ли такива?
137
1
 
6
 
! Отговори
ОЙКО преди 3 години
До АнонименЕ нема таково животно - рекъл шопът гледайки жирафа в зоолическата градина!Бедна Българийо...
136
2
 
10
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 3 години
Батемберг, Фердинанд и Борис 3 които не са българи са били далеч по отговорни държавници от банкянският предател!
135
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Може да сме най-бедни в Европа, ама имаме най-богатия министър председател при това с доста ниско образование, и не говорещ никакви чужди езици, който е на път да спечели пореден мандат. Браво Бойко, или си скрит гении, или българите са ***.
134
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Баце, кво прайм с АстраБозата, Бацеее..., германците я спряха напълно!!!Минават на Файзер или на Модерна!Ние кво шъ прайм с тази "отрова"?
133
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До отровна гадМного мечтаеш.Я вдигни високо герберското знаме !
132
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ПрофесорЯяя,що толкоз минуси ,подлого!Лапкаш ли от кацата с мед докато съседа ти се чуди какво да сложи на масата на децата си?
131
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пфайзер и Модерна само за техни хора.
130
0
 
1
 
! Отговори
Do 12 преди 3 години
Много простотия има в България!