Д-р Янев: Вирусът изпреварва ваксинацията и имунизира българите

Всеки пациент с температура е с COVID, други вирусни инфекции няма
2 апр 2021 14:53, Елка Василева
147
 Д-р Янев: Вирусът изпреварва ваксинацията и имунизира българите
Снимка: архив, БГНЕС

"Коронавирусът категорично изпреварва процеса на ваксинация и той имунизира българското население. Ваксинационният процес катастрофално изостана". Това каза пред БНР д-р Валентин Янев, общопрактикуващ лекар в София.

Той подчерта, че това е на много лоша цена, която е 5% смъртност.

Още по темата

"Промяна в съотношението ваксинация - вирус едва ли ще настъпи", прогнозира лекарят и уточни, че са необходими 2,5 милиона ваксини, с които в близките около два месеца да се ваксинират 2,5 милиона българи, което според него ще е достатъчно количество за постигане на колективен имунитет, защото голям процент от хората в България са с имунитет след боледуване с COVID-19.

По думите на д-р Янев разхлабването на мерките от 1-ви април е самоубийствен акт, от който ще има катастрофални последствия. "Вирусът ще се движи мълниеносно и болничната система ще приключи", смята д-р Янев.

Общопрактикуващият лекар сподели, че лекарите са на предела на възможностите си.

Той обясни, че Спешната помощ изнемогва, а е въведена централизация и в болниците приемат само пациенти, докарани от спешните екипи. Той даде пример с пациенти, чакащи за линейка по 6-7 часа, което по думите му е разпад на бързата помощ, които физически не могат да поемат случаите.

"Всеки пациент с температура е с COVID-19, други вирусни инфекции няма", подчерта д-р Янев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


147
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Според мен тези, които не вярват във вируса са най-стресираните и най-уплашените и все още не могат да го осъзнаят това. Мозъка им блокира за да ги предпази. Когато се разболеят или някой тяхен близък почине ще се събудят и тогава ще им стане ясно,че по-някога образованието пречи.
61
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Осман бейМного знаеш кои са били дедите ти.НЕкви козари по чукарите.
60
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Февруари, март, април, са месеци на настинките и грипа. Достатъчно е да постоиш 5 мин на течение, за да ти се схване леко гърба, гръдния кош пчва да се ограничава и почвате да покашляте и да ви дразни гърлото. В това състояние като се набутате при убийците с бели престилки и става "Ела, че ми требваш"...
59
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До С. НатоАко имаше класация за т'ъпотия ти определено щеше да си на почетната стълбичка.
58
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
С новите данни вече сме над 250 на 100 000
57
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз и мъжът ми карахме заболяването пък без температура.------Лъжеш, офцо, нищо не сте карали.
56
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тези дни гърлото ме дращи яко.Температура нямам, кашлица нямам, болки нямам, вкус имам, обоняние имам.Може ли да е короната?
55
4
 
2
 
! Отговори
Много съвпадения преди 3 години
От 1 април-ресторанти, избори, ваканция, а след това отваряне на училищата, английски вариант и недостатъчно ваксинирани. Това не е ли достатъчно, за да се очаква какво-естествено само усложняване на ситуацията.
54
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В Германия умират 90 на 100 000,а у нас над 200 на 100 000
53
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Освен това статистиката им е грешна ... казват колко процента са ваксинирани, но на 1 ваксиниран с 2 дози го броят за двама. Така надуват малко статистиката, за да изглежда по-добре ... но в такъв случай трябва да се има предвид че трябва ваксинираните да са 140% :DВ момента получилите 2 дози ваксини са 97407 или 1.4% от населението. Като се има предвид как върви ваксинацията и че обещанията са ваксината да защитава 1 година, то няма никакъв шанс за 1 година да се ваксинира 70% от населението
52
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всичко казано е абсолютно вярно! Пълен провал, но за съжаление цената е смърт на много хора!
51
2
 
14
 
! Отговори
ей философи преди 3 години
Стига сте обвинява ли хората,видях как хора записали се в регистъра за Файзер и Модерна отиват и в болницата им казват има само АстраЗенека и хората си тръгват,кой е виновният сега ако имаше от избраните ваксини всичко щеше да е наред.
50
3
 
9
 
! Отговори
... преди 3 години
Ами то се вижда, политиката на щаба и правителството срещу ковида: на думи е срещу мангъровските тези, а на практика ги прилага. Не може да се ваксинират толкова хора, защото - ваксини не са осигурени. Няма каквато и да е предвидимост и организираност.Всичко е хаос! Докато дойдат по-голям брой ваксини, хората вече ще са го прекарали.
49
10
 
5
 
! Отговори
С. Нато преди 3 години
А според вас тези които лъжат, че са предоледували или не вярват, че го има или подценяват вируса не го ли правят от страх.Това е защитен и неосъзнат механизъм при стрес и страх.------- Тези, които лъжат, че са го преболедували, са опортюнисти - мимикрират. Стандартни подлеци (Боко, Корни) Тези, които не вярват във вируса (вкл. Аз), са образовани и знаещи хора, които просто не искат да бъдат затваряни. Най-тьпата и необразована група са вярващите и страхуващите се. Те са трагични.
48
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Всеки пациент с температура е с COVID, други вирусни инфекции няма"Изключително и тенденциозно непрофесионално изказване. Все едно температура се вдига се вдига само от това. Абе като ви дадат микрофона се оливате направо. Аз и мъжът ми карахме заболяването пък без температура.
47
8
 
5
 
! Отговори
Тъй, де! преди 3 години
95 -96% се ваксинират по естествен път, а 4 - 5% сухи съчки изгарят!Това Мангъров го каза преди година!
46
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако си правил тестове през различно време логично е да имаш различни резултати. Трябва да дадеш и трите резутат на един доктор , а не по-отделно. И съветвам те ако имаш пари ,направи си тест за клетъчен имунитет. Тестовет за антитела дават временна картина. Теста за клетъчен имунитет ти дава резултат дали имаш или не имунитет. Това дали си преболедувал или не не е от значение, важно е дали имаш или не имунитет.Ако имаш тогава няма смисъл от ваксина.
45
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
кривите на пикове и заболеваемост напълно се припокриват с кривите на развитие на сезонния грип и респираторните заболявания. Така е нагласено всичко, че да се сплаши целият *** свят. Наистина трябва човек да е ***, да повярва, че за пръв път в историята на човечеството, грипът е изчезнал. Не, грипът не е изчезнал - хората умират от него, а COVID е придружаващото заболяване, което помага на много хора да умрат от грипа.
44
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя какво говори, вирус няма. Това е обикновено грипче. Това ни убеждаваха доста хора от неговата гилдия. Вместо да се пени, да вземе малко да се поуспокои. Проблемът в България не е толкова липсата на ваксини, а липсата на авторитети и това е хронично.
43
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Доктора да не си къса дипломата, да я даде на мен.