Борисов за допълнителните ваксини за България: Това е солидарност

Юни месец да минем 50% от ваксинацията, смята премиерът
2 апр 2021 09:05, Анисия Иванова
243
Борисов за допълнителните ваксини за България: Това е солидарност
Снимка: Facebook

Премиерът Бойко Борисов благодари за допълнителните над 1 млн. дози ваксини на Pfizer/BionTech, които България ще получи.

Снощи стана ясно, че страната ни ще получи 1,151 млн. ваксини, част от трите милиона "ваксини на солидарността". България и още четири страни-членки ще си разпределят допълнителните дози ваксината на Pfizer/BionTech според броя на населението. Новината бе потвърдена от дипломатически източници в София. Бройката е договорена по време на продължилото цял ден заседание на постоянните представители на страните членки. Споразумението бе предложено от португалското председателство на Съвета на ЕС през уикенда.

Още по темата
Във видеообръщение в социалната мрежа тази сутрин премиерът благодари за очакваната доставка:

"След изключителна работа на хората от екипа за преговори, след всичко това, което през последните дни направихме, разбира се благодарността, която винаги съм изказвал към Урсула фон дер Лайен, Шарл Мишел, но в случая и на председателя в момента на Европейския съвет Антонио Коща, благодаря Антонио, снощи няколко пъти говорихме, заедно споделихме радостната вест.

Тя е радостна за цяла Европа, защото показва солидарност. Тя показва, че държавите членки могат да се отказват в полза на една или друга държава, за да има солидарност и всички юни месец да минем 50-те процента от ваксинацията.

Благодаря на моите приятели в Австрия, на Себастиан Курц, на моите колеги... 1 259 728 допълнителни дози за България в следващите месеци април, май, юни плюс тези, които над 200 000 имаме в момента, вчера сме поставили 16 000 дози. Ако имахме държавен глава в момента, а не кандидат за президент, не кандидат за лидер на една партия и изборите бяха с една седмица по-късно, виждате пикът на вълната вече е надолу, ваксинираните стават повече от заразените, оздравелите достигат броя на заразените, щеше да е много по-спокойно, нямаше да се налага в такава екстремна ситуация да подготвяме и машинното гласуване, да подготвяме и всички мерки, да подготвяме и всичките тези решения, които взехме днес", каза още премиерът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


243
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
129
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Броят на умрелите от коронавируса показва колко добре се справяте,а това,че не вкара ваксини и извънЕС ,при този недостиг показва каква солидарност има.Ако ще ми дават Астрата ,която я отказват,много са ,,солидарни".
128
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От тия поклони, дето ги правиш на Урсула ***, гледай да не ти се секне кръста, че няма да можеш да се изправиш. Тази жена трябва да носи отговорност за провалените доставки на ваксините, ти десет пъти й благодариш. Другите поръчаха десет вида ваксини, за да разполагат с достатъчни количества, но на теб пука ли ти, а, щото на ден умират над сто човека българи.
127
0
 
4
 
! Отговори
Kralik преди 3 години
аз съм тествана 4 пъти негативно и никое правителство не може да ме задължи да се..
126
0
 
9
 
! Отговори
мисирки преди 3 години
Важното е, че предизборната кампания на Борисов мина като по вода, въпроси нямаше!Само СевдаТВ.
125
2
 
1
 
! Отговори
Solar Power преди 3 години
До съвпадение 128: Хех :) от 15 хиляди станаха 15 милиона .....
124
0
 
9
 
! Отговори
без име преди 3 години
Наглец!!!
123
0
 
9
 
! Отговори
иво преди 3 години
Бойко и Пеевски скоро ще бъдат ваксинирани лично от бай Ставри.А Гешев докога ще мълчи като п........а за вчерашните записи с Мавродиев.Май и той иска ваксинация от бай Ставри.
122
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Надявам се поне в деня за размисъл да не ни натрапвате този лъжльо.Юни месец щели да ваксинират 50% от хората?!Ти чуваш ли се какво говориш,бе?
121
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
абе ***-ан голямо постижение 16000 дози личните лекари са 4000 ако всеки слага по 10дози на ден ще са 40 000 не президентът е виновен за състоянието на бълг нация а мин.председателя дано този ластик хубаво те зашлеви
120
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Има разлика между вирус и КОРОНАвирус. Тъй че няма как да си сложа ваксина за вирус, срещу КОРОНАвирус.Четете, неграмотници, образовайте се, преди да се наредите да ви боцкат и преди да вярвате на всичко, което ви се казва. Вирус и КОРОНАвирус са две различни неща. Все едно да ти ампутират крак и аз да ти давам аспирин че те боли главата............Ваксините са за вирусни заболявания. Това обаче е КОРОНАвирус.
119
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо никой не споменава? След 2 месеца първите ваксинирани ще трябва да се ваксинират пак. И така до края на света, през 6-8 месеца наново.
118
1
 
8
 
! Отговори
съвпадение преди 3 години
Близо 15 млн. дози ваксини на Johnson & Johnson са били изхвърлени. Грешката е станала в завод в Мериленд, който произвежда препарата на Janssen и на AstraZeneca. Работници случайно смесили съставките на двете ваксини. Администрацията по храниите и лекарствата разследва случая.
117
6
 
5
 
! Отговори
Бг антиваксъри преди 3 години
Имам няколко познати, които първо твърдяха, че няма Ковид; после, че ваксините чепират. Когато ваксините дойдоха -първи се ваксинираха с Пфайзер.
116
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ДА МАХНЕМ БОКО В НЕДЕЛЯ !!!
115
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сигурен съм, че ако на власт сега бяха БСП още щяха да твърдят, че вирус няма и че е западна измислица. Помня Чернобил 1986 година как си замълчаха за аварията и нас ни ръсеха с радиоактивен дъжд. По същия начин и с Ковид кризата нямаше да вземат никакви мерки и загиналите щяха да се измерват не с хиляди, а с милиони!
114
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чудесно, това са дози за 600 000 човека, с които ще се ваксинира администрацията, роднините й, и всички останали заинтересувани, а останалото ще продадат. Простолюдието така или иначе няма и да я помирише. Аз така или иначе вече си сложих АЗ, така че ми е все тая, но разпределението на иРНК ваксините е дълбоко сбъркано. Трябваше да отидат при хронично болните, които имат нужда от висока ефективност и малки странични реакции щото са най-рискови. А не при всички връзкари в тая държава.
113
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Троловете пак смениха плочата. До вчера рИваха, че няма Пфайзер, днес я плюят........Аферим на Бойко. Кеф ти Пвайзер. кеф ти Модерна , кеф ти АстраЗенека и то веднага! В никоя държава го няма това
112
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не солидарност, а милостиня. Нямам какво друго да е след управлението на Мутрофона Еднокнижник.
111
2
 
12
 
! Отговори
Handel преди 3 години
"Това е солидарност"Ами солидарност е - нали някой трябва да плати за милионите отказани индийски ваксини на Астра Зенека...
110
2
 
8
 
! Отговори
ВетЪра на ПОДмяната преди 3 години
Солидарност ли беше холокоста ?Защото с лъжата че това са ваксини а не тестови продукти се извършва точно това .Колкото повече нездрави , болни хора се насърчават да се "ваксинират " толкова повече данни се събират при кои болести ваксината добринася за летален край-смърт или увреждания ! Говорят ви с езика на Оруел . Смъртта е солидарност и ние трябва да сме благодарни . Пляскайте ,радвайте се че ваши роднини и вие измирате с вашето собствено съгласие !